Πασχαλινά μπισκότα και SilikoΜart

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Το Πάσχα πλησιάζει κι εγώ δεν το έχω ακόμα καταλάβει! Χθές για πρώτη μέρα και μετά από ένα γερό Σαββατιάτικο τρέξιμο με μια βλάβη του αυτοκινήτου που ακόμα δεν διορθώθηκε, πρόσεξα ότι η βυσσινιά και η δαμασκηνιά του κήπου μας άνθισαν!!! Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι η καθημερινότητα με απορροφά τόσο πολύ που χάνω κάποιες όμορφες στιγμές που αγαπούσα και αγαπώ στη συνοικία που μένω και που παλιότερα πρόσεχα περισσότερο. Μια απ' αυτές είναι η εναλλαγή των εποχών! Η κάθε εποχή έρχεται με μια διαφορετική εικόνα στα φυτά και τα δέντρα που είναι μπροστά στο σπίτι αλλά και στον κήπο μας! Η αναχώρηση του χειμώνα άφησε πίσω της μισοξεραμένα φυτά αλλά ταυτόχρονα η άνοιξη διαλαλεί τον ερχομό της με τα αγαπημένα μου μωβ ζουμπουλάκια που άνθισαν κι έφτασαν στο βάζο μου, την φουξέ καμέλια που γέμισε μπουμπούκια και λουλούδια αλλά και την ολάνθιστη πια δαμασκηνιά. Το χώμα γέμισε με νιόβγαλτα χορταράκια κι ο δυόσμος εκεί που ήταν σχεδόν εξαφανισμένος πήρε τα πάνω του κι άρχισε να φουντώνει! Η μόνη μου απώλεια φέτος το αγαπημένο μου δενδρισάκι, η αμπαρόριζα που δεν άντεξε το κρύο και το χιόνι! Βλέποντάς τα όλα αυτά χαλαρώνω και συνειδητοποιώ την πραγματική αξία της ζωής που τα γεγονότα στη χώρα μας με κάνουν και την ξεχνώ! Και κάπως έτσι άρχισα να ονειρεύομαι το Πάσχα, τις πασχαλιάτικες διακοσμήσεις που έχουν αρχίσει και ξεφυτρώνουν σε πολλά μπλογκοσπιτάκια, τα κόκκινα αυγά και τα τσουρέκια. Και μια και είπα τσουρέκια και ακόμη είναι νωρίς για να φτιάξω μερικά απ' αυτά (αν και θα φτιάξω νηστίσιμα) είπα να κάνω μερικά μπισκοτάκια με μια ζύμη που είναι νόστιμη, εύκολη, κόβεται με κουπ-πάτ και κυρίως δεν θέλει ψυγείο πριν να μπει στο φούρνο. Μια ζύμη που βγάζει ωραιότατα μπισκοτάκια, που δεν χάνουν το χρώμα τους, που φουσκώνουν ελαφρώς και ομοιόμορφα κι αν, πάλι, δεν θέλουμε να φουσκώσουν καθόλου... μειώνουμε το μπέικιν σε μια πρέζα.Κι αν τύχει και κάποιο μπισκοτάκι έχει κάποια ατέλεια... ας σκεφτούμε... αυτή είναι η ομορφιά του χειροποίητου γιατί τα βιομηχανοποιημενα μπισκότα είναι όλα ίδια και ομοιόμορφα!!
Τα μπισκοτάκια κόπηκαν με το στρογγυλό κουπ πάτ - δωράκι που φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω. Ψήθηκαν και αφού κρύωσαν στολίστηκαν με τη σοκολάτα που αφού είχα λιώσει, της  έδωσα μορφή χρησιμοποιώντας τη φόρμα σιλικόνης με τα πασχαλινά σχέδια της γνωστής εταιρίας SilikoMart.
Ένα έχω να πω... το κουπ-πάτ και οι φόρμες σιλικόνης της εταιρίας αυτής, καθώς και η ζαχαρόπαστα SilikoMart με εντυπωσίασαν κυριολεκτικά με την αντοχή και την ποιότητά τους. Χωρίς καμιά υπερβολή η ζαχαρόπαστα που θα δείτε στα παρακάτω μπισκότα είναι εκπληκτικής υφής και δουλεύετε τέλεια τόσο για την απλή κάλυψη όσο και για το σχεδιασμό φιγούρας αλλά και την δημιουργία λουλουδιών!!
Όσο για τις φόρμα σιλικόνης με τα πασχαλινά σχέδια είναι κι αυτή άψογη μια και γεμίζει εύκολα με σοκολάτα αλλά και ξεφορμάρονται εύκολα τα σχέδια χωρίς καμιά δυσκολία και κανένα πρόβλημα! Τα σχέδια βγαίνουν ολοκάθαρα και με λίγη λιωμένη σοκολάτα κολλούν εύκολα επάνω στα μπισκότα χωρίς να ξεκολλούν  την ώρα που δαγκώνεις και γεύεσαι την μια άκρη τους. Τα προτείνω, λοιπόν, ανεπιφύλακτα για όσους αγαπούν τα μπισκότα με σχέδια της εποχής είτε από σοκολάτα είτε από ζαχαρόπαστα. Και ...σκεφτείτε ...αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για ένα μικρό πασχαλινό δωράκι από τα χεράκια σας!! Όλοι θα το εκτιμήσουν!!! Πάμε όμως να δούμε και τη συνταγή μας;;;
ΥΛΙΚΑ 
250 γρ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό (L)
500 - 520 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής / μαλακό κοσκινισμένο
1/2 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα σόδα φαγητού
1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας Vahiné ή 1 βανιλίνη
1 κ.γλ. απόσταγμα αμυγδάλου Vahiné 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και το χτυπάμε για 4 λεπτά έως ότου αφρατέψει λίγο.
Προσθέτουμε τα αποστάγματα βανίλιας και αμυγδάλου, το αλάτι, τη σόδα και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-6 λεπτά (ανάλογα με τη δύναμη του μίξερ) ή μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Αναμιγνύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα.
Το μείγμα μας θα είναι μια ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια οριακά.
Αφήνουμε να σταθεί στο μπολ για 5-10 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών επάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Καλύπτουμε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητική επιφάνεια ή αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπισκότα.
Ψήνουμε για 7-8 λεπτά έως ότου δούμε ότι τα μπισκότα έχουν ελαφρώς χρυσίσει στις άκρες χωρίς όμως να αλλάξει το χρώμα τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν το πάχος των μπισκότων είναι διαφορετικό αλλάζει και ο χρόνος ψησίματος.
Όταν βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο θα είναι μαλακά αλλά θα σκληρύνουν σταδιακά καθώς θα κρυώνουν.
Για να τα στολίσουμε πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς και ακόμα καλύτερα να αφήσουμε να περάσουν 4-5 ώρες πριν ξεκινήσουμε τη διακόσμηση.

