Τα σφολιατάκια της ανακύκλωσης


Καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Μας περίσσεψε ψητό από την Πρωτοχρονιά και δεν ξέρουμε τί να το κάνουμε αλλά δεν θέλουμε να το πετάξουμε;; Φυσικό είναι να μην θέλουμε να το πετάξουμε ...ειδικά στην εποχή που ζούμε! Θυμάμαι ακόμα τη γιαγιά μου να μας λέει όταν ήμασταν μικρά ότι είναι αμαρτία να πετάμε το φαγητό μας.
Ωστόσο, μια και είμαστε Έλληνες και πάντα στα γιορτινά μας τραπεζώματα υπάρχει το κάτι παραπάνω που θα μείνει, θα μπει στο ψυγείο και μετά από λίγες μέρες θα περιμένει περιφρονημένο καλό είναι να βρίσκουμε αλλά και να εφευρίσκουμε τρόπους ανακύκλωσης των περισσευμάτων.
Αυτή τη φορά, το κρέας που περίσσεψε από το κομμάτι που είχα ψήσει στο φούρνο με μαύρη μπύρα, μέλι, πορτοκάλι, σκόρδο και μπαχαρικά το έβαλα στο ψυγείο και αφού κρύωσε καλά το έκοψα σε λεπτές φέτες. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μπει σε ωραίο ψωμάκι ατομικό με μουστάρδα και λαχανικά για να γίνουν μερικά από τα χορταστικά σάντουιτς που μας χορταίνουν τα βράδια όταν θέλουμε να φάμε μπροστά στην τηλεόραση (ή στον ...υπολογιστή!!). Παρ΄όλα αυτά οι φέτες που είχα στη διάθεσή μου ήταν 10 και μάλιστα μεγάλες που ήδη είχαν μπει σε μπολ στην κατάψυξη, με αντικολλητικό χαρτί ενδιάμεσα για να μπορώ να βγάλω κάθε φορά όσες θέλω! Υπέρ-αρκετές θα έλεγα! Πριν, λοιπόν, το Κυριακάτικο γεύμα σκέφτηκα κάτι για ζεστό ορεκτικό στο τραπέζι! Πήρα τις μισές από τις φέτες και τα μισά από ένα κουτί σφολιατάκια βουτύρου ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ και έκανα τα ορεκτικά που θα δείτε παρακάτω σε χρόνο ρεκόρ! Ξετρελλάθηκαν γιατί όπως βγήκαν μοσχοβολιστά και κριτσανιστά από το φούρνο ήταν ένας υπέροχος μεζές που ...ξεμυάλισε πρώτα τις μικρές και φυσικά και τους μεγάλους!
ΥΛΙΚΑ 
10 σφολιατάκια ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
5 φέτες κρέας ψητό ή βραστό
5 φέτες λιαστής ντομάτας
5 κομμάτια κόκκινης πιπεριάς από βάζο
10 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
10 κομμάτια κασέρι της αρεσκείας μας 
λίγη μουστάρδα απαλή ή πικάντικη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετούμε τα σφολιατάκια επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια.
Τα αλείφουμε με μουστάρδα και επάνω τοποθετούμε το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Βάζουμε με τη σειρά το κρέας, το κασέρι, την λιαστή ντομάτα και/ή την κόκκινη πιπεριά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η σφολιάτα έχει πάρει ένα ωραίο καστανόξανθο χρώμα.
Tante Kiki
14 Comments
No