Σούπα λαχανικών με μαυρομάτικα φασόλια και τορτελίνια


Σούπα λαχανικών με μαυρομάτικα φασόλια και τορτελίνια

Καλή σας μέρα! Μπορεί ο καιρός να έφερε την άνοιξη, να ζέστανε, να σταμάτησε η βροχή και το κρύο αλλά, προσωπικά, εγώ δύσκολα μπορώ να αντισταθώ σε κάποιους πειρασμούς!
Πειρασμός Νο 1: Τα αγαπημένα μου μποτάκια που ακόμα και τώρα δεν μπορώ να τα αποχωριστώ.
Πειρασμός Νο 2: Η σοκολάτα ...αχ αυτή η σοκολάτα! Σκέτη αμαρτία... μπουκιά και θερμίδα και μάλιστα σε μια εποχή που πρέπει να βλέπω ...θερμίδα και να τρέχω μακριά!! Anyway!!
Πειρασμός Νο 3: Τα βιβλία... εντάξει είναι πειρασμός όταν θέλεις και ένα και δύο και τρία και σαράντα τρία μη σου πω την ώρα που κάποιοι χρειάζονται φαγητό!!
Πειρασμός Νο 4: Τα... τορτελίνια!! Ναι ακριβώς! Απ' όλα τα ζυμαρικά, τα τορτελίνια με τυρί είναι ο μεγάλος μου έρωτας... τί έρωτας... αγάπη βαθιά που κρατά εδώ και χρόνια! Όπου τορτελίνια κι εγώ!
 
Σούπα λαχανικών με μαυρομάτικα φασόλια και τορτελίνια

Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας, τορτελίνια με σάλτσα τυριού, τορτελίνια με σάλτσα ροκφόρ, τορτελίνια με πράσινο πέστο και πάει λέγοντας και τείνοντας στο άπειρο!! 

Κι αφού έχω δοκιμάσει άπειρες παραλλαγές με τορτελίνια ήρθε η ώρα να τα ...βουτήξω και μέσα σε μιαν αγαπημένη σούπα ...τύπου μινεστρόνε! Εκπληκτική η σούπα... μπήκαν και τα τορτελίνια και ήρθε κι έγινε μια μοναδική λιχουδιά!
Το ίδιο απολαυστική ζεστή, χλιαρή ή κρύα... σε θερμοκρασία δωματίου δηλαδή!
Το κερασάκι στην ...τούρτα... εννοώ στην σούπα;;; Μα οι φλοίδες παρμεζάνας ή η τριμμένη παρμεζάνα... το ίδιο κάνει! Απίστευτο πιάτο που όποιος το γευθεί αναγνωρίζει τη νοστιμιά του!

Σούπα λαχανικών με μαυρομάτικα φασόλια και τορτελίνια

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
  • 2 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κομματάκια
  • 140 γρ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
  • 1 πακέτο τορτελίνια με τυρί
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λίγη παρμεζάνα σε φλοίδες ή τριμμένη
Σούπα λαχανικών με μαυρομάτικα φασόλια και τορτελίνια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια και νερό τόσο όσο να τα καλύπτει και τα βράζουμε μέχρι να γίνει το νερό σκούρο.
  2. Ύστερα ρίχνουμε το νερό, προσθέτουμε άλλο και αφήνουμε τα μαυρομάτικα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (συνήθως για 30-35 λεπτά).
  3. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το καρότο και τη ντομάτα.
  4. Κόβουμε την πιπεριά σε καρεδάκια ή μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  5. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την πιπεριά, το καρότο, τα πράσα και το κρεμμύδι.
  6. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο και προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 λίτρο νερό.
  7. Προσθέτουμε επίσης τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  8. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
  9. Ύστερα, προσθέτουμε τα φασόλια, τα τορτελίνια και τον μαϊντανό.
  10. Αφήνουμε και πάλι τη σούπα να σιγοβράσει για τόσα λεπτά όσα λέει η συσκευασία των ζυμαρικών.
  11. Εάν δούμε ότι τα υγρά της σούπας μειώνονται τότε προσθέτουμε σταδιακά καυτό νερό για να μην σταματήσει ο βρασμός.
  12. Σερβίρουμε χλιαρή τη σούπα με παρμεζάνα (φλοίδες ή τριμμένη) και, προαιρετικά, λίγο λεμόνι.
Σούπα λαχανικών με μαυρομάτικα φασόλια και τορτελίνια

Tante Kiki
7 Comments
No