"Γλυκός Οκτώβρης" ή αλλιώς σιμιγδαλένιος χαλβάς μήλου

Φθινόπωρο και τα παιχνίδια στην παιδική χαρά άρχισαν να λιγοστεύουν μια και η βροχή παραμονεύει κάθε λίγο και λιγάκι. Ο πιστός φθινοπωρινός φίλος η ομπρέλα δίνει κι αυτή τη δική της πινελιά κάτω από τον γκρίζο ουρανό! Όχι δεν παραπονιέμαι... εδώ και 4 μέρες ο ήλιος και τα σύννεφα παίζουν κρυφτό αλλά σταγόνα... ούτε μία! Από αύριο λέει η τηλεόραση... άντε πάλι!!! 

Φθινόπωρο και η δροσιά κάνει πια αισθητή την παρουσία του... το πρωί ούτε λόγος πια να βγείς με κοντομάνικο ή αμάνικο αλλά από την άλλη ...μέχρι πότε θα έχει ζέστη; Η φύση βρίσκει για μια ακόμα φορά το δρόμο για τα ...Χριστούγεννα! Τίποτα ασυνήθιστο για μένα! Κάθε τέτοια εποχή αρχίζω να μετρώ αντίστροφα για τη μεγάλη γιορτή της χαράς! Πού θα πάει;;; Θα έρθει!! Κι αρχίζω το μέτρημα, την περιπλάνηση στις εικόνες, τις γεύσεις, τα αρώματα... τα όνειρα!
Ο Οκτώβρης εφέτος εμφανίστηκε δειλά, λίγο αναποφάσιστος αν θα φέρει μαζί του τα πρωτοβρόχια ή τη λιακάδα έστω και αχνή αλλά πάντως έφερε τους πρώτους αγαπημένους καρπούς... τα μήλα. 
Τα μήλα στο σπίτι μας έχουν θέση βασιλιά για πολλούς πολλούς μήνες! Κίτρινα, κόκκινα, πράσινα ...τα μήλα κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας μια και η γευστική μας μνήμη μας τρέχει πίσω στα χρόνια τότε που ο παππούς και η γιαγιά ήταν μαζί μας και είχαν το χωράφι με τις μηλιές. Τότε, που μαζευόμασταν όλοι... αδέρφια και ξαδέρφια, μικροί και μεγάλοι και μαζί με μερικούς εργάτες (τους ίδιους κάθε φορά!!) γινόμασταν ένα ...χαρούμενο "συνεργείο" συγκομιδής. Σαββατοκύριακα γεμάτα δουλειά και χαρά για μας τους μικρότερους που, ναι μεν βοηθούσαμε (εγώ, θυμάμαι έβαζα πάντα τα χαρτιά στα τελάρα πριν τα γεμίσουν με τον λαχταριστό καρπό που έπαιρνε το δρόμο του για την αγορά!!) αλλά ταυτόχρονα απολαμβάναμε και το υπέροχο μεσημεριανό στη φύση, τα γέλια, τα παιχνίδια που πολλές φορές ήταν παιχνίδια με μήλα ενώ οι μεγάλοι θύμωναν και μας έβαζαν τις φωνές για να σταματήσουν λίγο αργότερα τρώγοντας!
Τα μήλα, λοιπόν, ήταν πάντα για μας ένας αγαπημένος καρπός! Με τον Οκτώβρη να δηλώνει σθεναρά την παρουσία του, τουλάχιστον στο ημερολόγιο, οι προθήκες των μάρκετ και των μανάβικων γέμισαν κατακόκκινα μήλα που, αν και λίγο σκληρά ακόμα, είναι πεντανόστιμα! 
Και τότε μια ιδέα ξεπρόβαλε μπροστά μου και απαίτησε να ...γίνει πραγματικότητα! 
Ένα αγαπημένο γλυκό...μαμαδίστικο και παραδοσιακό... οικονομικό αλλά και πολύ νόστιμο που μας συνόδευε άλλοτε στο ...χωράφι του παππού θέλησε να ...παίξει κι αυτό με τα μήλα! Ήρθε η ώρα να πάρει μιαν άλλη μορφή και να γίνει λίγο πιο φθινοπωρινός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε!
'Ερχεται κάποια στιγμή που η παράδοση χρειάζεται μια, λίγο πιο σύγχρονη πινελιά... μια πινελιά που θα δώσει μια λίγο διαφορετική προσωπικότητα σε μια αγαπημένη και διαχρονική γλυκολιχουδιά που τόσες και τόσες γενιές γλύκανε!
