Πίτσα - μπέργκερ και οι φωτογραφίες από τα πρώτα σεμινάρια στον χώρο μου

Καλή σας μέρα!!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε καλά!! 
Κατ' αρχήν μια και το πρώτο σεμινάριο στον χώρο μου ολοκληρώθηκε εγώ μπορώ πια, πιο πλούσια σε εμπειρία να επανέλθω στα φυσιολογικά μου... δηλαδή στις επισκέψεις στα μπλογκοσπιτάκια σας που τόσο μου έλλειψαν (όπως και ο χρόνος για να τις κάνω), στις κατσαρόλες μου και την κουζίνα μου αλλά και στην διοργάνωση νέων σεμιναρίων που, πιθανά, θα σας ενδιαφέρουν!
Οι μέρες που πέρασαν από την προηγούμενη Παρασκευή ήταν όχι απλά γεμάτες αλλά τρελλά γεμάτες από το πρωί ίσαμε το βράδυ!! Όμορφες, χαρούμενες, γεμάτες γνώσεις και εμπειρίες αλλά και γεμάτες δουλειά και κούραση... τόσο που δεν το φανταζόμουν!!! Και μπορεί να μην το φανταζόμουν αλλά μου άρεσε! Μου άρεσε μια τόσο γεμάτη αρχή, με μια τόσο ταλαντούχα εισηγήτρια και απίστευτα καλή δασκάλα αλλά και τέτοιες ικανές και ακούραστες μαθήτριες που το ταλέντο τους ήταν ολοφάνερο σ' αυτό που έκαναν! Σας δείχνω κάποιες από τις φωτογραφίες από το εξαήμερο σεμινάριο με τα δύο διαφορετικά θέματα τούρτας...
Προς το παρόν, ας επιστρέψουμε στην κουζίνα, στον αγαπημένο μου χώρο! Δεν ξέρω γιατί, ίσως γιατί δεν προλάβαινα να μαγειρέψω εχθές στο μυαλό μου ήρθε μια ... Αμερικανιά!! Ναι, μια αμερικανιά που σας είχα δείξει κάποια στιγμή και που ήθελα να την δοκιμάσω... την πίτσα-μπέργκερ! Εεεεε... λοιπόν την έφτιαξα! Κι ας μην είναι ακριβώς fast food μια και είναι και το μπέργκερ και η ζύμη της πίτσας χειροποίητη! Είναι όμως πίτσα-μπέργκερ! 
Μια τραγανή απ' έξω και αφράτη μέσα ζύμη πίτσας που κλείνει στην καρδιά της τα κλασσικά υλικά της πίτσας (κέτσαπ, μουστάρδα, τυρί και πιπεριά) και μαζί μ' αυτά ένα ...σπιτικό και άρα νοστιμότερο μπέργκερ! Το σύνολο... νοστιμότατο αν και οι θερμίδες ξεχειλίζουν από παντού κι όσο κι αν σκέφτηκα πώς να τις μειώσω ...τρόπο δεν βρήκα!! :) Βρε τυρί χαμηλών λιπαρών έβαλα, βρε η ζύμη είχε ελάχιστο ελαιόλαδο... οι θερμίδες... εκεί... στα πάνω τους και στα καλύτερά τους!! Δεν πειράζει όμως... δεν τρως και κάθε μέρα κάτι τέτοιο γιατί αν το τρως κάθε μέρα καλύτερα να αφήσεις τη Μεσόγειο και τη διατροφή της και να βαδίσεις προς Αμερική και την άλλη, αντίστοιχη διατροφή!! 
Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη κι έτσι, αφήνοντας τις πολυλογίες, σας την χαρίζω! Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς ... αξίζει να το δοκιμάσετε γιατί είναι πολύ, μα πολύ νόστιμο!!!
ΥΛΙΚΑ για 4 ατομικές πίτσες - μπέργκερ
Για τη ζύμη (500 γρ.)
150 γρ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. αλάτι
2/3 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κέτσαπ (έτοιμη ή σπιτική)
Για τα μπέργκερ
400 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 αυγό
100 ml παγωμένο νερό
1 καλή πρέζα κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
Για τις πίτσες-μπέργκερ
Μουστάρδα
Κέτσαπ
4-6 φέτες τυρί γκούντα σε κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη (προαιρετικά)
Λίγο μαυροσούσαμο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και διαλύουμε το αλάτι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, την κέτσαπ, τη μαγιά  και σταδιακά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη μας δεν κολλάει στα χέρια μας και γίνει ελαστική και μαλακή!
Την βάζουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά, έτσι ώστε να φουσκώσει.
Ετοιμάζουμε τα μπέργκερ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. 
Πλάθουμε τέσσερα μεγάλα μπέργκερ και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Ετοιμάζουμε τις πίτσες - μπέργκερ
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια των 125 γρ. το κάθε ένα.
Πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο τέτοιου μεγέθους ώστε να χωράει το μπέργκερ να καλυφθεί όλο.
Αλείφουμε το φύλλο με μουστάρδα και κέτσαπ.
Προσθέτουμε το τυρί και την πιπεριά (εάν βάλουμε).
Από πάνω βάζουμε το μπέργκερ και το τυλίγουμε προσεκτικά με τη ζύμη.
Το τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το κλείσιμο από την κάτω πλευρά για να αποφύγουμε να ανοίξει η πίτσα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο μαυροσούσαμο.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η ζύμη απέκτησε ένα ωραίο καστανόξανθο χρώμα.
Κόβουμε σε μιαν άκρη για να βεβαιωθούμε ότι το μπέργκερ έχει ψηθεί καλά και αφού βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
** Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογος με το μέγεθος του μπέργκερ και της πίτσας - μπέργκερ.