25 σχόλια:

  1. Αχου!! Τι ομορφιές είναι αυτές!!!!
    Κικη μου , οι φωτογραφίες σου με αυτό το φως ημέρας αναδείχθηκαν πολύ! Τα μπισκότα λάμπουν και γεμίζουν την οθόνη! Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός σοκολάτας και ενός καλοφτιαγμένου μπισκότου! Ειδικά εκείνο το σπασμένο μου ράγισε την καρδιά!
    Πολύ όμορφα τα σχέδιά τους και ειδικά εκείνα τα σοκολατένια κοτοπουλάκια!!!!

    Σε φιλώ και σου εύχομαι μια όμορφη βδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι πανεμορφα! και σιγουρα νοστιμα!
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφα είναι τα μπισκοτάκια σου Κική μου, λυπάσαι να τα φας! Τόσο καλοφτιαγμένα και χαριτωμένα που είναι! Δεν είναι μόνο νόστιμα, είναι και ιδανικό διακοσμητικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ομορφα βγήκαν,τα κοτοπουλάκια είναι τα αγαπημένα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πανεμορφα κικιτσα,σαν στολιδακια ομορφα!!!!
    ειμαι σιγουρη και σε γευση θα ειναι σουπερ!!!!!!!!
    φιλακιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρα πολυ ωραια!
    Με βλέπω να τρεχω για σιλικόνες σφραγιδες χα χα!
    Καλή εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η άνοιξη είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου και πρέπει να την απολαμβάνουμε στο έπακρο όσο και αν μας επηρεάζει η δύσκολη καθημερινότητα.
    Τα μπισκοτάκια είναι υπέροχα με τις πασχαλιάτικες σφραγιδούλες!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κική μου, φαίνονται τόσο εκλεπτυσμένα τα μπισκότα σου. Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα τι χαριτωμένα που είναι!!!!
    Σκέτη ομορφιά!!!!
    Καλοφάγωτα Κικίτσα μου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάρα πολύ ωραία !! Οι σφραγίδες τέλειες !!!
    Πρέπει σιγά σιγά να μπούμε στο κλίμα του Πάσχα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. It looks so lovely ! Just in time for morning coffee !
    Greetings

