Mousse πραλίνας η ...βελούδινη απόλαυση!!


Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μια ακόμα εβδομάδα καλοκαιρινή με τον ήλιο να παίζει κρυφτούλι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει όμως... ας είναι... το καλοκαίρι είναι εδώ, όπως και να έχει! 
Υπάρχουν άτομα, ανάμεσά τους κι εγώ, που συνδέουν κάθε εποχή με συγκεκριμένα τρόφιμα! Όχι δεν εννοώ τα εποχιακά λαχανικά και φρούτα γιατί αυτό είναι πέρα για πέρα φυσιολογικό... εννοώ τρόφιμα που, αν και υπάρχουν και τις τέσσερις εποχές, για κάποιον μυστήριο λόγο, προτιμώ να τα απολαμβάνω μόνον κάποια απ' αυτές! 
Αυτή τη σχέση έχω εγώ με το γιαούρτι! Από το φθινόπωρο μέχρι αργά την άνοιξη εγώ και το γιαούρτι ξεχνάμε κάθε επαφή! Μυστήριο!!! Ο μπαμπάς μου κάθε μέρα όλον τον χρόνο απολαμβάνει το γιαουρτάκι του, που όσο κι αν μου κλείνει τσαχπίνικα το μάτι... εμένα δεν με "ρίχνει" αν δεν είναι...σχεδόν καλοκαίρι!
Η σοκολάτα, από την άλλη, αποτελεί για μένα μια διαχρονική απόλαυση. Μια mousse σοκολάτας δεν με αφήνει ποτέ ασυγκίνητη... είτε έξω έχει απίστευτο κρύο είτε έχει αφόρητη ζέστη!  Η σοκολατομανία σε όλο της το μεγαλείο! Η μόνη διαφορά είναι ότι μια mousse όπως αυτή η βελούδινη, που θα δείς σε λίγο, έχει γιαούρτι... άρα, για μένα, είναι καλοκαιρινή με μια ελαφριά νότα πιο διαχρονική που είναι η μερέντα! 
Δεν θα ξαναπώ τα πλεονεκτήματα που την κάνουν ακαταμάχητη (εκτός από την θεϊκή της νοστιμιά) γιατί με ξέρεις καλά πια... λατρεύω τις εύκολες, καθημερινές, απλές και νόστιμες συνταγές που είναι απαραίτητες στην κάθε σύγχρονη γυναίκα που τρέχει... πανικόβλητη να προλάβει τα πάντα! Γιατί, υπέροχα τα πολύπλοκα και καταπληκτικά γλυκά αλλά πρέπει να έχεις και τον χρόνο να τα φτιάξεις. Η καθημερινότητά μας όμως χρειάζεται κι αυτή τα γλυκάκια της... δεν συμφωνείς;;
Πάμε να δούμε όμως τί εννοώ;;;
ΥΛΙΚΑ
1 κουβερτούρα πραλίνας (200 γρ.) 
1 κουβερτούρα με 50% - 55% κακάο (200 γρ.)
4 κ.σ. μερέντα (ή νουτέλα)
500 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
180 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι και την μερέντα.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω στις κομμένες κουβερτούρες.
Αφήνουμε για 2 λεπτά.
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρις ότου ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Ισομοιράζουμε σε ποτηράκια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μια νύχτα.
Γαρνίρουμε με φράουλες ή κεράσια και απολαμβάνουμε.
Tante Kiki
9 Comments
No