Αν και ο καιρός μας τα χαλάει κάθε μέρα λιγότερο ή περισσότερο και, παρά το γεγονός ότι στο σπίτι μας το παγωτό δεν λείπει χειμώνα - καλοκαίρι από την κατάψυξη έφτασε η εποχή που καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ ειδικά από τον παππού μας που είναι το αγαπημένο του επιδόρπιο. Έτσι, μια που το ένα μπολ διαδέχεται το άλλο και προκειμένου να υπάρχει και κάποια αλλαγή στη γεύση κάθε φορά φτιάχνω και κάτι διαφορετικό που, συνήθως, είναι επιλογή και έμπνευση της στιγμής και ανάλογα με τα υλικά που έχω στο σπίτι.
Αυτή τη φορά, πρόσθεσα στη κρέμα γάλακτος, καραμελωμένο γάλα, αλάτι για να εξισορροπηθεί η γλύκα αλλά και γιαούρτι στραγγιστό για να έχει εκείνη την υπέροχη επίγευση του γιαουρτιού και μπισκότα. Ο συνδυασμός "τα σπάει" που λένε και οι μαθητές μου! Ένα παγωτό γεμάτο καραμελένια γλύκα αλλά και γιαουρτένια δροσιά με άρωμα βανίλιας ενώ την ώρα που το απολαμβάνεις σκάνε στο στόμα τα μικρά κομμάτια από το μπισκότο και το απογειώνουν.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε;
1- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά;
- Φυσικά και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε κρέμα γάλακτος ψυγείου γιατί η γλύκα ήδη υπάρχει από το καραμελωμένο γάλα.
2- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα γάλακτος που είναι εκτός ψυγείου σε μεταλλικό κουτί;
- Φυσικά, αλλά καλό θα είναι σε αυτή τη περίπτωση να προσθέσουμε και 1 μικρό κουτάκι εβαπορέ γάλα πλήρες και να χτυπήσουμε πρώτα αυτά τα δύο υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο και αφράτο μείγμα και μετά να προσθέσουμε το καραμελωμένο γάλα και το γιαούρτι.
3- Πότε να χρησιμοποιήσουμε τρίμμα μπισκότου και πότε ολόκληρα μπισκότα με γέμιση βανίλιας;
- Εάν χρησιμοποιήσουμε φυτική κρέμα ή κρέμα σε μεταλλικό κουτί, επειδή έχουν ήδη βανίλια μπορούμε να προσθέσουμε έτοιμο τρίμμα μπισκότου Oreo. Εάν χρησιμοποιήσουμε άλλη κρέμα γάλακτος προτιμούμε τα ολόκληρα μπισκότα για να λιώσουμε την κρέμα τους και να την προσθέσουμε στο παγωτό για να έχουμε τη γεύση και το άρωμά της ή να προσθέσουμε 1 φακελάκι βανίλιας.
4- Γιατί μπισκότα Oreo και όχι κάποια άλλα;
- Γιατί τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι λίγο πιο αλμυρά από άλλα αντίστοιχα κι αυτό βοηθά να εξισορροπήσουμε ακόμα περισσότερο τη γλύκα της φυτικής κρέμας με το καραμελωμένο γάλα. Εάν όμως δεν θέλουμε τα συγκεκριμένα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μπισκότα επιθυμούμε.
Παγωτό καραμελένιο γιαούρτι με μπισκότο Oreo
Περιγραφή:
Μερίδες: 2 λίτρα
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (ή άλλη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά)
- 1 κουτί (400 γρ.) καραμελωμένο γάλα
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (με λίγα λιπαρά ή κανονικό)
- 150 γρ. τριμμένα μπισκότα Oreo (με γέμιση βανίλια) (ή τρίμμα μπισκότου Oreo)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Με ένα μαχαιράκι βγάζουμε την κρέμα βανίλιας από τα μπισκότα και αφού την βάλουμε σε ένα μπολάκι την βάζουμε για λίγο στον φούρνο μικροκυμμάτων για να λιώσει.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος, το καραμελωμένο γάλα, τη λιωμένη κρέμα από τα μπισκότα και το αλάτι.
- Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε, και πάλι, ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι.
- Βάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην κατάψυξη.
- Σερβίρουμε κανονικά γιατί έχει την τέλεια υφή χωρίς κρυστάλλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!