Δροσερή σαλάτα με παντζάρι, μήλο και ξηρούς καρπούς


Δροσερή σαλάτα με παντζάρι, μήλο και ξηρούς καρπούς

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου τη συνταγή για την πιο ροζ, νόστιμη και δροσερή σαλάτα με μήλο, παντζάρια και ξηροκάρπια. Είναι μια σαλάτα που αγαπώ πολύ και που ταιριάζει τέλεια με κρεατικά αλλά και ψάρια. Προσωπικά, έχω συνοδεύσει με αυτή πατάτες φούρνου και ήταν σκέτη απόλαυση.

Δροσερή σαλάτα με παντζάρι, μήλο και ξηρούς καρπούς

Τώρα θα μου πεις, μόνον γι αυτό σου αρέσει τόσο αυτή η σαλάτα; Θα σου απαντήσω έμμεσα. Βάλε μια καλή ποσότητα από τη σαλάτα σε ψημένη φέτα και κάλυψέ την με ρόκα ή ανακάτεψέ την με λίγο βρασμένο κοφτό μακαρονάκι και θα ανακαλύψεις τι νοστιμιά μπορεί να σου χαρίσει.

Δροσερή σαλάτα με παντζάρι, μήλο και ξηρούς καρπούς

Ειδικά τώρα το φθινόπωρο που παντζάρια και μήλα είναι στα καλύτερά τους και ενώ ακόμα η ζέστη σε κάνει να αποζητάς τη δροσιά του γιαουρτιού φρόντισε να σερβίρεις αυτή την εύκολη και λαχταριστή  σαλάτα-dip και δεν θα το μετανιώσεις.

Δροσερή σαλάτα με παντζάρι, μήλο και ξηρούς καρπούς

Για ρίξε όμως και μια ματιά στις φωτογραφίες και, με το χέρι στην καρδιά, σκέψου 
(μια και δεν μπορείς να μου πεις), τα χρώματά της δεν κάνουν ακαταμάχητη; Κι αν σκεφθείς και τον γευστικό συνδυασμό του γλυκού παντζαριού με το υπόξινο ξινόμηλο, τη σκορδάτη δροσιά του γιαουρτιού, τα καρύδια και τα Αιγινίτικα κελυφωτά φιστίκια τότε είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς.

Δροσερή σαλάτα με παντζάρι, μήλο και ξηρούς καρπούς

Δροσερή σαλάτα με παντζάρι, μήλο και ξηρούς καρπούς
       Δροσερή σαλάτα με παντζάρι, μήλο και ξηρούς καρπούς
         Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Μια ιδιαίτερα νόστιμη και δροσερή σαλάτα 
Μερίδες :  1 μετρίου μεγέθους μπολ
ΥΛΙΚΑ
  • 1 μεγάλο, βρασμένο παντζάρι
  • 1/2 μέτριο ξινόμηλο (ή άλλο μήλο)
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (250 γρ.)
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1.5 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • 1.5 κ.σ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη (ή 1 σκελίδα φρέσκο)
  • Αλάτι & Πιπέρι
      
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
      2. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το παντζάρι και το μήλο και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μπολ.
      3. Προσθέτουμε 1 κουταλιά φιστίκι και 1 κουταλιά καρύδια.
      4. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να γίνει η σαλάτα και δοκιμάζουμε για να δούμε εάν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις.
      5. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, τουλάχιστον, σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη (ή σε κλειστό τάπερ) για να αναμειχθούν γεύσεις και αρώματα. 
      6. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και καρύδια.

      Δροσερή σαλάτα με παντζάρι, μήλο και ξηρούς καρπούς

      Δροσερή σαλάτα με παντζάρι, μήλο και ξηρούς καρπούς

      Tante Kiki
      0 Comments
      No