Ρολάκια σφολιάτας με 3 υλικά και νηστίσιμα




Αυτού του είδους τα γλυκάκια με τη σφολιάτα και κάποιο άλειμμα, μαρμελάδα ή φρούτο επάνω, με έχουν στοιχειώσει. Ναι, μη γελάς! Ακριβώς όπως το λέω!!! Έχεις σκεφτεί πόσες παραλλαγές μπορεί να έχει ένα τέτοιο σφολιατάκι; Πρώτα πρώτα αλλάζοντας τη γέμιση ή το άλειμμα μεταμορφώνεται, γίνεται άλλο γλυκό κυριολεκτικά. Έπειτα το σχήμα του! Αυτό που το πας; Μπορείς να το κάνεις σε ένα σωρό σχέδια!


Φτιάχνοντάς τα, συνειδητοποιείς κάτι που ξέρεις ήδη αλλά πλέον το ζεις! Είναι το πιο γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και, ταυτόχρονα, εθιστικά νόστιμο σνακ-γλυκάκι για να συνοδέψουμε το γάλα ή τον καφέ. Αλλά και μόνο του, μια χαρά είναι... τί μια χαρά... τέλεια γλυκολιχουδιά!  Κι ό,τι πιο  νόστιμο για να βάλουμε στο σχολικό ταπεράκι και να ξετρελλαθεί ο μικρός μας ή η μικρή μας! Κι όσο για τη ζάχαρη... αυτή εξαρτάται από το άλειμμα που θα χρησιμοποιήσουμε, γιατί πουθενά αλλού ζάχαρη δεν έχει.


Κι όλα αυτά με, μόνον 3 υλικά! Το επαναλαμβάνω... με μόνον 3 υλικά. 1 φύλλο σφολιάτας , το αγαπημένο μας άλειμμα και λίγη τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη!
Όσο για τα δικά μου ρολάκια, έγιναν και  νηστίσιμα μια και η σφολιάτα ήταν νηστίσιμη και γέμισαν με την αγαπημένη μου πραλίνα μπισκότου Biscoff, επίσης νηστίσιμη και με τρούφα κουβερτούρας. 


Καιρό τώρα είχα αγοράσει την πραλίνα μπισκότου και τη σκεφτόμουν σε διάφορες παρασκευές (ναι, εγώ κι εκείνη δεν τελειώσαμε). Έλα όμως που τη συγκεκριμένη μέρα χρειαζόμουν κάτι γρήγορο για μια ξαφνική επίσκεψη που θα ερχόταν; Κι όταν θέλεις κάτι γρήγορο ποιο είναι το πρώτο που κάνεις; Μα φυσικά, να ανοίξεις τα ντουλάπια να δεις τί βρίσκεται μέσα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Αυτό ακρβώς έκανα κι εγώ κι έπεσα κυριολεκτικά επάνω στην πραλίνα μπισκότου. Όλα τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους που στο τέρμα του εμφανίστηκαν αυτά τα υπέροχα ρολάκια που έγιναν ανάρπαστα σε χρόνο ρεκόρ. Δοκίμασέ τα και θα καταλάβεις τί εννοώ.


Ρολάκια σφολιάτας με πραλίνα μπισκότου και σοκολάτα
           
         Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα ρολάκια σφολιάτας
Μερίδες: 16 ρολάκια
ΥΛΙΚΑ
    • 1 φύλλο σφολιάτας (εδώ νηστίσιμη)
    • 250 γρ. πραλίνα μπισκότου Biscoff
    • 1 φακελάκι τρούφα κουβερτούρας 
    • Γάλα φυτικό για την επάλειψη πριν το ψήσιμο
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε με τον πλάστη λίγο ακόμα έτσι ώστε να είναι πιο λεπτό.
        2. Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ. πραλίνα μπισκότου με κανέλα (Biscoff) και το αφήνουμε για λίγο σε ζεστό μέρος να μαλακώσει για να μπορέσουμε να την αλείψουμε εύκολα (εναλλακτικά, μπορούμε να το βάλουμε και στα μικροκύμματα για 20 δευτερόλεπτα στη πιο χαμηλή θερμοκρασία).
        3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
        4. Αλείφουμε την πραλίνα (άλειμμα) μπισκότου στο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
        5. Διπλώνουμε στη μέση το φύλλο σφολιάτας (προσεκτικά και όπως είναι με το αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσει στα χέρια μας).
        6. Πιέζουμε την επιφάνεια για να κολλήσουν τα δύο φύλλα και κόβουμε σε λωρίδες με φάρδος 1,5 εκατοστό περίπου (ή όσο φάρδος θέλουμε).
        7. Στρίβουμε τις λωρίδες πρώτα και μετά τις τυλίγουμε σε ρολάκι, βάζοντας στο τέλος την άκρη από την κάτω μεριά για να μην ξετυλιχτεί καθώς  ψήνεται.
        8. Αλείφουμε την επιφάνεια με φυτικό γάλα (αν δεν τα θέλουμε νηστίσιμα μπορούμε να τα αλείψουμε με αυγό).
        9. Βάζουμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) ή μέχρις ότου τα ρολάκια μας αποκτήσουμε ένα όμορφο χρυσόξανθο χρώμα.
        10. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά τα ρολάκια, έτσι ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
        11. Βάζουμε σε ένα μπολ, λίγη ακόμα πραλίνα μπισκότου και τη ζεσταίνουμε για 20 δευτερόλεπτα σε χαμηλή θερμοκρασία στα μικροκύμματα μέχρις ότου γίνει ρευστή.
        12. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα ρολάκια μας και μόλις η πραλίνα (το άλειμμα) στερεοποιηθεί, είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        1- Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο καρύδι  αφιλτ αλείψουμε τα ρολάκια με την πραλίνα (άλειμμα) μπισκότου. 

        2- Με φυτικό γάλα τα ρολάκια είναι νηστίσιμα μια και η συγκεκριμένη σφολιάτα δεν είναι βουτύρου και η πραλίνα καραμελωμένου μπισκότου επίσης είναι νηστίσιμη.

        3- Τέλος μπορούμε να αντικαταστήσουμε την τρούφα με τριμμένη κουβερτούρα ή με σταγόνες κουβερτούρας.


        Tante Kiki
        0 Comments
        No