Κιμάς μανιταριών με πέννες ή ομελέτα


Κιμάς μανιταριών με πέννες ή ομελέτα

Ο κιμάς είναι εδώ και χρόνια το δεύτερο αγαπημένο μου κρέας (με πρώτο το κοτόπουλο)! Τα ζυμαρικά με τον κιμά ένα φαγητό που ποτέ δεν το αρνούμαι!
Ό,τι εποχή και να είναι, ό,τι μέρα και να είναι είναι ένα πιάτο που μου θυμίζει γιαγιά, μαμά, με κάνει να το απολαμβάνω χωρίς εξάρσεις μεν αλλά με μεγάλη ευχαρίστηση δε! 

Κιμάς μανιταριών με πέννες ή ομελέτα

Τα μανιτάρια είναι, επίσης, ένα τρόφιμο αγαπημένο! Μαγειρεμένα, ψημένα, σκέτα ή γεμιστά, πλευρώτους, πορτομπέλο, λευκομανίταρα και πάει λέγοντας! Με άλλα λόγια... μανιτάρια να είναι κι εγώ θα τα τιμήσω!
 
Κιμάς μανιταριών με πέννες ή ομελέτα

Αυτή τη φορά, τα μανιτάρια και ο κιμάς ...συναντήθηκαν ή, μάλλον, τα μανιτάρια έγιναν κιμάς! Και τί κιμάς! Κιμάς χωρίς ίχνος κρέατος, ελαφρύς και πεντανόστιμος! Και το απίστευτο... η γεύση του είναι ίδια με αυτή του κανονικού κιμά επάνω σε ζυμαρικά ή ομελέτα! Από τις γεύσεις που αξίζουν την δοκιμή και που, το ξέρεις καλά, ότι θα επαναληφθεί!! 

Κιμάς μανιταριών με πέννες ή ομελέτα
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα στο multi
  • 200 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 4 μέτριες, ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες.
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/3 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/3 κ.γλ. ξερό βασιλικό
  • Αλάτι & Πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο multi.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  3. Το αφήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για λίγο μέχρι να μαραθεί.
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις, ανακατεύοντάς τα συχνά για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Ύστερα, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας (ή τις πολτοποιημένες ντομάτες), την ρίγανη, τον βασιλικό, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  6. Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν μοιάζει με τον κανονικό κιμά για ζυμαρικά δηλαδή όταν έχουν απορροφηθεί τα υγρά του και έχει μείνει με το λίγο ελαιόλαδο.
  7. Απολαμβάνουμε τον κιμά με ζυμαρικά, βραστές πατάτες, ριζότο ή μια αφράτη ομελέτα!
Κιμάς μανιταριών με πέννες ή ομελέτα


Tante Kiki
32 Comments
No