Γιαούρτι κεφίρ, ζελέ ανανά, μύρτιλα, ανανά σε φυσικό χυμό και τι δεν έχει μέσα αυτό το γιαουρτογλυκό που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και είναι ιδανικό, κυριολεκτικά, για τις μέρες που ο καύσωνας που καλά κρατεί και δεν λέει να μας αποχωριστεί.
Ελαφρύ, χωρίς ιδιαίτερες θερμίδες (για να σου ταιριάζει ακόμα κι αν κάνεις διατροφή όπως εγώ) θα ηρεμήσει την απογευματινή σου ανάγκη για γλυκό αλλά με τον πιο υγιεινό τρόπο. Δροσερό, θα σου χαρίσει λίγη από τη δροσιά που τόσο ανάγκη έχεις μ' αυτή τη ζέστη. Απολαυστικό, με τη γιαουρτοφρουτένια του νοστιμιά, τόσο που θα το λατρέψεις.
Κι αν θέλεις, στόλισέ το με λίγο ινδοκάρυδο ή λίγα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης για να γίνει ακόμα πιο πλούσιο και ακόμα πιο νόστιμο... μη σου πω εθιστικό.
Είμαι σίγουρη ότι θέλεις να το δοκιμάσεις, εξάλλου, τα ζελέ είναι τα πιο εύκολα κι αγαπημένα του καλοκαιριού σε όποια γεύση κι αν είναι, μια που κλείνουν στην καρδιά τους, όλη τη δροσιά που χρειάζεται για να αντέξεις αυτό το τόσο ζεστό καλοκαίρι.
Ελαφρύ γιαουρτογλυκό με ανανά και μύρτιλα
Περιγραφή : Δροσερό γλυκό χωρίς επιπλέον ζάχαρη, με γιαούρτι κεφίρ, ανανά και μύρτιλα
Μερίδες: 9 (ταψάκι 25 x 25 εκ.)
ΥΛΙΚΑ
- 1 κουτί με δύο φακελάκια ζελέ ανανά
- 2 γιαούρτια κεφίρ (2 x 150 γρ.)
- 80 γρ. μύρτιλα
- 100 γρ. ανανά σε φυσικό χυμό
- 2 x 250 ml πολύ ζεστό νερό (για τη σκόνη ζελέ)
- 1 x 250 ml πολύ κρύο νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Διαλύουμε σε 250ml πολύ ζεστό νερό τη σκόνη ζελέ από το ένα φακελάκι ανακατεύοντάς το καλά.
- Μόλις διαλυθεί το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα γιαούρτια, τα μύρτιλα και τον ανανά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αλείφουμε με ελάχιστο σπορέλαιο ένα ταψάκι πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί.
- Αφού στερεοποιηθεί, διαλύουμε σε άλλο μπολ τη σκόνη από το δεύτερο φακελάκι ζελέ στα υπόλοιπα 250ml ζεστό νερό ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε το χυμό ανανά και τα 250ml κρύο νερό.
- Ανακατεύουμε καλά και αφού το αφήσουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει λίγο, το προσθέτουμε προσεκτικά πάνω από το γιαουρτοζελέ.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή και για μια νύχτα έτσι ώστε να παγώσει καλά.
- Κόβουμε σε μερίδες, όπως τις θέλουμε, και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο και λίγα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Προσωπικά, χρησιμοποίησα τη μισή ποσότητα ανανά κομμένο σε κομματάκια. Προαιρετικά, μπορούμε τον υπόλοιπο να τον πολτοποιήσουμε και να τον προσθέσουμε στο δεύτερο ζελέ μαζί με τον χυμό του.