Καλημέρα και καλή εβδομάδα! 😊
Μια πίτα γλυκιά η σημερινή μου πρόταση, έτσι για να γλυκάνουμε την καινούρια εβδομάδα που μπήκε ηλιόλουστη ή έτσι... για να απολαύσουμε το ελληνικότατο μεγαλείο της απλότητας και της καθημερινότητας με θεϊκή γεύση!
Θα μπορούσες να την πεις κανελόπιτα αν και θα ήθελε περισσότερη κανέλα, θα μπορούσες να την παρομοιάσεις με τα κρητικά λυχναράκια σε απλή εκδοχή, θα μπορούσες να της αλλάξεις το μέλι και να το κάνεις ανθόμελο, να της προσθέσεις ή όχι το σουσάμι από την επιφάνεια αλλά ένα είναι σίγουρο... δεν θα μπορούσες ποτέ να μην την δοκιμάσεις, να κάνεις ότι δεν την βλέπεις όταν είναι αρχοντικά καθισμένη μέσα σε μια πιατέλα στο τραπέζι σου!
Από τη στιγμή όμως που θα σκεπαστεί με το χρυσαφένιο μέλι και η πρώτη μπουκιά θα τρυπώσει στο στόμα σου... η απόλαυση και ο εθισμός είναι μονόδρομος! Η μια μπουκιά φέρνει την άλλη ακόμα και γι αυτούς που, λατρεύοντας την υπερβολή στα γλυκά, την αντιμετωπίζουν με καχυποψία καθώς η γλύκα της προέρχεται από το μέλι και είναι διακριτική!
Μια γλυκιά πίτα που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και φυσικά, ζεστή ή χλιαρή είναι πολύ καλύτερη απ΄ότι εντελώς κρύα ή από το ψυγείο. Συμπέρασμα, ετοιμάζουμε τον παχύρρευστο χυλό, τον βάζουμε στο ψυγείο και τον ψήνουμε λίγο πριν σερβίρουμε τη νοστιμιά μας! Ετοιμάστε την κι αφήστε όσους την γευθούν να εκφράζονται ελεύθερα με τα γνωστά "μμμμμμμμμμ" με γεμάτο στόμα!
ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 24-26 εκ. διάμετρο- 3 αυγά μεγάλα
- 100 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
- 25 γρ. βούτυρο λιωμένο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο) + λίγο ακόμα για το ταψάκι και την επιφάνεια της πίτας
- 300 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 80 γρ. μέλι θυμαρίσιο, χλιαρό για να είναι ρευστό
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 100 γρ. φαρίνα που φουσκώνει + λίγο ακόμα για το ταψάκι
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν
- 1 κ.γλ. σουσάμι για την επιφάνεια
- Μέλι θυμαρίσιο
- Κανέλα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις (ή στον αέρα)
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά,το γιαούρτι, το μέλι, την βανιλίνη και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το ανθότυρο και την φέτα και ανακατεύουμε και πάλι.
- Τέλος, προσθέτουμε σε δύο δόσεις την φαρίνα και το μπέικιν.
- Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά το ταψάκι.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και περιχύνουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο).
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε στον φούρνο, στην μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι απέκτησε ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα κι ότι έχει ψηθεί εσωτερικά (δοκιμάζουμε όπως τα κέικς με ένα μαχαίρι ή ξυλάκι για σουβλάκια).
Από χθες που είδα τη φωτογραφία στο instagram ήξερα πως θα την αγαπήσω την πρότασή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πως θα μοιάζει αρκετά με μια πίτα που κάνουμε εδώ το Πάσχα αλλά εκείνη έχει μέσα μυζήθρα.
Όπως και να 'χει... ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ!
:-)
Καλή εβδομάδα, Κική μου! ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Πως να αντισταθείς
ΑπάντησηΔιαγραφήΜούρλια μοιάζει....
Σε φιλώ πολύ Κική και καλή εβδομάδα
Από τις πίτες που αν δεν βάλεις το κατάλληλο μέλι, δεν θα τις απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο! Γεια στα χέρια σου Κική μου. Καλή εβδομάδα να έχετε εκεί στα βόρεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται υπέροχη και πραγματικά αρχοντική όπως λες!!! Στα to do κατευθείαν! Ευχαριστούμε πολύ, καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραια!!!! αν και δεν ειμαι συνηθισμενη σε τετοια γευση με τυρι κ μελι 8α ηθελα να τη δοκιμασω! εξαιρετικες και οι φωτογραφιες
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική δείχνει φανταστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τόσο ωραία υλικά, δεν νομίζω ότι θα μπορεί κανείς να μείνει σε ένα κομμάτι μόνο!
Την ονειρεύομαι με τον καφέ μου τώρα :)
Σε φιλώ
Άρχισα να τη λιγουρεύομαι πριν ακόμα διαβάσω τη συνταγή! Μόνο από την περιγραφή σου και τις φωτογραφίες. Τέλεια Κική μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός ανθότυρο-μέλι είναι καταπληκτικός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται νοστιμότατη και όπως λες χλιαρή ή ζεστή είναι ακόμα καλύτερη με το μελάκι από πάνω.
Γεια στα χέρια σου Κική μου
Φιλιά πολλά
Γεια σου Κική! Ξετρελάθηκα! Είναι ακριβώς στις γεύσεις μου! Σ ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφή