Καλημέρα!! Μιαν ανάσα πριν τα Χριστούγεννα κι αναρωτιέμαι ...τί θυμόμαστε από τα "μαγικά" Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων;
Προσωπικά, θυμάμαι το άνοιγμα των πακέτων με τα στολίδια που βάζαμε στο "ελατάκι" μας κι έπειτα την ατμόσφαιρα γεμάτη μοσχοβολιές, άχνη, κανέλα, μέλι, γαρίφαλο αλλά και γέμιση για το κοτόπουλο. Θυμάμαι τις κατσαρόλες και τον φούρνο που είχαν την τιμητική τους κι έπαιρναν φωτιά, τον πάγκο της κουζίνας γεμάτο από χίλια δυο καλούδια, την ατμόσφαιρα προσμονής για το οικογενειακό τραπέζι παρέα με γιαγιά, παππού, θείους, θείες, ξαδέρφια. Κι έπειτα... την μέρα της γιορτής... το άρωμα απ' όλα εκείνα τα ιδιαίτερα φαγητά, το στρωμένο τραπέζι, το κοτόπουλο που φτιάχναμε εμείς και την γαλοπούλα που έφτιαχναν η θεία μου, τον μπακλαβά, τις δίπλες, τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τα γέλια, τις κουβέντες, την αγάπη να είναι διάχυτη παντού!
Τελικά, η κάθε γιορτή έχει την γεύση της. Το κάθε πιάτο, γλυκό ή αλμυρό, αλλά κι όλα μαζί φτιάχνουν την ατμόσφαιρα της κάθε γιορτής ειδικά όταν κρατάμε τις παραδόσεις. Τί καλύτερο από τα παραδοσιακά φαγητά των ημερών με κάποιες πινελιές μοντέρνες ...έτσι για ποικιλία;
Αυτά προσπάθησα να "μαζέψω" κι εφέτος, έτσι ώστε να έχετε κάποιες προτάσεις για να σχεδιάσετε κι εσείς ένα όμορφο και οικονομικό τραπέζι τις μέρες τούτες.
🎄🎄Καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι, καλά να περάσετε και να θυμάστε ...όλα με μέτρο... το ίδιο και το φαγητό!
Κι όταν πάμε στο μάρκετ για να ψωνίσουμε με την λίστα μας... ας μην ξεχάσουμε το καλάθι για όσους υποφέρουν... ας προσφέρουμε ό,τι μπορούμε και κυρίως αγάπη γιατί Χριστούγεννα σημαίνει νοστιμιές αλλά κυρίως αγάπη κι ελπίδα για όλους!!
🎄🎄🎄🎄Πάμε όμως στις προτάσεις που σας έχω ετοιμάσει;;;;
Καροτόσουπα βελουτέ για αρχή...
Σμυρνέικο πιλάφι για όσους δεν θέλουν γέμιση...
Σαλάτα με καρότο, ρόκα και πορτοκάλι
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ευγενία και την Ευαγγελία του υπέροχου "Κορίτσια από σπίτι" για τις υπέροχες πιάστρες που κέρδισα στον διαγωνισμό τους. Ευγενία μου κάνεις καταπληκτική δουλειά!!!
Εύχομαι από καρδιάς Λαμπρά
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρούμενα Χριστούγεννα Κική μου
Αγάπη Υγεία Προκοπή!!!!!
Σε φιλώ και σ' αγαπώ πολύ πολύ ♥♥♥
θα χρειαστώ τις προτάσεις σου μιας κ φέτος θα κάνω εγώ το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχρόνια πολλά με υγεία σου εύχομαι!καλές γιορτές να περάσεις!
Τί όμορφες προτάσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως τα λες, κούκλα μου: Όλα με μέτρο!
Όλα, εκτός από την αγάπη!
Καλές γιορτές! Να περάσεις υπέροχα!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
υπεροχα ολα!!! χρονια πολλα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου οτι ακριβως θυμασαι απο τα παιδικα σου...χρονια.. απο την αρχη που ηταν τα παιδια μικρα.. συνεχιζουμε το υπεροχο εθιμο με μοσχοβολιες και αρωματα...μονο που εμεις ειμαστε τωρα ο παππους και η γιαγια χα..χα. τον μπακλαβα τον κανουν εδώ οι μικρασιατισες την πρωτοχρονια και συνεχιζω το εθιμο και εγω...τον ανοιγει (βγαζει το πρωτο κοματι ) ο μεγαλύτερος άντρας του σπιτιου,,(βλεπε Σμαραγδενιος) κραταω την λιστα σου ειναι πολύ μυρωδατη...να περασεις; τις πιο ομορφες και χαρουμενες γιορτες σου ΚΑΛΑΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..φιλακιααα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλα θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια Κική μου κάπου στη Βενεζουέλα !! Με 35 βαθμούς δεντράκι με μπαμπακένιο χιόνι , δουλειά όλη μέρα μέχρι το βράδυ στο μαγαζί και τη μητέρα να προσπαθεί να ξεμουδιάσει το κορμί της φτιάχνοντας παραδοσιακά φαγητά !! Καλά Χριστούγεννα από καρδιάς με όλες σου τις προτάσεις έτοιμες !! Σε φιλώ πολύ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχισμένα Χριστούγεννα Κικίτσα μου!!Με τα δώρα κάτω από το έλατο και τις ζεστές αγκαλιές των αγαπημένων σου!!! Το μενού που μας έδωσες έχει πολλές επιλογές και τρέχω για σημειώσεις!!!Σε φιλώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!
Τωρα πες μου! Τι να πρωτοδιαλέξεις;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστουμε πολύ Κικη για τις προτασεις σου και φετος!
Καλά Χριστούγεννα με υγεια και όμορφες στιγμές!
Χρόνια πολλά Κική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαλέγω το σαραγλάκι με μέλι και θα το κάνω τις επόμενες μέρες...
Χαρούμενες γιορτές σου εύχομαι!!
πεντανόστιμες επιλογές!! ευχαριστούμε πολύ για την έμπνευση!! καλές γιορτές με υγεία και μέτρο σε όλα όπως λες και συ.. :) φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρονια πολλά και καλά Κική μου με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά Κική μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή