Πάντα οι πράσινες σαλάτες έχουν τη δική τους νοστιμιά και ιδιαιτερότητα γιατί μπορείς να τους προσθέσεις φρούτα, ξηρούς καρπούς, τυριά και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Αυτές τις σαλάτες που συνδυάζουν λαχανικά και φρούτα τις αγαπώ ιδιαίτερα για χίλιους λόγους και κυρίως γιατί κάθε φορά μπορείς να προσθέτεις ή να αφαιρείς κάποιο υλικό και ...τσουπ... ξεπηδάει μια νέα σαλάτα με διαφορετική γεύση.
Ειδικά τώρα με τον καύσωνα είναι ιδανικές για ελαφρύ μεσημεριανό ή και για βραδινό στη βεράντα που ίσως να βρεις λίγη από τη δροσιά που αποζητάς. Κι αν θέλεις και το κάτι παραπάνω που θα σε χορτάσει περισσότερο ένα φιλέτο κοτόπουλο ψητό, μερικές κοτομπουκιές ή ακόμα και ένα φλιτζάνι ζυμαρικά όπως βίδες ή κοράλλι ή όποιο αγαπάς είναι ιδανικά.
- 1 σαλάτα με παντζαρόφυλα, σπανάκι, ρόκα, μαρούλι πράσινο και λόλα ρόσα
- 5-6 ντοματίνια κομμένα
- Μισό αγγουράκι (προαιρετικά)
- 1 νεκταρίνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. μύρτιλα
- Μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Dressing
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- 2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, ψημένα και αλατισμένα
- 4-5 φύλλα βασιλικού (ή 1 κ.γλ. έτοιμο πέστο βασιλικού)
- Αλάτι (προαιρετικά)
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού κόψουμε το νεκταρίνι σε φέτες, το βάζουμε για 1 λεπτό στο τηγάνι για να "σοταριστεί" (χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία) και να σχηματίσει τις γνωστές γραμμές.
- Βάζουμε τη σαλάτα και τα μύρτιλα σε ένα μπολ.
- Ετοιμάζουμε το dressing βάζοντας όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
- Ρίχνουμε το dressing στην πράσινη σαλάτα και τοποθετούμε από πάνω τα νεκταρίνια.
- Γίνεται μια καταπληκτική μακαρονοσαλάτα αλλά ταιριάζει απίστευτα και με ψητό κοτόπουλο ή κοτομπουκιές.