Dip μελιτζανοπιπεριάς ή μήπως μια ιδιαίτερη ...μελιτζανοσαλάτα;

Είναι κάποιες φορές που ο ουρανίσκος αποζητά μιαν άλλη γεύση... λίγο πιο έξω από τα συνηθισμένα, από τα γνωστά. Τότε είναι που ο νους πρέπει να τον ακολουθήσει για να δημιουργήσει.Κάποια τέτοια στιγμή, μια στιγμή επιθυμίας για διαφορετική γεύση ήταν κι αυτή που γέννησε αυτό το δίχρωμο dip μελιτζανοπιπεριάς και που μαζί με τις τορτίγιες γίνεται μια εθιστική συνήθεια!
Η μαγειρική είναι δημιουργικότητα. Όλοι το παραδέχονται! Μια δημιουργικότητα που σε κάνει να ξεχνιέσαι και να νιώθεις καλά, μαζί μ' εσένα κι όλοι όσοι αγαπάς και ζουν κοντά σου. Μια νοστιμιά ποτέ δεν είναι ευκαταφρόνητη! Ποτέ δεν σταματά να σου χαρίζει στιγμές ...απόλαυσης κι ακόμα πιο πολύ ...στιγμές γευστικής ευτυχίας!
Ιδανική λιχουδιά για μια βραδιά μπροστά στην τηλεόραση απολαμβάνοντας μιαν ακόμα αγαπημένη σειρά ή ταινία αλλά γιατί όχι και... για ένα υγιεινό κολατσιό, με το dip ξαπλωμένo νωχελικά πάνω σε μια ζεστή φέτα ψημένου ψωμιού! 

ΥΛΙΚΑ
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες, στο γκριλ
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, στο γκριλ
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 φέτες από ψωμί του τοστ, βρεγμένες σε νερό και στιμμένες καλά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 4-5 κ.σ. μηλόξιδο
  • 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γλ. κοφτό ζάχαρη (προαιρετικά)
  • Αλάτι & πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Βάζουμε σε λαμαρίνα, καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις ψήνουμε στο γκριλ.
  • Τις τυλίγουμε σε σακούλες τροφίμων μέχρι να κρυώσουν και μετά τις ξεφλουδίζουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις βάζουμε στο μπολ του μίξερ.
  • Προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το λεμόνι, τις 2 κουταλιές από το μηλόξιδο και το 1/3 από το ελαιόλαδο.
  • Χτυπάμε στο μίξερ για λίγο μέχρι να ανακατευθούν τα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο λάδι και μηλόξιδο.
  • Προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα, αν βάλουμε.
  • Βάζουμε το dip στο ψυγείο για λίγο πριν το σερβίρουμε.

8 σχόλια:

  1. Για άλλη μία φορά μου ταιριάζει πολύ αυτή η πρότασή σου Κική, αγαπημένη μελιτζάνα, πιπεριά και φέτα σε έναν πολύ επιτυχημένο συνδυασμό! Τέλειο συνοδευτικό για ταινία, ο μόνος κίνδυνος είναι να τελειώσει όλο το μπολ πριν καν τελειώσει η ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κική μου
    Μια σχετικά παραλλαγμένη φτιάχνω κι εγώ
    Θα δοκιμάσω και τη δική σου....

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως η κολλητούλα μου θα την ερωτευθεί την πρότασή σου!
    Θα της στείλω το link!
    Να είσαι καλά, Κική μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο το dip που έφτιαξες Κική μου! Νόστιμο, με αγαπημένα υλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τους αγαπημένους μου μεζέδες!!! Έτσι ακριβώς, με πιπεριά Φλωρίνης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπώ τις μελιτζάνες, αγαπώ και τις πιπεριες φλωρίνης...οπότε απλά μου τρέχουν τα σάλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο το ντιπ μελιτζάνας!!! Τα λατρεύω τα ντιπάκια, είναι για βραδιές ταινίας! Χεχε..καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις ξεφούρνισα ψωμάκι μπύρας...Βάζεις το μπολάκι με το ντιπ...να τα "τσακίσουμε" παρέα Κική μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!