Σοκολάτα και νηστεία συνομωτούν κι ετοιμάζουν... τρουφάκια


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Ένας πανέμορφος ήλιος έχει έρθει μετά από μέρες εδώ στη Θεσσαλονίκη και παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας εμείς ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη διάθεσή μας ή καλύτερα  να την ανεβάσουμε κι άλλο! Τί κι αν έρχεται το Πάσχα και διανύουμε εποχή νηστείας;;
Η νοστιμιά και, κυρίως, η λατρεμένη σοκολάτα με όλα της τα καλά μπορεί να μας συνοδεύει και τώρα!
5 υλικά και σε χρόνο ρεκόρ έχουμε ετοιμάσει τα πιο γρήγορα σοκολατένια τρουφάκια με θεϊκή γεύση. Για την ακρίβεια 5 υλικά αν, αφού τα φτιάξουμε, τα καλύψουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα ή 5+1 υλικά, αν τα καλύψουμε με τρούφα.
Χρόνος παρασκευής;;;; Μόνον 5 λεπτά μέχρι να βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγα λεπτά κι αυτό να σφίξει τόσο που να μπορούμε να τα πλάσουμε. 
Μήπως ο τυχερός σου αριθμός είναι το ...5;;;; Αν ναι τότε ...επιβάλλεται  να φτιάξεις αυτές τις μικρές σοκολατένιες γλυκομπουκιές αμέσως μόλις μπείς στην κουζίνα. Αν, πάλι, όχι... τότε δοκίμασε να τα φτιάξεις απλά και μόνον γιατί είναι πανεύκολα (ακόμα κι αν καραμελώσεις εσύ τα  ξηροκάρπια, οπότε θα χρειαστείς λίγο παραπάνω χρόνο) και είναι μια υπέροχη λύση για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες.
Τρουφάκια μικρά, στρογγυλά και ζουμπουρλούδικα, που σε προκαλούν με τη νοστιμιά τους. Μα δεν είναι υπέροχα έτσι καθισμένα στις κατάλευκες πολυθρόνες τους;; Δεν σε προκαλούν με την ομορφιά τους και την υπόνοια της νοστιμιάς τους;;
Κι όσο για το άρωμα... μανταρίνι, πορτοκάλι, λεμόνι ή και τίποτα αν δεν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή γιατί, στο κάτω κάτω, εσύ θα το διαλέξεις ανάλογα με το κέφι και τη διάθεσή σου. Και... γιατί όχι; Και λίγο ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού μέσα θα ήταν εξίσου τέλειο!
Ποιός είπε ότι η νηστεία δεν έχει τη νοστιμιά της;;;;
ΥΛΙΚΑ
Για τα τρουφάκια
250 γρ. κουβερτούρα (2 κουβερτούρες των 125 γρ. η κάθε μία) κομμένες
150 γρ. φυτικό βούτυρο
3 παστέλια ξηρών καρπών των 40 γρ. το κάθε ένα ή 120 γρ. καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
120 γρ. μπισκότα digestive για χορτοφάγους (νηστίσιμα & με χαμηλά λιπαρά)
1 κομμάτι φλούδα ακέρωτου μανταρινιού ή πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη
Τα υπόλοιπα 100 γρ. μπισκότα digestive ή τρούφα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα παστέλια, τα μπισκότα και λίγη φλούδα από ακέρωτο μανταρίνι στο multi και τα ψιλοκόβουμε (όσο ψιλοκομμένα τα θέλουμε).
Βάζουμε σε ένα μπολ ειδικό για το φούρνο μικροκυμμάτων το βούτυρο και τις κομμένες κουβερτούρες.
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη.
Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων και λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
Το μείγμα θα είναι ημίρρευστο.
Προσθέτουμε τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τόσο που να μπορούμε να πλάσουμε τα τρουφάκια.
Φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα κυλάμε στα σπασμένα μπισκότα ή στην τρούφα.
Βάζουμε σε χαρτάκια και αφήνουμε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου αν δεν έχει ιδιαίτερη ζέστη.
Πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε για 20-25 λεπτά εκτός ψυγείου.

Tante Kiki
32 Comments
No