Charlotte με λεμονάτη κρέμα γιαουρτιού και κόκκινα φρούτα


Charlotte με λεμονάτη κρέμα γιαουρτιού και κόκκινα φρούτα

Μπορεί μια τούρτα να φέρει την άνοιξη; Όχι φυσικά, αλλά μπορεί μια χαρά να γιορτάσει την άνοιξη μαζί με την γιορτή της μητέρας. Και... μπορεί ο καιρός να μην δείχνει ότι η άνοιξη βρίσκεται πια κοντά στο τέλος της αλλά νομίζω ότι αυτή η σαρλότ με κρέμα γιαουρτιού, νότες λεμονάτες και φρέσκα, κατακόκκινα φρούτα το φωνάζει! Αααα, ξέχασα είναι και λίγο μαμαδίστικη γιατί έχει και ζελέ λεμόνι! Και για μένα το ζελέ λεμόνι είναι ένδειξη ότι το καλοκαίρι έρχεται μια και λατρεύω τη δροσιά του αλλά μόνον το καλοκαίρι!


Σήμερα, λοιπόν, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια υπέροχη συνταγή για σαρλότ που εκτός του ότι είναι πανέμορφη και πολύ ταιριαστή για δώρο σε κάθε μανούλα, είναι και αρωματική, πεντανόστιμη, δροσερή και λεμονάτη (όπως ήδη σας είπα), πολύχρωμη και φρουτένια. Κι όσο για γεύση; Είναι τόσο πολυεπίπεδη που σε ξετρελλαίνει! Με άλλα λόγια, ιδανική για την περίσταση!


Τι άλλο να πεις για ένα τέτοιο γλυκό γεμάτο χρώμα και άρωμα πέρα από το ότι, μαζί με ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια, είναι το καλύτερο δώρο για τη γιορτή της μητέρας; Εξάλλου, αν δεν απολαύσουμε τη γλυκιά πλευρά της ζωής κι αν δεν δείξουμε στον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή μας, τη μητέρα, την αγάπη μας με ένα γλυκό και λίγα λουλούδια πώς θα την δείξουμε;


Αν, λοιπόν, θέλετε κι εσείς μια δροσερή και εύκολη σαρλότ, με αέρινη κρέμα και πολλά κόκκινα φρούτα τότε αυτή είναι η συνταγή που ψάχνατε. Αγοράστε τα υλικά και ετοιμάστε την για να την δωρίσετε στη μαμά σας και να γευθείτε όλοι μαζί τη νοστιμιά και τη δροσιά της. Η 14η Μαϊου είναι μιαν ανάσα δρόμος!


 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες τις μαμάδες και πρώτα πρώτα στη δική μου μαμά αλλά και στην αδερφούλα μου!


Charlotte με κρέμα γιαουρτιού και κόκκινα φρούτα
             
         Print Friendly and PDF
Περιγραφή :
Μερίδες: 8 (τσέρκι / φόρμα 28 εκ)
ΥΛΙΚΑ
    • 1 φάκελος ζελέ λεμόνι
    • 220 ml καυτό νερό
    • 2 πακέτα σαβαγιάρ
    • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
    • 250 γρ. γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
    • 1 φακελάκι βανίλια ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
    • 50-60 γρ. ζάχαρη
    • Ξύσμα και χυμό από 1 μικρό λεμόνι
    • 500 γρ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα)
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Σε ένα μπολ, διαλύουμε το ζελέ στο καυτό νερό.
        2. Προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη.
        3. Βάζουμε σε μπολ το κρύο εβαπορέ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά έως ότου πήξει το μείγμα.
        4. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζελέ, το γιαούρτι και το ξύσμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
        5. Σε ένα μπολ, διαλύουμε 100 γρ. γάλα σε 100 γρ. νερό.
        6. Κόβουμε τα σαβαγιάρ στο ύψος που είναι το τσέρκι ή η φόρμα και, χωρίς  να τα βουτήξουμε στο γάλα τα στρώνουμε περιμετρικά.
        7. Ύστερα, τα υπόλοιπα σαβαγιάρ τα βουτάμε στο γάλα και τα στρώνουμε στην βάση της φόρμας.
        8. Αδειάζουμε την κρέμα προσεκτικά πάνω από τα σαβαγιάρ και αφού σκεπάσουμε με διαφανή μεμβράνη το γλυκό, το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
        9. Θα χρειαστεί 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
        10. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά τη σαρλότ και τη διακοσμούμε με φρούτα.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζελέ λεμόνι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ζελέ ανανά.

        ΠΗΓΗ : Περιοδικό "Food Stories" 



        Tante Kiki
        0 Comments
        No