'Ενα ντιπ με σκόρδο ή αλλιώς μια αρωματική και ταυτόχρονα ελαφριά σκορδαλιά έχει πάντα θέση σε ένα τραπέζι είτε αυτό φιλοξενεί έναν καλοτηγανισμένο μπακαλιάρο είτε μια καλοψημένη μπριζόλα ή ακόμα περισσότερο ένα ροδοψημένο φιλέτο κοτόπουλου. Πόσες χρήσεις μπορεί να έχει αυτό το καταπράσινο σκορδάτο ντιπ, ειδικά όταν έχεις την δυνατότητα να αυξάνεις και να μειώνεις το σκόρδο που θα του προσθέσεις, δεν μπορείς να φανταστείς! Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θα το βαρεθείς ποτέ και πάντα θα ανακαλύπτεις νεόυς τρόπους για να το φιλοξενήσεις στο τραπέζι σου!
ΥΛΙΚΑ
- 20 γρ. καρύδια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα και ζεματισμένες για 1 λεπτό
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
- 1 κ.σ. άνιθο
- 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. μηλόξιδο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι και λευκό πιπέρι
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.
- Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Αφαιρούμε τη φύτρα από το σκόρδο κόβοντας την κάθε σκελίδα στη μέση.
- Ζεματάμε τις σκελίδες για 1 λεπτό... για να είναι η σκορδαλιά δεν έχει έντομη μυρωδιά και είναι πολύ πιο εύπεπτη.
- Βάζουμε στο multi τις πατάτες, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το μηλόξιδο και το μισό ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
- Ανοίγουμε το multi και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.