Ένας χαλβάς που γέμισε καραμελωμένα μήλα, καρύδια και σταφίδες και που το άρωμα της κανέλας και του γλυκάνισου κατέκλυσε το σπίτι κι έκανε τον Οκτώβρη να ορμήσει μέσα γεμάτος μ' εκείνη την ιδιαίτερη μελαγχολική γλύκα που τον διακρίνει! "Γλυκός Οκτώβρης" θα μπορούσα να το ονομάσω αυτόν τον χαλβά και θα του ταίριαζε ...γάντι!! Όχι ...δεν είναι αφόρητα γλυκός... έχει μια ελαφρά υπόξινη επίγευση που τον κάνει πολύ ιδιαίτερο και ένα τέλειο εποχικό γλυκό!
Όσο για το σχήμα του, μόλις ψήθηκε ο χαλβάς εισέβαλε μέσα στις ροζ φορμίτσες σιλικόνης της εταιρίας Silikomart και έφτιαξε αυτά τα πανέμορφα και χορταστικά πυργάκια (η αρχική ιδέα ήταν της αγαπημένης φίλης Ζαμπία του Kitchen Stori.es).
Για σήμερα σας εύχομαι μια γλυκιά καλημέρα και μια νόστιμη εβδομάδα!
ΥΛΙΚΑ για 6 φορμίτσες
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
200 ml ελαιόλαδο
400 γρ. ζάχαρη καστανή 
700 γρ. χυμό μήλου
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 κ.γλ. βούτυρο
60 γρ. σταφίδες
80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1 μήλο σε κυβάκια+ 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη για το καραμέλωμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καραμελώνουμε πρώτα τα μήλα και τα καρύδια.
Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο.
Τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν μήλα και καρύδια.
Ετοιμάζουμε  το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το χυμό του μήλου, την καστανή ζάχαρη, τον γλυκάνισο, το ξυλάκι κανέλας και τις σταφίδες.
Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά μετρώντας από τη στιγμή που θα κοχλάσει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά αλλά το διατηρούμε ζεστό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αφήνουμε, ανακατεύοντάς το συχνά, να ψηθεί μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο ανοιχτό, καστανό χρώμα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι.
Την ξαναβάζουμε στην εστία και ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε τον χαλβά να βράσει για 2-3 λεπτά.
Ύστερα, προσθέτουμε και τα καραμελωμένα μήλα και καρύδια.
Ανακατεύουμε τον χαλβά μέχρι να πήξει.
Τον μοιράζουμε στις φόρμες ή τον βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για να τον ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τον με λίγη κανέλα και, αν θέλουμε, έξτρα καρυδόψιχα.

56 σχόλια:

  1. Μου αρέσει που περιέχει μήλο!!! Θα τον δοκιμάσω σίγουρα!
    Καλημέρα, καλή εβδομάδα φίλη!
    Πολλά φιλιά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μαρίνα και χαίρομαι που σου άρεσε! :)
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Τα αγαπώ αυτά τα φορμάκια, μα το περιεχόμενό τους, ακόμα περισσότερο!!!!
    Και με μήλο μέσα, σίγουρα θα είναι απίθανος ο χαλβάς!!!
    Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου! Φιλάκια πολλά!!!
    (Για εμένα έχει αρχίσει εδώ και καιρό η αντίστροφη μέτρηση για xmas mood!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Τί όμορφο header στο blog σου!!!!!
      :-)

