Καλοκαίρι χωρίς μπαλκονάδα και μεζεδάκια γίνεται; Νομίζω πως όχι κι αυτές οι τηγανίτες λαχανικών είναι ό,τι καλύτερο για τέτοιες βραδιές. Φουλ στα λαχανικά, θα δελεάσουν όχι μόνον τους μεγάλους αλλά και τους μικρότερους και θα τους κάνουν να βάλουν στη διατροφή τους τα λαχανικά.
Αυτές τις τηγανίτες που βλέπεις τις αγαπώ πολύ γιατί η συνταγή τους είναι ταυτόχρονα απλή, νόστιμη και πολυμορφική μια και μπορούν να αφαιρεθούν κάποια λαχανικά και να προστεθούν αυτά που μας αρέσουν. Ό,τι όμως λαχανικό και να βάλουμε το αποτέλεσμα είναι ισάξιο ως προς τη νοστιμιά.
Κι όσο για το πως μαγειρεύτηκαν, εγώ τις έψησα σε αντικολλητικό τηγάνι για πιο γρήγορα απλά, αλείφοντάς το με λίγο ελαιόλαδο αλλά μπορούν να ψηθούν άνετα και στον φούρνο. Επίσης μπορούν να γίνουν και στο Air fryer και να ψηθούν πάρα πολύ ωραία είτε ατομικές είτε σαν μεγαλύτερες τηγανίτες-ομελέτες που θα κοπούν.
Αξίζει να τις δοκιμάσετε, θα τις λατρέψετε σας το εγγυώμαι!!
Τηγανίτες λαχανικών με σάλτσα γιαουρτιού και τυριού
Περιγραφή :Τηγανίτες φουλ στα λαχανικά
Μερίδες : 14-16 ανάλογα με το μέγεθος
ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτριο καρότο τριμμένο
- 2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνον το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 3 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 αυγά μεγάλα
- 150 ml γάλα
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- 200-220 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Σάλτσα γιαουρτιού-τυριού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 100 γρ. τυρί cottage
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (ή σκόρδο σε σκόνη)
- Λίγο ψιλοκομμένο άνιθο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Αλατίζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα σε σουρωτήρι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στο διάστημα αυτό, ανακατεύουμε τα υλικά της συνοδευτικής σάλτσας γιαουρτιού και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζω σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ, προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε λίγο.
- Μετά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Το τελικό μείγμα δεν πρέπει να είναι αραιό.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού ζεσταθεί καλά, και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού-τυριού.