Γιαούρτι με λαχανικά και ανθότυρο... ελαφρύ δείπνο ή dip?


Καλημέρα! Μια μικρή, σύντομη, εύκολη συνταγή σήμερα. Μια συνταγή που μοιάζει παραλλαγή του γνωστού και αγαπημένου τζατζικιού σε μια πιο πλούσια μορφή αλλά είναι τόσο δροσερό, εύπεπτο και ελαφρύ που δεν μπορείς να του αντισταθείς ειδικά εκείνα τα καλοκαιρινά βράδια που θέλεις κάτι να φας χωρίς να σκεφτείς καθόλου τις θερμίδες, που τώρα το καλοκαίρι σε... στοιχειώνουν ακόμα περισσότερο.
Εξάλλου τί, περισσότερο, χρειάζεσαι ένα καλοκαιρινό βραδάκι που κάθεσαι στην βεράντα κι ονειρεύεσαι το Σαββατοκύριακο στην παραλία; 
Νομίζω ότι αυτή τη συνταγή για το πιο νόστιμο δείπνο ή την πιο νόστιμη σάλτσα, με γιαουρτάκι και λαχανικά, θα την λατρέψεις όσο κι εγώ!
Είναι μια από τις ...δροσερές λιχουδιές που απολαμβάνω συχνά πυκνά, ειδικά τέτοια εποχή! Δοκίμασέ την ...σε διαβεβαιώνω... αξίζει!
ΥΛΙΚΑ για 1 μερίδα
200 γρ. γιαούρτι 2% ή 0% λιπαρά
Αγγουράκι τριμμένο 
Καρότο τριμμένο 
30 γρ. ανθότυρο τριμμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξιδο
Ελάχιστο σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο άνηθο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις, με μια φέτα ψωμί ή 2-3 κριτσίνια.

Tante Kiki
10 Comments
No