Μήλο και μελομακάρονα μας χαρίζουν εξπρές νοστιμιά... σε μισή ώρα και τα δύο πρώτα σεμινάρια αρχαρίων

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Γιάννηδες και τις Ιωάννες. Χρόνια πολλά στον μπαμπάκα μου, την λατρεμένη μου Ιωάννα αλλά και στον καλό μου με την ευχή να είναι πάντα γεροί, ευτυχισμένοι και χαμογελαστοί! Και του χρόνου αγαπημένοι μου! Να σας χαιρόμαστε!! :) 
Ανακύκλωση γλυκιά σήμερα! Και τί ανακύκλωση... ιδανική για καφεδάκι!! Κάθε χρόνο ετοιμάζω μία και μοναδική δόση μελομακάρονα. Δεν ξέρω τί γίνεται αλλά πάντα μα πάντα περισσεύουν! Έτσι έγινε κι εφέτος... με μια διαφορά!
Το ότι κάποια ήδη ανακυκλώθηκαν επιτυχώς!! Πώς; Θα σας πω ...παρακάτω!! :)
Ο καφές, ελληνικός και με καϊμάκι, αχνίζει στο φλιτζάνι και όταν το χέρι φέρνει στο στόμα ένα μεγαλούτσικο πιτάκι που μοσχοβολάει κανέλα η καρδιά αρχίζει να χτυπάει γρήγορα... σε ρυθμούς προσμονής! Με την πρώτη μπουκιά, η κρατσανιστή σφολιάτα σπάει σε χίλια κομμάτια και γεμίζει το στόμα! Άλλο τόσο γρήγορα λιώνει στο στόμα και το χέρι σπρώχνει ανυπόμονα το πιτάκι για μια δεύτερη μπουκιά που φανερώνει το μεγαλείο του! Σφολιάτα, μήλο, μελομακάρονο και καρυδόψιχα γίνονται όλα θυσία στο βωμό της υπέρτατης, εποχιακής απόλαυσης που ακολουθείται από μια γουλιά, αχνιστό και μυρωδάτο καφέ! Μοναδικό! Φοβερός συνδυασμός... θεϊκή γεύση θα τολμήσω να πω! Τα έχει όλα... τραγανή σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, το αγαπημένο φρούτο της εποχής αλλά και 'κείνους τους γλυκούς, Χριστουγεννιάτικους πειρασμούς που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο... τα μελομακάρονα που στρογγυλοκάθονταν ήσυχα και θλιμμένα στην πιατέλα τους επάνω στο τραπέζι σαν να κατάλαβαν ότι η εποχή τους πέρασε και ότι, ίσως... να επισκέπτονταν τον κάδο των σκουπιδιών. Τώρα πια όχι... τώρα αισθάνονται ακόμα μια φορά χρήσιμα και άξια προσοχής μια και γλύκαναν ακόμα μια φορά τον ουρανίσκο.
Θα σας ρωτήσω λοιπόν... σας περίσσεψαν μελομακάρονα;;; Ναιιιιιι;;;; Και κάθεστε ακόμα;;; Δεν χρειάζονται παρά μόνον 3 υλικά και καθόλου κόπος!!! Δοκιμάστε τα και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τη νοστιμιά τους!! Εξ άλλου... αύριο κάποιοι γιορτάζουν ...ποτέ δεν λέμε όχι σε ένα επιπλέον γλυκάκι!!
ΥΛΙΚΑ
20 σφολιατάκια βουτύρου ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
5-6 μελομακάρονα με την καρυδόψιχά τους
2 μεγάλα μήλο τριμμένα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
1/2 φλ.τσ. γάλα για την επάλειψη (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα μήλα.
Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα μαζί με την καρυδόψιχα που είναι πασπαλισμένα.
Ανακατεύουμε το μήλο και τα θρυμματισμένα μελομακάρονα.
Γεμίζουμε μ' αυτή τη γέμιση τα σφολιατάκια.
Αλείφουμε την άκρη στη μισή τους πλευρά με λίγο γάλα (ή νερό) και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο (όπως τα τυροπιτάκια).
Τα πιέζουμε για να κλείσουν καλύτερα με ένα πηρούνι.
Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια και αλείφουμε τα πιτάκια μας με λίγο γάλα (προαιρετικά) ή τα αφήνουμε έτσι.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν αποκτήσει ένα ωραίο καστανόξανθο χρώμα.
Μόλις ετοιμαστούν, τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κανέλα και τα απολαμβάνουμε χλιαρά.
Και τώρα ήρθε η ώρα να σας ανακοινώσω τα δύο πρώτα σεμινάρια του 2015! Τα σεμινάρια είναι αυτά που μου ζήτησαν πολλές φίλες που θέλουν να αρχίσουν να ασχολούνται με τούρτες!
Το Σάββατο στις 31/1 και την Κυριακή 1/2 όσες φίλες θέλουν θα μπορούν να έρθουν στην αίθουσα "Tante Kiki" για να μάθουμε να φτιάχνουμε παντεσπάνι, biscuit και dacquoise που αποτελούν τις βάσεις για κάθε είδους τούρτα, με ζαχαρόπαστα ή όχι. Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 3 ώρες και θα πρέπει να γίνει προκράτηση μέσω μέιλ. Το κόστος είναι 50 ευρώ + ΦΠΑ. Θα δοθούν οι συνταγές ( δεν υπάρχουν στο μπλογκ) και βεβαίωση παρακολούθησης.  
Την Κυριακή στις 1/2 θα ακολουθήσει τον σεμινάριο για τις κρέμες γέμισης της τούρτας, που θα περιλαμβάνει κρέμα ζαχαροπλαστικής - κρέμα ganache - mousse - κρέμα βουτύρου ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν μια μεγάλη ποικιλία τούρτας που θα μπορούν να παρασκευάσουν.
Τα συγκεκριμένα σεμινάρια θα γίνουν από μένα, ενώ τα επόμενα σεμινάρια που θα αφορούν κάλυψη τούρτας με ganache ή βουτυρόκρεμα και με ζαχαρόπαστα θα γίνουν από έμπειρη ζαχαροτέχνη. 
Θα ακολουθήσουν σεμινάρια για : Μπισκότα και το στολισμό τους με royal icing (αυγόγλασο), παρασκευή τούρτας με σχέδια (από ζαχαρόπαστα), σεμινάρια φιγούρας από ζαχαρόπαστα.
Επίσης θα γίνει σεμινάριο για ζύμες γλυκές αλλά και για ζύμη πίτας με άνοιγμα φύλλου βέργας.
Όλα αυτά θα ανακοινωθούν σταδιακά και μέσω του μπλογκ στην ενότητα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ αλλά και μέσω των σελίδων μου στο Facebook (Vassiliki Xanthopoulou & Tante Kiki).
Αααααα και ξέχασα να πω το καλύτερο στα δύο πρώτα σεμινάρια μετά το τέλος τους θα έχουμε και ...γευσιγνωσία... ναι, καλά καταλάβατε θα γευτούμε ό,τι φτιάξαμε για να είμαστε σίγουροι ότι είναι όπως τα θέλουμε!!!!
Θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε από κοντά γιατί η ζαχαροπλαστική εκτός του ότι χαλαρώνει και ενώνει μπορεί να γίνει κι ένας τρόπος να αποκτήσουμε μια επαγγελματική διέξοδο!!
Καλή σας μέρα! Να χαίρεστε τους αγαπημένους σας που γιορτάζουν σήμερα και του χρόνου με υγεία!

