Galette με ρεβιθένια ζύμη, χούμους, ντομάτα και καλαμπόκι


Galette με ρεβιθένια ζύμη, χούμους, ντομάτα και καλαμπόκι

Αυτός ο Μάρτης δεν ξεκίνησε καλά. Αυτή η άνοιξη δεν έφερε μαζί της χαρά γιατί η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη μας τσάκισε όλους. Δεν γίνεται να μην λυγίσεις με τόσες ψυχές που χάθηκαν, με τόσες μανάδες που δεν θα ξαναντικρύσουν τα παιδιά τους! Θα μου πεις "αρκεί ένα τριήμερο πένθος;" Θα σου απαντήσω "ούτε κατά διάνοια" αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή προχωράει, τρέχει κι αυτό το βρίσκουμε μπροστά μας κάθε στιγμή. Γι αυτό, ας μη ξεχνάμε να δείχνουμε την αγάπη μας με κάθε τρόπο γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο... αυτή είναι η ζωή. 
Κουράγιο και δύναμη σε όλους όσους έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους χάνοντας τους αγαπημένους τους! 

Galette με ρεβιθένια ζύμη, χούμους, ντομάτα και καλαμπόκι

Ξέρεις την αδυναμία μου στις galette, είμαι σίγουρη! Τούτη  η galette όμως είναι πολύ ιδιαίτερη. Πες την νηστίσιμη, πες την vegeterian, αποκάλεσέ την όπως θέλεις αλλά είναι απλά ...ιδιαίτερα νόστιμη. Καιρό είχα να λατρέψω τόσο μια τάρτα. Από τη μια η τραγανή, σαν μπισκότο, ζύμη με ρεβιθάλευρο, από την άλλη το χούμους που ταιριάζει τέλεια με τις ντομάτες και το καλαμπόκι κι όλος ο συνδυασμός μαζί, ιδανικός για τη νηστεία ή για όποιον δεν είναι φίλος των κρεατικών και όχι μόνον.

Galette με ρεβιθένια ζύμη, χούμους, ντομάτα και καλαμπόκι

Κι εγώ που λατρεύω όσο τίποτε άλλο τα τυριά, με αυτή την τάρτα τα ...ξέχασα, τα απαρνήθηκα και δεν μου έλειψαν καθόλου! Η ιδιαίτερη γεύση του χούμους, είτε είναι σπιτικό είτε όχι, με την ελαφρώς όξινη νοστιμιά της ντομάτας και τη γλύκα του καλαμποκιού και τη σπιρτάδα της καπνιστής πάπρικας αποτελούν έναν μοναδικό συνδυασμό που εγγυάται να σε ξετρελάνει και να γίνει ο γευστικός σου έρωτας. Ποιος δεν θέλει μια galette νόστιμη όσο δεν πάει και ταυτόχρονα εύκολη,  γρήγορη και διατροφικά υγιεινή; Μια δοκιμή θα σε πείσει γιατί εγώ δεν θα πω τίποτε άλλο παρά μόνον "ας προσπαθήσουμε ζήσουμε νόστιμα κι αγαπημένα!

Galette με ρεβιθένια ζύμη, χούμους, ντομάτα και καλαμπόκι

Galette με ρεβιθένια ζύμη, χούμους, ντομάτα και καλαμπόκι

          Galette με ρεβιθένια ζύμη, χούμους, ντομάτα και καλαμπόκι
        Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Μια υπέροχη νηστίσιμη τάρτα, με τριφτή, μπισκοτένια ζύμη και τη νοστιμιά του χούμους.
Μερίδες: 6-8

ΥΛΙΚΑ
    ΖΥΜΗ
    • 150 γρ. αλεύρι γοχ
    • 100 γρ. ρεβιθάλευρο
    • 150 γρ. φυτικό βούτυρο κρύο (σε κυβάκια)
    • 1 κ.γλ. αλάτι
    • 1 κ.σ. μηλόξιδο
    • 4-5 κ.σ. κρύο νερό

    ΓΕΜΙΣΗ
    • 4-5 κ.σ. χούμους (σπιτικό ΕΔΩ ή έτοιμο)
    • 2 ντομάτες (ή 1 συσκευασία ντοματάκια)
    • 100 γρ. καλαμπόκι
    • Μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
    • Αλάτι - Πιπέρι - Σκόρδο - Καπνιστή πάπρικα
    • Ελάχιστο ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        ΖΥΜΗ
        1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα δύο άλευρα και τα ανακατεύουμε. 
        2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ξίδι και το κρύο βούτυρο.
        3. Με τα ακροδάχτυλά μας (για να μη ζεστάνουμε το μείγμα) ζυμώνουμε μέχρις ότου αυτό γίνει ψιχουλιαστό.
        4. Προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας έως ότου έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
        5. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, την πιέζουμε να γίνει πλατιά και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
        6. Κόβουμε τις ντομάτες σε, μετρίου πάχους, φέτες/ροδέλες.
        7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
        8. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετούμε στο ταψί και την ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο με διάμετρο 28-30 εκατοστά (ανάλογα πόσο λεπτή τη θέλουμε), ανασηκώνοντας γύρω γύρω τις άκρες.
        9. Αλείφουμε το χούμους σε όλη την βάση (δείτε για σπιτικό ΕΔΩ) και απλώνουμε τις φέτες ντομάτας.
        10. 'Υστερα, προσθέτουμε το καλαμπόκι.
        11. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και πάπρικα.
        12. Κλείνουμε γύρω γύρω με τη ζύμης.
        13. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        Αν δεν θέλουμε την τάρτα νηστίσιμη/vegeterian αντικαθιστούμε το φυτικό βούτυρο με κανονικό.

        Galette με ρεβιθένια ζύμη, χούμους, ντομάτα και καλαμπόκι

        Galette με ρεβιθένια ζύμη, χούμους, ντομάτα και καλαμπόκι
        Tante Kiki
        0 Comments
        No