Αρωματική πράσινη σκορδαλιά


Αρωματική πράσινη σκορδαλιά

Πόσο καιρό έχω να σας δω!! Όμως, μια διακοπή ήταν απαραίτητη σ' αυτή τη φάση της ζωής μου. Φυσικά και μου λείψατε! Όπως μου έλειψε και η αναζήτηση νέων γεύσεων, ιδεών αλλά η φωτογράφηση και, φυσικά, τα σχόλιά σας... η παρέα σας. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής η δύσκολη περίοδος ακόμα δεν έχει τελειώσει κι έτσι δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω για σταθερές αναρτήσεις με νέες συνταγές. Για τώρα, λοιπόν, μια συνταγή που είναι 4 εποχών και ιδιαίτερα νόστιμη!


Αρωματική πράσινη σκορδαλιά

'Ενα ντιπ με σκόρδο ή αλλιώς μια αρωματική και ταυτόχρονα ελαφριά σκορδαλιά έχει πάντα θέση σε ένα τραπέζι είτε αυτό φιλοξενεί έναν καλοτηγανισμένο μπακαλιάρο είτε μια καλοψημένη μπριζόλα ή ακόμα περισσότερο ένα ροδοψημένο φιλέτο κοτόπουλου. Πόσες χρήσεις μπορεί να έχει αυτό το καταπράσινο σκορδάτο ντιπ, ειδικά όταν έχεις την δυνατότητα να αυξάνεις και να μειώνεις το σκόρδο που θα του προσθέσεις, δεν μπορείς να φανταστείς! Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θα το βαρεθείς ποτέ και πάντα θα ανακαλύπτεις νεόυς τρόπους για να το φιλοξενήσεις στο τραπέζι σου!


Αρωματική πράσινη σκορδαλιά

ΥΛΙΚΑ
  • 20 γρ. καρύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα και ζεματισμένες για 1 λεπτό
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου 
  • 1 κ.σ. άνιθο
  • 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες 
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μηλόξιδο
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι και λευκό πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.
  2. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Αφαιρούμε τη φύτρα από το σκόρδο κόβοντας την κάθε σκελίδα στη μέση.
  4. Ζεματάμε τις σκελίδες για 1 λεπτό... για να είναι η σκορδαλιά δεν έχει έντομη μυρωδιά και είναι πολύ πιο εύπεπτη.
  5. Βάζουμε στο multi τις πατάτες, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το μηλόξιδο και το μισό ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
  6. Ανοίγουμε το multi και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο  μείγμα.
Αρωματική πράσινη σκορδαλιά
Tante Kiki
8 Comments

8 σχόλια:

  1. Μμμ διαφορετική!
    Εμένα δε μου αρέσει η σκορδαλιά, τρελαίνεται όμως ο πατέρας μου.
    Θα την φτιάξω λοιπόν να του την πάω!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ αρεσει πολύ γιατι χρησιμοποιήσες Κικη μου δυόσμο, ανιθο, μαϊντανό που εκτος απο χρωμα, επικαλύπτουν όσο μπορουν την εντονη γευση του σκόρδου!
    Μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Κική! Πολύ ενδιαφέρουσα η σκορδαλιά σου. Και η πεθερά μου, που είναι από την Κόνιτσα, τη φτιάχνει με βάση το καρύδι και είναι πολύ ξεχωριστή! Να περνάς όμορφα και να ξαναβρεί τους ρυθμούς που επιθυμείς! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή και αν είναι αρωματική σκορδαλιά, μέσα στα αρώματα! Συν το όμορφο, ζωηρό της χρώμα, πολύ όμορφη πρόταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και εντυπωσιάζει ευχάριστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μια τέτοια σκορδαλιά! Πωπωπωπω θα μοσχοβολάει, θα έχει τόσο ιδιαίτερη γεύση. Ευχαριστούμε Κική για την συνταγή! Φιλια πολλά!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ διαφορετική αλλά και πολύ νόστιμη! Και τι χρώμα!!
    Εύχομαι Κική μου η δύσκολη περίοδος να περάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρελλαίνομαι για σκορδαλιά και πολύ ωραία ιδέα να βάλεις δυόσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

No