Κέικ κανέλας με μπανάνα χωρίς μίξερ
Περιγραφή : Κέικ πανεύκολο και πεντανόστιμο
Μερίδες: Μια μακρόστενη φόρμα του κέικ
ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλα αυγά
- 255 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι μαλακό (ή ζαχαροπλαστικής)
- 110 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 75 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι ζεστό)
- 1 μεγάλη μπανάνα πολτοποιημένη με το πηρούνι
- 30 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
- 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα σόδα φαγητού (σκόνη)
- 1 φακελάκι βανίλια με κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις και στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- Βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα φαγητού και τη βανίλια με την κανέλα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια και την μπανάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί είναι λίγο πιο αραιό από το συνηθισμένο κέικ αλλά αυτό δεν μας πειράζει.
- Επίσης, η ζάχαρη που δεν έχει λιώσει εντελώς (όπως όταν χτυπάμε με το μίξερ) δεν μας πειράζει γιατί το κέικ γίνεται ελαφρώς πιο "υγρό" από το συνηθισμένο.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι όταν βάλουμε ένα μαχαίρι αυτό βγαίνει καθαρό.