32 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά και καλή επιτυχία στα σεμινάρια Κική μου!!!
    Είχα πολύ καιρό να περάσω και δεν ξέρω τι να πρωτοδοκιμάσω...
    Πολλά φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες και πάλι painter! Τί κάνεις;; Ελπίζω να είσαι καλά!!!
      Επίσης καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και χαρά!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Καλή επιτυχία Κική μου στα σεμινάρια σου! Πολύ ωραία ιδέα τα μηλο-μακάρονα σου!Θα είναι πολύ νόστιμα!
    Φιλιά και Καλή Χρονιά και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Λίλια μου για τις ευχές! :)
      Πράγματι είναι πεντανόστιμα!
      Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  3. Ωωωωω! Μα εσείς τους έχετε πολλούς!
    Χρόνια τους πολλά και πάντα με υγεία!

    Εύχομαι επιτυχία στο καινούριο σεμινάριο και στα επόμενα που ακολουθούν!
    Φιλιά πολλά!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι... :) Ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου... να είστε κι εσείς καλά!!!
      Ευχαριστώ και για τις ευχές για τα σεμινάρια...
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Κική μου καλησπέρα, καλή χρονιά και από εδώ, χρόνια πολλά να τους χαίρεσαι όλους τους εορτάζοντες να είναι πάντα γεροί και ευτυχισμένοι!!!Η ιδέα με τα μελομακάρονα είναι σίγουρα χρήσιμη και πεντανόστιμη!Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο καινούργιο σεμινάριο!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη μου! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές για τους εορτάζοντες αλλά και τα σεμινάρια!!! Κι εσείς πάντα με υγεία και χαρά! Είναι νοστιμότατα αυτά τα μηλοπιτάκια!!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Να τους χαιρεσαι ολους Κικιτσα μου γλυκια!! Τυχεροι που σ' εχουν διπλα τους!! Πολυ 'εξυπνη' και η σημερινη σου προταση!! Καλη συνεχεια και μονο επιτυχιες στα καινουρια σεμιναρια! Πολυ ενδιαφεροντα! Ειμαι σιγουρη θα περασετε υπεροχα και οι μαθητες θα μαθουν πολλα!!!
    Σε φιλω πολυ πολυ! Ευη (σημερα θυμηθηκα να γραψω τ'ονομα μου χαχαχαχααα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Εύη για τα γλυκά σου (αν και υπερβολικά λόγια σου) αλλά και για τις ευχές σου!!!
      Φιλιά πολλά!!
      Υ.Γ. Ακόμα κι όταν δεν θυμάσαι να γράψεις το όνομά σου σε καταλαβαίνω από την αύρα σου που με γεμίζει θετική ενέργεια!!

