Καλημέρα σας!! Μπισκότα αλμυρά, τραγανά απ' έξω και αφράτα από μέσα έχει σήμερα η κουζίνα μου! Μπισκοτάκια μικρά που ταιριάζουν με ζεστές σούπες αλλά και με τσάι ή καφεδάκι, αν δεν είστε φανατικοί της γλυκιάς παρέας του καφέ. Φοβερό τυρένιο σνάκ!
Πάντως η αδυναμία μου σε κάθε τι που είναι γρήγορο και νόστιμο δεν κρύβεται. Γιατί εδώ που τα λέμε η σύγχρονη γυναίκα και ειδικά η εργαζόμενη πόσο χρόνο έχει να διαθέσει καθημερινά στην κουζίνα; Προσωπική μου άποψη όχι πολύ, αν εξαιρέσουμε το Σαββατοκύριακο! Τα προηγούμενα χρόνια τα έτοιμα φαγητά και σνακ κυριάρχησαν. Τώρα όμως... στην εποχή της διατροφικής αβεβαιότητας και της απόλυτης συνειδητοποίησης ότι το σπιτικό είναι μακράν καλύτερο του έτοιμου, αυτές οι συνταγές λύνουν τα χέρια!
- 180 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
- 50 γρ. καλαμποκάλευρο
- 2 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα σόδα φαγητού (σκόνη)
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 150 γρ. κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
- 100 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά (απ' όπου κρατάμε 2 κ.σ. για την επάλειψη)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Βάζουμε τη φαρίνα, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το μπέικον.
- Ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα με μια ξύλινη σπάτουλα.
- Αρχίζοντας το ζύμωμα με το χέρι, προσθέτουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (εκτός από τις 2 κουταλιές της σούπας).
- Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια ζύμη μέτρια μαλακή που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και με το ρολό ζύμης, ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού.
- Κόβουμε με μαχαίρι ή κουπ πάτ στο σχήμα που θέλουμε.
- Εγώ τα περισσότερα τα έκοψα τετράγωνα με το κουπ πάτ και μετά τα έκοψα στη μέση κάνοντάς τρίγωνα και άλλα τα έκοψα με κουπ πάτ καρδιά.
- Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.