42 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια πολλα Κικη μου,τι τουρτες υπερπαραγωγη,τι ωραια και δημιουργικα πραγματα!!!!!Μονο επιτυχιες να εχεις!
    Την πιτσα μπεργκερ την εκανα και γω πριν ενα μηνα,πηγαμε ενα ταξιδακι με την οικογενεια για 2 μερες και ηθελα κατι για το δρομο(4 ωρες δρομος) που να ειναι χορταστικο και να ευκολοτρωγεται!!και ετσι θυμηθηκα εσενα που ειχες πει παλιοτερα οτι ειναι ταση να κανουμε 2 σε ενα συνταγες!!!ειδες τι καλη μαθητρια που ειμαι κικιτσα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κικίτσα μου, να είσαι καλά!! Αλήθεια την έφτιαξες;;; Μα δεν είναι τέλεια;; Είσαι όχι μόνον πολύ καλή μαθήτρια αλλά και πολύ καλή μαγείρισσα και blogger καλή μου Κική!!!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Καταρχάς ένα μεγάλο μπράβο στο νέο σου ξεκίνημα!
    Εύχομαι οι μέρες σου να γεμίζουν πάντα με τόσο όμορφες δραστηριότητες!
    Όσο για την ιδέα της πίτσας - burger υποκλίνομαι!Να απολαμβανεις burger χωρίς να να χάνει τη φόρμα του: Αξία ανεκτίμητη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Βάσω μου!! Πράγματι είναι τέλεια η πίτσα μπέργκερ!

