Η ζωή του κάθε food blogger στρέφεται γύρω από ένα πιάτο! Εντάξει, μην το παίρνετε κυριολεκτικά! Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς που ασκούμε αυτό το ...σπορ δεν έχουμε κανένα άλλο ενδιαφέρον! Αντιθέτως μάλιστα... έχουμε και πολλά και όχι μόνον ενδιαφέροντα αλλά και υποχρεώσεις και δουλειές! Και τρέχουμε... πολύ συχνά για να προλάβουμε μαζί με όλα τα άλλα να μαγειρέψουμε και να δοκιμάσουμε και κάποια νέα συνταγή, να την γράψουμε, να την φωτογραφίσουμε και να την ποστάρουμε! Βίτσιο θα μου πείτε αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι!
Για να γίνεις food blogger πρέπει να αγαπάς τις γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα της κουζίνας. Πρέπει να παθιάζεσαι όπως και με κάθε άλλο χόμπi αλλά ταυτόχρονα να έχεις την υπομονή, την επιμονή και τις γνώσεις ώστε να ...προβλέπεις (εν μέρει) το τελικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που διαβάζεις μια συνταγή. Βέβαια κι εδώ, όπως σε πολλούς άλλους τομείς, η πείρα και η εμπειρία που μαζεύονται σιγά σιγά βοηθούν αποτελεσματικά. Θα μου πείτε τώρα... γιατί σ' έπιασε πρωί πρωί η διάθεση για ...αμπελοφιλοσοφίες;;; Θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως!
Για να γίνεις food blogger πρέπει να αγαπάς τις γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα της κουζίνας. Πρέπει να παθιάζεσαι όπως και με κάθε άλλο χόμπi αλλά ταυτόχρονα να έχεις την υπομονή, την επιμονή και τις γνώσεις ώστε να ...προβλέπεις (εν μέρει) το τελικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που διαβάζεις μια συνταγή. Βέβαια κι εδώ, όπως σε πολλούς άλλους τομείς, η πείρα και η εμπειρία που μαζεύονται σιγά σιγά βοηθούν αποτελεσματικά. Θα μου πείτε τώρα... γιατί σ' έπιασε πρωί πρωί η διάθεση για ...αμπελοφιλοσοφίες;;; Θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως!
Μέρες μετά, το να το φτιάξω ήταν μονόδρομος! Άρχισα να προσπαθώ να διαλέξω την καλύτερη από τις συνταγές αλλά έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες βασίζονταν σε 3 υλικά. Μάζεψα, λοιπόν, τα υλικά που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν στην κουζίνα μου αλλά δεν είχα 18 εκατοστών φόρμα!! Μικρό το κακό!! Το cheesecake έγινε χωρίς δυσκολία και ...τρύπωσε στην 24 εκατοστών φόρμα κάτι που το έκανε να γίνει πολύ πιο λεπτό αν και φούσκωσε!
ΥΛΙΚΑ για μια φόρμα 15 εκ.
- 3 αυγά μεγάλα, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
- 120 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
- 120 γρ. τυρί κρέμα
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 φακελάκι βανίλια
- Μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή άχνη ζάχαρη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ασπράδια και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη μαρέγκα.
- Σε άλλο μπολ, βάζουμε τους κρόκους, το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανίλια, την κανέλα και τη λευκή κουβερτούρα.
- Χτυπάμε καλά το μείγμα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης διπλώνοντας από κάτω προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις για να μην χαθεί ο αέρας που έχει η μαρέγκα.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με διάμετρο 18 εκατοστά (αν το θέλετε φουσκωτό μην χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη φόρμα) καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί ή απλά, βουτυρωμένη.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake για 15 λεπτά μέσα.
- Ύστερα, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
- Πασπαλίζουμε λίγη άχνη ή αλείφουμε μια στρώση μαρμελάδας.
Πηγή αρχικής συνταγής: ΕΔΩ