Μια πίτα που τα έχει όλα... "ένα πιάτο καταπληκτικό!" Πατάτες βρασμένες, τυριά, ζαμπόν, γιαούρτι και αυγά. Μια πίτα ελαφριά, χωρίς φύλλο που τον τελευταίο καιρό έχουν κερδίσει τη συμπάθειά μου.
Αλήθεια... εσύ που βλέπεις αυτή την πίτα μπορείς να καταλάβεις τί εποχή έχουμε; Νομίζω πως όχι! Είναι κι αυτό ένα από τα μεγάλα της ατού! Ακόμα μια πίτα που δεν έχει εποχή, που είναι ευπρόσδεκτη χειμώνα ή καλοκαίρι, άνοιξη ή φθινόπωρο! Όλα μα όλα τα συστατικά της φωνάζουν... νόστιμη, λαχταριστή, καλοδεχούμενη!!
Είναι κάτι μέρες που δεν ξέρεις τί να φας ή τί να μαγειρέψεις για τους αγαπημένους σου! Κι άλλες πάλι που ό,τι και να σκεφτείς να μαγειρέψεις δεν... αλλά δεν... σου λέω!! Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το έχεις ζήσει κι αυτό! Δεν μπορεί να το έχω περάσει μόνον εγώ!!! Και κάτι άλλες που επειδή δεν μπορείς να αποφασίσεις τί να φτιάξεις για το μεσημέρι... οι ώρες περνούν κι εσύ μένεις έτσι και καταλήγεις σε ένα ...σάντουιτς που, εδώ που τα λέμε, άσχημο δεν είναι (ιδιαίτερα αν είναι σπιτικό) αλλά πάλι αν έχεις ...απογόνους και καλομαθημένο έτερον ήμισυ... δεν είναι και ό,τι καλύτερο!
Άντε... ακόμα κάθεσαι;; Γρήγορα στην κουζίνα...
- 200 γρ. πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες με το πιρούνι
- 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 3-4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
- 2 αυγά μεγάλα
- 1 γιαούρτι (200 γρ.) στραγγιστό
- 200 ml γάλα
- 1 πρέζα σόδα φαγητού (σκόνη)
- 50-60 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
- Αλάτι & Πιπέρι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα ταυτόχρονα.
- Βάζουμε τις πατάτες, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, το ζαμπόν και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα και τα δύο αυγά.
- Ανακατεύουμε και πάλι καλά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος, προσθέτουμε τα 50 γρ. της φαρίνας και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δούμε την επιφάνεια να αποκτά ένα ωραίο καστανό χρώμα.