      Διαγραφή
  3. αχ τι ωραια! χαιρομαι παρα πολυ για σενα! φιλακια πολλα! καλημερα φιλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Κική μου... ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια!!! Καλά οι τούρτες απλά απίθανες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι φοβερές οι τούρτες κι ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  5. Τα συγχαρητήρια μου για την καινούργια ασχολία σου στα έχω δώσει άλλη μία δεν πειράζει... Σ ευχαριστώ που μας χαρίζεις τόσες νοστιμιές και με βγάζεις από τον πονοκέφαλο της μαγειρικής... Καλή συνέχεια και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου κι εγώ ευχαριστώ για τις ευχές αλλά και για τις δημιουργικές και χρήσιμες ιδέες - αναρτήσεις σου!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. καλημερα!!! το πιτσα μπεργκερ ψηφίζω να μπει επισημα σε μενου φαστφουνταδικων!!! απλα τελειο!!!και πρωτότυπο!! συγχαρητήρια για τα σεμινάρια! τι υπεροχες τουρτες!!! παντα επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι ...να μπει!!! Συμφωνώ!!! Ευχαριστώ πολύ!!!! Να είσαι καλά!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή επιτυχία Κική σε ότι κάνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ξανθή μου!!! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα. Περιμένουμε με αγωνία τα επόμενα σεμινάρια. Η σημερινή ιδέα είναι τέλεια, θα άλλαζα μόνο το όνομα, κλειστή πίτσα = καλτσόνε, οπότε καλτσόνε μπέργκερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κλεομένη!!! Να είσια καλά!! Κι όσο για την πίτσα δίκιο έχεις ...καλτσόνε έπρεπε να το πω αλλά οι Αμερικανοί έτσι το λένε!!!

      Διαγραφή
  9. Καλά ξεκινήματα και πολλές επιτυχίες εύχομαι!

    Πρώτες οι μαθήτριες έφτιαξαν τέλεια τις τούρτες τους!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ζαμπία μου!!! Πράγματι έγιναν ωραίες οι τούρτες!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Λάμπεις Κικίτσα μου!!Είσαι πολύ χαρούμενη πού πραγματοποίηθηκε τό όνειρό σου!!
    Καί σίγουρα περνάτε όλες πολύ όμορφα!!Μακάρι νά μπορούσα νά έρθω!!
    Οσο γιά τήν Αμερικανιά σου,τήν λάτρεψα!!Εύκολη καί πεντανόστιμη συνταγή!!Εστειλα τό λίνκ στίς κόρες μου!!!Θά ξετρελαθούν σίγουρα!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Δήμητρά μου... ναι ήταν πολύ όμορφα!!! Θα ήθελα να έρθεις πάντως να το ξέρεις!!!
      Ελπίζω να τους αρέσει η Αμερικανιά!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Μπράβο βρε Κική!
    Πολύ χαίρομαι που το πρώτο σεμινάριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία!
    Και πολύ μου αρέσει που βλέπω τόσο χαμογελαστά πρόσωπα!
    Όσο για τον συνδυασμό πίτσας με μπέργκερ, ωραιότατο και γευστικό πάντρεμα πραγματικά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαρώ πολύ Ερμιόνη μου!!! Ξέρεις τί σημαίνει να πραγματοποιούνται οι ευχές σου!!!
      Ναι, το πάντρεμα αν και θερμιδοφόρο είναι νοστιμότατο!! :)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Τι ομορφες κουκλες ειναι αυτες!? Πολυ ομορφες Κικιτσα μου! Συγχαρητηρια και πολλα μπραβο σε ολες τις κοπελες!! Ευχομαι παντα ετσι να χαμογελας!!
    Οσο για την πιτσα με μπεργκερ...γευστικοτατος συνδυασμος! Απο ιδεες εσυ αλλο τιποτα!! :-)))))
    Φιλακια πολλα! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ευούλα μου κι ευχαριστώ πολύ!!!
      Είναι φοβερά νόστιμο σπιτικό fast food!!! Να το φτιάξεις!! :)
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  13. 6ημερο?! Εμ, πως να μην κουραστεις, αλλα αυτου του ειδου κουραση ειναι πάντα καλοδεχούμενη ;)
    Ωραιο το μπεργκεράκι... το παιρνεις μαζί σου αν θελεις να τσιμπήσεις εκτός οικίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοδεχούμενη αλλά κούραση Beauty μου!!! Το μπεργκεράκι καταπληκτικό και αξίζει τη δοκιμή!!