      Διαγραφή
    2. Είναι πράγματι απίθανος Ιωάννα μου!!! Χαίρομαι που μετράμε μαζί για τα Χριστούγεννα!! χαχαχαχα Ας μην είμαι η μόνη που τα περιμένει ανυπόμονα!!
      Αλήθεια σου άρεσε αυτό το header;;;;;
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Είναι η μέρα του χαλβά σήμερα,χαχα!!
    Αυτές οι φόρμες αναδεικνύουν τόσο όμορφα αυτό το γλυκό! Και το μήλο του δίνει άρωμα φθινοπώρου!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι για φαντάσου σύμπτωση!! χαχαχα Βέβαια ο κάθε ένας με τη χάρη του... πάντως το δικό σου θα τον δοκιμάσω σύντομα!! :)
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Κική μου!! Καταρχήν μεγειά το νέο header σου μου αρέσει πολύ!! Και κατά δεύτερον τί ωραία συνταγή και η δική σου για χαλβά!! Φαίνονται λαχταριστά γλυκάκια. Κέρδισαν τις ενυπώσεις και οι φορμίτσες που διάλεξες. Μία τέλεια συνταγή με μία έξοχη παρουσίαση. Ειδικά η τρίτη φωτό είναι φανταστική!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αθηνά μου!! Χαίρομαι που σου άρεσε ο χαλβάς γιατί πράγματι έγινε πολύ νόστιμος και φθινοπωρινός. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Τι ωραίο, και πόσο τέλεια φαίνονται !!! Όμορφες φωτογραφίες, τέλεια αρώματα !!
    Μπράβο Κική !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ! Ο συγκεκριμένος χαλβάς είναι ωραιότατος!

      Διαγραφή
  6. Πανέμορφος!
    Άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή Κική μου, ειδικά για το σιμιγδάλι που βρίσκεται στα ντουλάπια μου αυτή την στιγμή.
    Χυμό μήλου δεν έχω, αλλά μια επίσκεψη στο SM θα το λύσει κι' αυτό το θέμα :-))
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον φτιάξεις Πηνελόπη γιατί αξίζει κι όσο για το χυμό μήλου έχεις δίκιο!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Αγαπώ πολύ τον σιμιγδαλένιο, μαμαδίστικο χαλβά. Αλλά κι' αυτή η παραλλαγή θα πρέπει να είναι πεντανόστιμη.
    Φιλιά, Κική μου και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι διαφορετική, πολύ φρουτένια και άκρως αρωματική Φιλία μου!
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Χαχαχα!
    Τι πλάκα που έχουν τα πυργάκια σου!
    Τα κοιτούσα κι έλεγα, κάτι μού θυμίζουν, κάτι μού θυμίζουν...:) :) :)

    Ωραίες γεύσεις!
    Θα τα κάνω κι έτσι! <3


    Bonjour!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δικά σου θυμίζουν που τα αγάπησα τόσο που όταν ξεκίνησα να φτιάχνω τον χαλβά τα θυμήθηκα κι έτρεξα να βγάλω τη φόρμα που μου έστειλε η Σιλικομάρτ!!!!! Είναι πάντως πεντανόστιμος ο χαλβάς!! Να το δοκιμάσεις!
      Φιλιά και Bonne nuit!!!

