Βραδιά εκλογών σήμερα! Μέρα που όλο και κάποιος... αγαπημένος ετεροδημότης μπορεί να καταφτάσει ή το βράδυ να μαζευτεί η παρέα για να δει τα εκλογικά αποτελέσματα αν και, πλέον, όλο τούτο μου φαίνεται λίγο...ρετρό. 😉👀 Παρόλα αυτά θα είναι μια βραδιά που θα καθορίσει κατά έναν τρόπο την ζωή μας κι αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός.
Τέτοια βραδιά... κάτι θέλει... έτσι δεν είναι; Εξάλλου είναι και Κυριακή, μέρα οικογενειακή και άρα οικογενειακού γλυκού. Μια σοκολατένια λιχουδιά, λοιπόν, είναι νομίζω μια καλή ιδέα. Μια λιχουδιά που γίνεται εύκολα και που θα την απολαύσεις με την οικογένεια ή με παρέα ειδικά αν την συνοδεύσεις με μια μεγαλειώδη μπάλα παγωτού με τη γεύση που αγαπάς. Προτεινόμενες γεύσεις παγωτού; Από την κλασσική βανίλια, το θεσπέσιο καϊμάκι, την μοναδική μόκα, την καραμέλα αλλά και, γιατί όχι, παγωτό φράουλα, φιστίκι (όπως αυτά που έχει μέσα 😉😋) για πιο δροσερή γεύση.
Τα brownies αυτά είναι σίγουρα ό,τι αναζητάς για να νιώσεις πλήρης! Βασισμένα σε συνταγή του γνωστού pastry chef Δ. Χρονόπουλου με πολύ μικρές παραλλαγές με μια μοναδική ευκολία μπορείς να τα φτιάξεις και να τα απολαύσεις μέσα σε 45 μόλις λεπτά. Τί καλύτερο από ένα γλυκό για κάθε εποχή που συνδυάζει νοστιμιά, ευκολία παρασκευής και απλά υλικά; Γι αυτό το γλυκό τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... απλά ετοιμάστε το και απολαύστε το!
Τα brownies αυτά είναι σίγουρα ό,τι αναζητάς για να νιώσεις πλήρης! Βασισμένα σε συνταγή του γνωστού pastry chef Δ. Χρονόπουλου με πολύ μικρές παραλλαγές με μια μοναδική ευκολία μπορείς να τα φτιάξεις και να τα απολαύσεις μέσα σε 45 μόλις λεπτά. Τί καλύτερο από ένα γλυκό για κάθε εποχή που συνδυάζει νοστιμιά, ευκολία παρασκευής και απλά υλικά; Γι αυτό το γλυκό τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... απλά ετοιμάστε το και απολαύστε το!
Brownies με φιστίκια Αιγίνης και σταγόνες καραμέλας
Περιγραφή: Σοκολατένια και ζουμερά αυτά τα brownies αποτελούν το πιο γρήγορο και τέλειο επιδόρπιο για κάθε εποχή.
Μερίδες: 9-12 (ανάλογα με το μέγεθος)
Ταψάκι : 25χ25 εκ.
Ταψάκι : 25χ25 εκ.
ΥΛΙΚΑ
- 225 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. κουβερτούρα 65%
- 240 γρ. ζάχαρη καστανή (ή λευκή)
- 4 αυγά L (μεγάλα)
- 15 γρ. κακάο σκόνη
- 150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
- 100 γρ. σταγόνες καραμέλας
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βάζουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε επάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει (χωρίς να ακουμπάει το νερό, μπεν μαρί) μέχρι να λιώσουν.
- Μόλις αρχίσουν να λιώνουν ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Καλύπτουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, την βανίλια, τα φιστίκια και τις σταγόνες καραμέλας.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη, το αλάτι μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει το μείγμα.
- Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σε 2 δόσεις το βούτυρο με την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε σε 2-3 δόσεις την φαρίνα που φουσκώνει μόνη της με το κακάο και τα υπόλοιπα υλικά.
- Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το βάζουμε στο ταψάκι και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να κάνει κρούστα στην επιφάνεια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
- Βάζουμε το ταψάκι μας στον φούρνο και ψήνουμε για 25 -30 περίπου λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Πως θα καταλάβουμε ότι τα brownies έχουν ψηθεί;
α- Η επιφάνειά τους πρέπει να έχει στερεοποιηθεί και να έχουν αρχίσει να φαίνονται ρωγμές.
β- Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του brownie και όταν το βγάζουμε βλέπουμε υπολείμματα ζύμης που δεν είναι όμως ρευστή.
Κι αν ακόμα όμως δεν σου αρέσουν αυτά τα brownies για κάποιο λόγο ή να δεν έχεις εύκαιρα τα υλικά τους δες κι αυτά...