Η σχέση μου μαζί τους ξεκίνησε κάπως... ανάποδα! Σε μια επίσκεψη στο μάρκετ γνώρισα τη φαρίνα με τα 5 δημητριακά, την ερωτεύτηκα (όπως κι αυτές με το χαρουπάλευρο και τη βρώμη εξάλλου) και την πήρα μαζί μου! Από κει και πέρα όμως όλα ακολούθησαν το δρόμο τους. Και ήταν τόσο εύκολος αυτός ο δρόμος!
Με ένα γρήγορο ανακάτεμα σε ένα μπολ, μέσα σε μισή ώρα (περίπου) έχεις έτοιμα τα ωραιότερα υγιεινά μπισκότα που έχεις δοκιμάσει! Ταιριάζουν παντού και με τα πάντα... με γάλα, με καφέ, με χυμό κι αν μπουν στο σχολικό ταπεράκι θα κάνουν θραύση. Πρέπει να διαθέτεις πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση για να μην τα αποτελειώσεις μονομιάς... εξάλλου είναι μόνον 16 άντε 17 με τη δόση αυτής της συνταγής. Κι αν πάλι εθιστείς σ' αυτά και θέλεις περισσότερα διπλασίασε τα υλικά, χωρίς δεύτερη σκέψη.
- 100 γρ. Φαρίν απ με 5 δημητριακά
- 80 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. baking powder
- 100 γρ. σοκολατένιο ταχίνι
- 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. σουσάμι (για την επιφάνεια)
- Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Πλάθουμε 16-17 μπαλάκια (περίπου 16-18 γραμμαρίων) και τα τοποθετούμε αραιά σε ταψί (γιατί απλώνουν λίγο) που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Πιέζουμε τα μπαλάκια έτσι ώστε να πλατύνουν και να έχουν πάχος 0,5 εκ. περίπου.
- Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και πιέζουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους για να κολλήσει.
- Βάζουμε στο ψυγείο το ταψί για 20 λεπτά ώστε να "σφίξουν" τα μπισκότα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, πριν τα μετακινήσουμε.
- Αποθηκεύουμε τα μπισκότα σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί για 1 εβδομάδα.