Παγωτό σοκολάτα με δημητριακά (χωρίς παγωτομηχανή)


Παγωτό σοκολάτα με δημητριακά

Καλημέρα, καλό μήνα και καλή εβδομάδα. Δεν θα πω ακόμα καλό καλοκαίρι μια και με τις Πανελλήνιες να τρέχουν και ως θεία που την περσινή χρονιά τις είχαμε στο τριώροφο αλλά και ως καθηγήτρια γνωρίζω καλά τη διαδικασία, τις μεταπτώσεις της διάθεσης ακόμα και των πιο διαβασμένων μαθητών αλλά και την ανάγκη τους για καλή διατροφή χωρίς στερήσεις αλλά και χωρίς υπερβολές. Με τις σκέψεις αυτές κατέληξα να αρχίσω γλυκά τον Ιούνιο. Πριν, λοιπόν, από οτιδήποτε άλλο θα ήθελα  να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά "Καλή Επιτυχία στις εξετάσεις τους!".

Παγωτό σοκολάτα με δημητριακά

Η σημερινή συνταγή είναι για ένα παγωτό που, είναι ό,τι πρέπει για να καλύψει την ανάγκη για γλυκό αλλά και να δώσει την απαραίτητη ώθηση σε νου και σώμα σε ανάλογες περιστάσεις. 
Αυτό, λοιπόν, το πρώτο παγωτό του 2024, θα μπορούσα να το ονομάσω το παγωτό των εξετάσεων γιατί είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις από σήμερα αλλά κυρίως στα παιδιά που δίνουν τον αγώνα των Πανελληνίων. Σοκολάτα, λίγη ζάχαρη, γάλα και δημητριακά με κινόα (τα ανακάλυψα πρόσφατα και είναι νόστιμα), με άλλα λόγια, ό,τι πρέπει για ένα γλυκό αλλά υγιεινό διάλειμμα  ανάμεσα στο διάβασμα.

Παγωτό σοκολάτα με δημητριακά

Φυσικά, το παγωτό μπορεί να γίνει και με μια πραλίνα με στέβια αν και, προσωπικά, προτιμώ να αποφεύγω τα γλυκαντικά για τα παιδιά μια και μπορούν να έχουν μια διατροφή χαμηλή σε ζάχαρη καστανή ή ακόμα και λευκή. 

Παγωτό σοκολάτα με δημητριακά

Χάρηκα, λοιπόν, πολύ φτιάχνοντας αυτό το παγωτό. Γιατί; Όχι γιατί είναι κάτι τόσο διαφορετικό απ' αυτά που γνωρίζουμε και φτιάχνουμε αλλά γιατί δεν έχει ζαχαρούχο και άρα περιττές θερμίδες. Και εδώ που τα λέμε, μπορεί το ζαχαρούχο να κάνει το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή λίγο πιο μαλακό αλλά άνετα μπορούμε να αφήσουμε κι αυτό το παγωτό για 5-6 λεπτά εκτός κατάψυξης και να γίνει εξίσου μαλακό. 

Παγωτό σοκολάτα με δημητριακά

Παγωτό σοκολάτα με δημητριακά
  Παγωτό σοκολάτα με δημητριακά
   Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Το παγωτό των εξετάσεων
Μερίδες: λίγο περισσότερο από 1/2 λίτρο 
ΥΛΙΚΑ
    • 1 κουτάκι Morfat choco
    • 150 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
    • 200 γρ. πραλίνα με λιγότερη ζάχαρη
    • 40-50 γρ. δημητριακά (με κινόα), ψιλοσπασμένα
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός τη σοκολατένια Μόρφατ με το γάλα για 5 λεπτά, περίπου ή έως ότου αφρατέψει.
        2. Προσθέτουμε την πραλίνα και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το παγωτό.
        3. Τέλος, προσθέτουμε τα σπασμένα δημητριακά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή με κουτάλι.
        4. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει και πριν το απολαύσουμε το αφήνουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        • Εάν θέλουμε το παγωτό πιο πικρό σε γεύση είτε χρησιμοποιούμε μια πραλίνα υγείας είτε προσθέτουμε σε αυτή την συνταγή 1 κ.σ. κοφτή κακάο σε σκόνη.
        • Όσο για τα δημητριακά, φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αγαπημένα μας δημητριακά είτε χοντροθρυμματισμένα είτε ψιλοθρυμμασμένα. Εγώ τα προτιμώ ψιλοθρυμματισμένα γιατί πολλές φορές τα δημητριακά μαλακώνουν μέσα στο παγωτό και δεν μου αρέσει η υφή τους. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε πώς τα θέλετε.
        • Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με κρέμα γάλακτος ή με κάποιο φυτικό γάλα.
        • Εάν θέλουμε το παγωτό μαλακό μόλις βγαίνει από την κατάψυξη, πριν βάλουμε τα δημητριακά το αφήνουμε για 2-3 ώρες στην κατάψυξη και μετά το χτυπάμε με μίξερ ή το ανακατεύουμε με μια μαρίζ για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα δημητριακά. Ύστερα, αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

        Παγωτό σοκολάτα με δημητριακά

        Παγωτό σοκολάτα με δημητριακά
        Tante Kiki
        0 Comments

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου

        Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

        No