Χρειάζεσαι ιδιαίτερες συστάσεις γι αυτή τη γαριδομακαρονάδα; Θα έλεγα πώς όχι αλλά, παρόλα αυτά, θα σε συμβούλευα να διαβάσεις προσεκτικά τη συνταγή για να διαπιστώσεις ότι δεν είναι μια απλή αλλά μια πλούσια γαριδομακαρονάδα που κάποιες προσθήκες την κάνουν ακόμα πιο ονειρεμένη απ' ότι είναι συνήθως. Μια γαριδομακαρονάδα που θα τη λατρέψεις ακόμα περισσότερο για τη μοναδική της γεύση.
Η αναζήτηση της νοστιμιάς στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι είναι κάτι που μερικές φορές όλους μας δυσκολεύει μια και χρειάζεται να συνταιριάσουμε επιθυμίες αλλά και παραξενιές μικρών και μεγάλων και ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για σωστή διατροφή γεμάτη θρεπτικά συστατικά αλλά και ποικιλία μέσα από την απλότητα. Αυτό από μόνο του είναι, αρκετά δύσκολη εξίσωση, δεν συμφωνείς;
Θα σου πω τί κάνω εγώ στην κουζίνα μου πρώτον γιατί πιστεύω ότι η ανταλλαγή ιδεών φέρνει πάντα κάτι καλό και δεύτερον γιατί μπορεί να σε βοηθήσει κι εσένα εκείνες τις δύσκολες στιγμές όπως η Κυριακή το βράδυ που συζητάμε για το φαγητό της εβδομάδας που έρχεται. Όπως, ήδη, γνωρίζεις αν επισκέπτεσαι συχνά τούτο το blog, γενικότερα για τις καθημερινές ειδικά, αγαπώ τα φαγητά που δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο, που είναι νόστιμα κι απλά αλλά κρύβουν και λίγη φαντασία μέσα τους ...έτσι για να μην τα βαριόμαστε όπως κάθε εργαζόμενη γυναίκα. Η σημερινή μου, λοιπόν, γαριδομακαρονάδα τα συνδυάζει όλα αυτά και σου προτείνω να την δοκιμάσεις με την πρώτη ευκαιρία. Για να μην πολυλογώ, πάμε να σου δώσω τη συνταγή.
Γαριδομακαρονάδα, η πλούσια εκδοχή της
Περιγραφή: Μια καθόλου συνηθισμένη γαριδομακαρονάδα
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία γαρίδες κατεψυγμένες και αποφλοιωμένες μεγάλες (350 γρ.)
- 250 γρ. σπαγγέτι Νο 10
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 ντοματάκια κομμένα στη μέση
- 5 φέτες λιαστής ντομάτας κομμένες στη μέση
- 150 ml τσίπουρο με γλυκάνισο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι & Πιπέρι τρίχρωμο, φρεσκοτριμμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα βγάζουμε σε πιατέλα κρατώντας το νερό στο οποίο έχουν βράσει.
- Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, τα καρεδάκια πιπεριάς και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 1 λεπτό.
- Μετά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα κομμένα ντοματίνια, το αλάτι, και το πιπέρι και τα σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ούζο και το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το νερό των σπαγγέτι, τον άνηθο και τον μαϊντανό και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα (χωρίς να εξατμιστεί όλο το νερό) βράζοντας για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Τέλος, προσθέτουμε στη σάλτσα και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα αμέσως.