      Διαγραφή
  6. Εμένα γιατί ποτέ δεν μου περισσεύουν μελομακάρονα?? Κλαψ!
    8 ταψιά έφτιαξα φέτος, και δεν έμεινε ούτε ένα.
    Τα περισσότερα μοιράστηκαν σε συγγενείς, συναδέλφους και φίλους, άντε έμειναν κάτι λίγα και για το σπίτι.
    Η σημερινή σου πρόταση Κική μου, γρήγορη και νόστιμη, είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα ανακύκλωσης!
    Κάθε επιτυχία εύχομαι στα σεμινάρια!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου στείλω μερικά;;; Εγώ τα τελευταία τα έφτιαξα του Αγ. Ιωάννη!!! Είναι πολύ ωραία πάντως και αξίζει να τα δοκιμάσετε Έλενά μου!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. τι φοβερη ιδεα !!! σιγουρ ααπο γευση θα σκιζουν!! αχ τι καλα να χα ενα αχνιστο ελληνικο καφε και 2-3 μελομακανομηλοπιτακια!!!! καλη επιτυχια στα σεμινάρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατα!!! Ευχαριστώ πολύ για την ευχή... μακάρι!!

      Διαγραφή
  8. Χρόνια πολλά Κικίτσα μου!!
    Νά χαίρεσαι τούς εορτάζοντες
    Τέλεια τά μηλο-μακάρονα σου!
    Καί σίγουρα πολύ νόστιμα!!
    Σού εύχομαι καλή επιτυχία στά σεμινάρια!!
    Είναι σίγουρη!!!Καλή εβδομάδα!!Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δήμητρά μου κι εσύ την εγγονούλα σου!!! Να είσαι καλά!! Ευχαριστώ και για τις ευχές για τα σεμινάρια!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Τρελός συνδυασμός!! Τα αρώματα από το μήλο και τα μπαχαρικά από το μελομακάρονο με έχουν ήδη συνεπάρει! Καλή επιτυχία στα σεμινάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία Νατάσα μου!! Αρωματικά και νόστιμα! Ευχαριστώ για τις ευχές!!

      Διαγραφή
  10. Να τους χαίρεσαι όλους τους αγαπημένου σου, κορίτσι μου!
    Η πρότασή σου... ΥΠΕΡΟΧΗ!
    Κάθε επιτυχία στα σεμινάρια, Κική μου!
    Όλα καλά να πάνε!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και... χιονισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ιωάννα μου!!! Χαίρομαι που σου άρεσε το μηλομελομακάρονο... είναι πεντανόστιμο!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Τι ωραία ιδεα;;;;;;;;;
    Να χαιρεσαι τους δικους σου Κικη μου και καλή αρχή ολόψυχα στα σεμιναρια!
    Καληνυχτα
    Φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραία συνταγή ανακύκλωσης είναι αυτή!
    Χρόνια πολλά σε όλους σου τους εορτάζοντες Κική! Να τους χαίρεσαι!
    Καλή επιτυχία με τα νέα σεμινάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Χρύσα μου κι ευχαριστώ για τις ευχές!

      Διαγραφή
  13. Να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου, Κική μου!!!!
    Στο τσάκ με πρόλαβε αυτή η συνταγή σου...έχουν μείνει μόνο δύο μελομακάρονα!!!
    Αύριο κι όλας θα κάνω μια μικρή δόση από τα υπέροχα μηλοπιτάκια σου!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαριάννα ...αξίζει να τη δοκιμάσεις... θα ενθουσιαστείς!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Καλή χρονιά με υγεία και δημιουργία! Τα μελομακάρονα τα φάγαμε (δυστυχώς όλα!) αλλά η πρόταση είναι όντως πολύ επιτυχημένη και ο συνδυασμός νοστιμότατος! Καλή επιτυχία σε όλα σου τα εγχειρήματα, εύχομαι να πάνε όλα τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αμαλία μου, να είσαι καλά!!! Πράγματι είναι πολύ νόστιμα αυτά τα πιτάκια!

      Διαγραφή
  15. Να χαιρεσαι ολους τους αγαπημενους σου Κικιτσα!!!
    Ωραια ιδεα μας εδωσες για τα μελομακαρονομηλοπιτακια σου!
    Καλη αρχη στα σεμιναρια σου με μεγαλη επιτυχια!!!!
    φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Κική μου!!! Ναι είναι πολύ νόστιμα!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  16. καλημερα! χρονια πολλα! καλη χρονια! με υγεια και οτι αλλο επιθυμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!