      Διαγραφή
  14. Μπράβο Κική για το πρώτο σεμινάριο!!! Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια με πολλές ιδέες!! Το δε πιάτο, πολύ λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου! Μετά τον πρώτο κύκλο που είναι ζαχαροπλαστική και μαγειρική θα έρθουν και τα crafts. Τί λες θα το σκεφτόσουν;;;

      Διαγραφή
  15. Μπράβο κορίτσι για τη νέα σου αρχή! Η πιο ευχάριστη κούραση είναι αυτή φαντάζομαι! Οι τούρτες είναι απίθανες και το μπεργκεράκι λαχταριστό!! Το δαγκώνω και φεύγω χαχα.
    Ανυπομονώ να δω πολλά από σένα! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχάριστη κούραση Αναστασία μου ...έχεις δίκιο αλλά κούραση!!!
      Ναι τα κορίτσια έκαναν πολύ καλή δουλειά!
      Όσο για το μπέργκερ αξίζει τη δοκιμή!!! Πάρτο όλο... έεεεεε, μη φεύγεις χωρίς αυτό!!! :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Κάθε φορά που σκέφτομαι να αρχίσω δίαιτα, πέφτω πάνω σε μιά λαχταριστή συνταγή σου!!! ΄Αντε μετά να χάσω βάρος!!!! Υπέροχες και οι τούρτες που φτάξατε στο πρώτο σεμινάριο!!!! Καλή συνέχεια, Κική μου!!!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωχχχχ, κι εγώ το ίδιο παθαίνω Μαριάννα μου!!! Θα μου πεις εγώ φταίω αλλά τί να κάνω;;; Να μη σας προτείνω και κάτι καινούργιο;;;;
      Οι τούρτες έγιναν πολύ ωραίες κι ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  17. Πίτσα για αναποφάσιστους! Αυτή είναι για μένα που μου αρέσει κι η πίτσα και το burger ;) Πολλά μπράβο για τα σεμινάρια κι εύχομαι να έχεις πάντα επιτυχίες. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για μένα Ελεάννα γιατί κι εγώ λατρεύω και τα δύο! :))
      Ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να πιάσει η ευχή σου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Εγω με το πιστομπέρκερ δεν ειμαι καλά και δεν έχω και κιμα να το κανω ! Αχ φωτια που μου αναψες! Γεια στα χρυσα τα χερακια σου!
    Καλη συνέχεια στη μερα μας!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις κάποια στιγμή Αριάδνη μου γιατί αξίζει παρά τις θερμίδες του!!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  19. Για μια τέτοια συνταγή, θα σ' αγαπήσει πάραυτα ο γιος μου, Κική μου.
    Η τελευταία (εδώ και 6 μήνες) μανία του είναι τα burgers... πόσο μάλλον όταν γίνονται και πίτσα (που έτσι κι' αλλιώς την λατρεύει)!!!

    Συγχαρητήρια και πάλι. Όσο για τις μαζεμένες "μπαλαρίνες"... πραγματικά άπαιχτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα... κατάλαβα Πηνελόπη μου ...κι αυτός στο κλάμπ!!! Μα άδικο έχει;;;; Εξάλλου αυτό είναι σπιτικό οπότε όλα καλά!!!
      Ναι, είναι φοβερές τουρτοκατασκευές!!!1
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Δεν είναι ωραίο Κική μου, να βλέπει κανείς τον κόπο, την δουλειά του, τα ονειρά του, να στέφονται με επιτυχία; Μπράβο Κική μου! Σου εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια!
    Η πίτσα μπεργκερ που μας έφτιαξες συνδυάζει επιτυχώς δύο αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων! Πως να μην γίνει ανάρπαστη;;!!
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Ειρήνη μου... είναι πολύ ωραίο να το βλέπεις αν και πιστεύω ότι είναι λίγο νωρίς για να χαρώ πολύ!!! Νομίζω ότι έχεις πια καταλάβει τον χαρακτήρα μου, λίγο πολύ κι έτσι δεν θριαμβολογώ γιατί αυτό είναι μια καλή αρχή... ελπίζω να έχει διάρκεια!!! Ευχαριστώ πάντως πολύ για τις ευχές.
      Η πίτσα μπέργκερ είναι πολύ ωραία πάντως αν και με κάποιες παραπάνω θερμίδες!! :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!