      Διαγραφή
  9. Γλυκιά μου Κική ....
    Δεν θα μπορούσε να λείψει απο την κουζίνα σου μιά νέα μηλολιχουδιά!
    Ούτε απο το εισαγωγικό σου κείμενο η νοσταλγία των εορτών που όλοι μας ξέρουμε πόσο αγαπάς ,αλλά ούτε και η γλυκύτητα με την οποία αγκαλιάζεις κάθε εποχή!
    Το φθινόπωρο για μένα είναι η ευδαιμονία της ζωής,μέσα απο τα μάτια της φύσης.
    Λατρεύω τα χρώματα του,τους καρπούς του,τα αρώματα (ακόμα και αυτό της υγρασίας της νοτισμένης γης),την πρωινή και βραδινή ψύχρα,τα πρωτοβρόχια.
    Λατρεύω την ατμόσφαιρα της σπιτικής θαλπωρής.
    Και το γλυκάκι σου σήμερα αυτό μου δίνει,αλλά συγχρόνως σηματοδοτεί και την έναρξη των συχνών επισκέψεων στην κουζίνα για τις φθινοπωρινές μας γευστικές αναζητήσεις!
    Οι χαλβάς ανήκει στην κατηγορία των γλυκών του φθινοπώρου και του χειμώνα!
    Ακόμα και το χρώμα του συμπορεύεται με τις αποχρώσεις τους....
    Με άφθονα αρώματα των μπαχαρικών και την παρουσία των καραμελωμένων μήλων,θα αποτελέσει την πρόταση που θα μας εισάγει ομαλά ,κυρίως όμως γευστικά,στην φθινοπωρινή ατμόσφαιρα !
    Γλυκός Οκτώβρης είναι το όνομα που του ταιριάζει απόλυτα,από την γλυκιά νονά του,για όλους τους γλυκούς επισκέπτες του φιλόξενου σπιτιού της!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Φωτεινή, το σχόλιό σου και γενικότερα τα κείμενά σου είναι πάντα τόσο υπέροχα!! Τα διαβάζω σχεδόν χωρίς ανάσα... τα λατρεύω και με ακολουθούν για πολλές πολλές μέρες!!!
      Κι εγώ λατρεύω το φθινόπωρο, τους καρπούς και τα αρώματά του. Λατρεύω τη θαλπωρή της πρώτης ζεστασιάς αλλά και την αλλαγή των γεύσεων.
      Χαίρομαι που σου άρεσε αυτός ο χαλβάς γιατί αξίζει κι όταν βρεθούμε θα σου τον φτιάξω!!
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  10. Φθινοπωρινά χρώματα και γεύσεις Κικη μου
    Γήινα και ζεστά
    Και ο χαλβάς σου τα έχει όλα. Πολύ ωραίος.
    Ωραία ιδεα που τα έβαλες στη φόρμα ;)

    Φιλιά & καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Μάριον έγινε πολύ φθινοπωρινός και πολύ ωραίος!!
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  11. Κι εμένα το μήλο με τράβηξε!!!!
    Είναι υπέροχος Κική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Γιώργο και αξίζει να τον δοκιμάσεις!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  12. Και από γεύση και από εμφάνιση σχίζουν πα΄ντως! Ευχάριστη προσθήκη το μήλο!!Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Λίλια... ναι είναι νόστιμος και χαίρομαι που σου άρεσε!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  13. Κική πολύ καλή ιδέα σκέφτομαι να φτιάξω χυμό μήλου με τον αποχυμωτή μου αυτές τις μέρες και θα τον δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον δοκιμάσεις Ξανθή γιατί αξίζει!

