Tυρομπαλάκια πολύχρωμα


Tυρομπαλάκια... το πιο γρήγορο μεζεδάκι!

Το Κυριακάτικο τραπέζι είναι στρωμένο, γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις καλοκαιρινές. Γιορτή σήμερα! Υποδεχόμαστε τη γιαγιά και τον παππού που μόλις εχθές έφτασαν από την Αμερική! Σιγά σιγά όλοι κάθονται στις θέσεις τους και η κουβέντα έχει ανάψει για τα καλά! Νέα, εντυπώσεις κι ανταλλαγή απόψεων με κάθε λεπτομέρεια για τα όσα συνέβησαν τους τρεις τελευταίους μήνες.

Tυρομπαλάκια πολύχρωμα

Ένα ένα τα "συνοδευτικά" πιάτα καταφθάνουν κι όλοι αρχίζουν να κοιτάζουν το τραπέζι με ανυπομονησία. "Μμμμ! Νοστιμιές βλέπω"... ακούγεται να λέει ο παππούς. "Έρχεται το φαγητό" αναγγέλλει η μαμά. Αλλά πριν το φαγητό, το τραπέζι έχει, ήδη, γεμίσει με σαλάτες, πίτα και μια πολύχρωμη πιατέλα που την φέρνει κρατώντας την προσεκτικά, σχεδόν ευλαβικά, η μεγάλη κόρη της οικογένειας.

Tυρομπαλάκια πολύχρωμα

"Αααα! Τί ωραία!" ακούγεται ενθουσιασμένη η άλλη γιαγιά... "πού τα θυμηθήκατε τα αγαπημένα μου τυρομπαλάκια; Κάποτε τα φτιάχναμε συχνά, ακόμα και τις καθημερινές είχα στο ψυγείο απ΄αυτά τα μικρά μεζεδάκια! Και, ξέρετε κάτι; Μ' αυτά με το σουσάμι, εγώ κι ο παππούς, συνοδεύαμε το καρπούζι και το πεπόνι. Δοκιμάστε το και θα ξετρελλαθείτε!"

Tυρομπαλάκια πολύχρωμα

Κι έτσι το γεύμα κύλισε χαρούμενα με την πείνα να καταλαγιάζει, τους ήχους της κουβέντας να μαλακώνουν δίνοντας τη θέση τους στους ήχους των πιρουνιών που φόρτωναν και ξεφόρτωναν κάθε λογής λιχουδιά και με την υπόσχεση για επανάληψη να κανονίζεται σ' ένα κλασσικό, ελληνικό, οικογενειακό γεύμα.  

Tυρομπαλάκια πολύχρωμα

Σ' αυτήν την πρώτη, μετά από καιρό συνταγοανάρτηση, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλό μήνα, καλό καλοκαίρι και καλά μαγειρέματα με όλα τα νόστιμα προϊόντα της πατρίδας μας που είναι μοναδικά! Να είστε όλοι καλά! 

Tυρομπαλάκια πολύχρωμα

ΥΛΙΚΑ για 30-35 τυρομπαλάκια
  • 160 γρ. φέτα
  • 160 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό ή απλό)
  • Πιπέρι μαύρο ή άσπρο
Για την επικάλυψη
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο (μόνον το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένο
  • Φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
  • Σουσάμι
  • Γλυκιά πάπρικα ανακατεμένη με λίγη σκόνη μουστάρδας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Βάζουμε τα υλικά της επικάλυψης σε μπολάκια.
  2. Βάζουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
  3. Τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το πιπέρι και, αν χρειάζεται για να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, τα ζυμώνουμε λίγο με το χέρι.
  4. Τα βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και μετά παίρνοντας με ένα μικρό κουταλάκι λίγο από το μείγμα και ζυμώνουμε σε μπαλάκι.
  5. Ρίχνουμε σε κάθε μπολάκι από ένα τυρομπαλάκι και το καλύπτουμε με τα υλικά της επικάλυψης.
  6. Τα βάζουμε σε πιάτο που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
  7. Εάν θέλουμε μπορούμε να καλύψουμε τυρομπαλάκια με καρύδι ψιλοτριμμένο ή μείγμα μαϊντανού και δυόσμου.
Tυρομπαλάκια πολύχρωμα

Tante Kiki
12 Comments
No