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και δεν είναι μόνο η σίγουρα εκπληκτική τους γεύση, είναι και αυτή η εμφάνιση!!! Αχ!!!
    Θέλω κι εγώ σφραγιδούλεεεεες!!! χαχα!
    'Γεια στα χέρια σου, ομορφιά μου!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά υπέροχα τα μπισκότα σου Κική!
    Είναι πανέμορφα και μου αρέσει τόσο πολύ που τα βλέπω τόσο καλοκαμωμένα και αψεγάδιαστα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πραγματικά έργα τέχνης!!!!
    η ζαχαροπλαστική δεν είναι το δυνατό μου σημείο, όμως οι φωτό σου με "αναγκάζουν" να τολμήσω να τα φτιάξω κι εγώ!!!!
    Μια όμορφη Άνοιξη να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα μπισκότα σου μας βάζουν για τα καλά σε πασχαλινό κλίμα Κική!
    Οι σοκολατένιες στάμπες είναι πανέμορφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλεια τα μπισκότα, οι φωτογραφίες φοβερές!!
    Μας έβαλες στην περίοδο της προετοιμασίας πρίν το Πάσχα και είναι πολύ ευχάριστο!
    Καλό βράδυ!



    περίοδο που όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι όμορφα τα μπισκοτάκια σου Κική μου!!! Εγώ δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει ότι το Πάσχα είναι "προ των πυλών", λόγω του χιονιού και του κρύου...χιχι...Εύχομαι να φτιαχτεί το αυτοκίνητο σύντομα... Καλή σου μέρα,ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι όμορφα τα μπισκοτάκια σου Κική μου!!! Εγώ δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει ότι το Πάσχα είναι "προ των πυλών", λόγω του χιονιού και του κρύου...χιχι...Εύχομαι να φτιαχτεί το αυτοκίνητο σύντομα... Καλή σου μέρα,ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πανεμορφα τα μπισκοτακια σου Κικιτσα μου γλυκια!! Μου αρεσουν που ειναι ετσι λεπτουλια..οχι οτι κ τα χοντρουλια δεν τα τρωω..χαχαχα. Τα σχεδιακια τελεια!!
    Πολλα φιλακια απο εμενα!! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα τι όμορφα!! Ποιο να πρώτο τραγανίσω δεν ξέρω Κική μου οπότε θα πάρω καμιά δεκαριά από όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ όμορφα τα μπισκότα σου Κικί.
    Είμαι σίγουρη ότι εκτός από εμφάνιση σκίζουν και από γεύση!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πανέμορφα και τρισχαριτωμένα τα πασχαλινά μπισκοτάκια σου! Τόσο όμορφα που σχεδόν λυπάσαι να τα δαγκώσεις. Αυτά με το κοτοπουλάκι που βγαίνει από το αυγό είναι τα αγαπημένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πανέμορφα Κική μου!! Μας ξεμυάλισες με τα ανοιξιάτικα μπισκότα σου!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πολυτεκνη μανουλα24 Μαρτίου 2015 - 8:20 π.μ.

    Μπραβο κικη .Γραφεις τοσο ομορφα και οι συνταγες σου αναλυτικοτατες και πανευκολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πολυτεκνη μανουλα24 Μαρτίου 2015 - 8:22 π.μ.

    Μπραβο κικη. Γραφεις πολυ ομορφα και οι συνταγες σου αναλυτικοτατες και πανευκολες τα δε ινδοκαρυδενια σου οποτε τα εφτιαξα καναν θραυση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!