      Διαγραφή
  14. Πω..πω.. τι μου κανεις τωρα..!! χαλβας λατρεμενος .. αλλα η καινουργια του προσθήκη το με μηλο; σιγουρα θα τον απογειωσει.. φιλη μου θα δοκιμαστει φαινετα πεντανοστιμος.. χαλαβας να είναι και με οτι τον συνοδευει Κικη μου.. σε ευχαριστουμε για την συνταγή καλεδομαδα να έχεις με τις νοστιμιες σου...!!! φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον δοκιμάσεις Ρούλα μου γιατί αξίζει!!! Να είσαι καλά!!
      Φιλάκια και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  15. Τι ωραία συνταγή, τι τέλειες φωτογραφίες, τι υπέροχη καινούργια εικόνα στο header!
    Τον αγαπώ τον χαλβά και μου αρέσει να δοκιμάζω όλες του τις παραλλαγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χρύσα και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
      Αξίζει να τον δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  16. Πανέμορφο το σχήμα από τις φορμίτσες! Πολύ ωραία συνταγή! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε... είναι εντελώς φθινοπωρινός ο χαλβάς αυτός!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  17. Λατρεμένο γλυκό από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και τώρα! Η προσθήκη του μήλου κάνει το χαλβά ακόμη πιο λαχταριστό!! Πολύ όμορφη παρουσίαση! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χαρούλα μου...κρίμα να μην είμαστε κοντά να τον φτιάξω και να σου τον στείλω για να τον απολαύσετε!!! Όταν θα έλθω ξανά!!!
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  18. Όλα όσα είπαν όλοι παραπάνω Κική μου! Με κάνεις να πάω να φτιάξω τώρα, χιχι!
    Με γεια το νέο look :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει Μαρία σου το λέω... και με το φρούτο δεν είναι "λιγωτικός".
      Ευχαριστώ πολύ!!! :)

      Διαγραφή
  19. λατρεύω τον χαλβά!!!οπότε σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αγαπάς τον χαλβά ...δοκίμασέ τον και δεν θα το μετανιώσεις Λίτσα!!

      Διαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Κική!! :)

      Διαγραφή
  21. Αγαπημένο γλυκό ο χαλβάς, αλλά με τον χυμό μήλου και τα καραμελωμένα μήλα και καρύδια γίνεται τέλειος!
    Φανταστική παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Μάχη ...αγαπημένο και διαχρονικό αλλά έτσι γίνεται ακόμα πιο αρωματικός και καθαρά φθινοπωρινός!
      Να είσαι καλά κι ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  22. Λατρεύουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά και κάθε παραλλαγή του είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστούμε Κική μου...φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χριστίνα μου και χαίρομαι που σου άρεσε!!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  23. Τέλειος ο συνδυασμός του μήλου με τον χαλβά!!!!!
    Και έφτιαξα προχθές χαλβά, σκέτο όμως!!!
    Ο επόμενος σίγουρα θα γίνει με την συνταγή σου! Νά'σαι καλά, Κική μου!!!!
    Καλό φθινόπωρο να έχουμε!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Μαριάννα μου... το μήλο και τα καραμελωμένα καρύδια του πάνε τέλεια και τον κάνουν το ιδανικά εύκολο φθινοπωρινό γλυκό!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  24. Υπέροχος ο χαλβάς σου με τα μήλα και τα μυρωδικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Πέπη ...είναι πράγματι πολύ αρωματικός και ιδιαίτερος με τη φθινοπωρινή πινελιά του!

      Διαγραφή
  25. Πανέμορφος ο χαλβάς σου, Κικίτσα μου! Οι ατομικές μερίδες είναι τέλειες κ λατρεύω την προσθήκη μήλου! Πολύ ευρηματικό! Μπράβο!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λένια μου!! Χαίρομαι που σου άρεσε γιατί είναι μια φθινοπωρινή λιχουδιά!! Όσο για τις μερίδες είναι πολύ βολικό κέρασμα έτσι!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  26. Γιατί η κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα είναι διατροφικός θησαυρός και μάλιστα αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ;
    Ανακαλύψτε το εδώ:
    https://greekraisins.wordpress.com/
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
    http://goo.gl/GdRG1R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πανέμορφη παρουσίαση Κική!
    Μα πώς να αντισταθείς σε αυτές τις τόσο χαριτωμένες μίνι-τούρτες;
    Μου αρέσει που έχεις εμπλουτίσει τη γεύση με χυμό μήλου δίνοντας έτσι στο αγαπημένο γλυκό μια πιο φθινοπωρινή νότα!
    Να μου φιλήσεις την όμορφη μικρή βοηθό!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Aγαπάμε το σιμιγδαλένιο χαλβά! Πολύ ιδιαίτερος με τα καραμελωμένα μήλα!!
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!