Και ξημέρωσε μια μέρα ασυνήθιστη και καθόλου ίδια με όλες τις άλλες! Ο ουρανός ήταν καταγάλανος κι ένας λαμπρός ήλιος φώτιζε τη γη... που ακούστηκε αυτό... χειμώνα καιρό!! Ο αέρας φυσούσε δυνατά, λυσομανούσε κι αγκομαχούσε περνώντας με φόρα ανάμεσα από τα κλαδιά των δέντρων και στο πέρασμά του παράσερνε φύλλα, χώματα ακόμα και ξερόκλαδα που δεν μπορούσαν πια να κρατηθούν καλά από τους κορμούς.
Μέσα στο σπίτι, στ' αναμένο τζάκι έτριζαν τα κούτσουρα που γίνονταν θυσία για να προσφέρουν ζεστασιά κι απ' την κουζίνα ξεπηδούσε μια λαχταριστή, χειμωνιάτικη μυρωδιά! Αυτή του λουκάνικου και της πιπεριάς που τηγανίζονταν! Παραδίπλα, κάποια περήφανα αν και ξενόφερτα λιγκουίνι (ναι... εκείνα τα μακριά και πλατιά μακαρόνια) έριχναν κλεφτές ματιές στο τηγάνι. Αναρωτιόντουσαν γιατί οι πιπεριές και τα λουκάνικα μοσχοβολούσαν τόσο αλλά δεν ήθελαν να παραδεχθούν ότι τα περίμεναν ανυπόμονα! Κι όμως... λίγη ώρα μετά ...συναντήθηκαν!! Ήταν μια συνάντηση σχεδόν μοιραία... καρμική! Μια συνάντηση που έβαψε κόκκινα τα λευκομπέζ λιγκουίνι που έγιναν το βάθρο για να σταθεί μια παραδοσιακή νοστιμιά! Λίγη κατάλευκη φέτα έβαλε το χρώμα της για να κάνει τη διαφορά και η νοστιμιά τους ... απογείωσε αυτούς που είχαν στρογγυλοκαθίσει στο τραπέζι και περίμεναν κρατώντας ήδη τα πηρούνια τους! Ααααα, ωραίος κι ο χειμώνας... έχει τη χάρη του αναφώνησαν τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους με λίγο κόκκινο κρασί! Και τα πηρούνια... πήραν φωτιά!!
Το Πήλιο (με μικρές παραλλαγές) συναντά την Ιταλία αλλά παραμένουν στην Ελλάδα για να απολαύσουν σπετζοφάι με λιγκουίνι και φέτα! Αν σας αρέσει κι εσάς αυτό το καθαρά χειμωνιάτικο πιάτο... δεν έχετε παρά να συνεχίσετε το διάβασμα!!!
ΥΛΙΚΑ για 3 μερίδες
2/3 από ένα πακέτο λιγκουίνι2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα με πράσο, σε ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 κόκκινες πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια
3 πράσινες πιπεριές (κέρατα) σε μεγάλα κομμάτια
150 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
250 ml ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (ή ντομάτα στον τρίφτη)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά (ή καυτερή)
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
60 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και προσθέτουμε το λουκάνικο.
Αφήνουμε για λίγο ακόμα έτσι ώστε οι ροδέλες του λουκάνικου να πάρουν ένα ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και 150 ml νερό.
Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε σιγανή φωτιά έως ότου εξατμιστεί το νερό και μείνει μόνον με το λάδι του (περίπου 10-12 λεπτά).
Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με το σπετζοφάι και θρυμματίζουμε από πάνω λίγη φέτα!
Χειμωνιάτικο, νόστιμο και χορταστικό το σημερινό σου πιάτο, Κική μου! Συνδυασμός ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και Ιταλικής πάστας! Ωραία ιδέα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα που έρχεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Χαίρομαι που σου άρεσε Ειρήνη και πράγματι, ο συνδυασμός είναι καταπληκτικός!!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!
καλημερα καλη μου φιλη!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχη η προταση σου!
Χαίρομαι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!
Με τρελλαίνουν αυτές οι συναντήσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα Πέπη !
ΔιαγραφήΕίναι πράγματι πολύ καλή συνάντηση... απ' αυτές που ζητάς να επαναλαμβάνονται!!!
να την παλι η κικιτσα με τα παντρεματα της!!!!!!Πως μ αρεσει οταν ανεωαζεις τετοιες συνταγες!!!!!Τρελαινομαι για σπετσοφαι,για ζυμαρικα οχι και τοσο,αλλα τα δυο μαζι.....μμμμμμμμμιιααααμιιιιιι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο σουκου!!!!!!
Είδες ούτε πολιτικός να ήμουν ... όλο παντρέματα είμαι... αλλά αυτός ο γάμος Κική μου είναι υπέροχος!!! Φοβερός συνδυασμός!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!
Σωστά παντρέματα είναι αυτά χαχα Και τα 2 είναι κορυφαία οπότε δέσανε μια χαρά!Καλή συνέχεια Κική μου<3
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι ταιριαστός ο γάμος!! χαχαχα
ΔιαγραφήΦιλάκια, καλημέρα και καλή σου εβδομάδα!!
Καλησπέρα Κικίτσα μου!!!Ωωωω,μέ πέθανε τό σημερινό σου πίατο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι γιά σπετσοφάι,τό φτίαχνω συχνά τόν Χειμώνα!!Αλλά ο συνδυασμός μέ τά λιγκουίνι απογείωσαν τήν υπέροχη συνταγή σου!!Τί νά πώ γιά τήν παρουσίασή σου!!ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!!!Καλό Σ/Κ!!Καλά νά περάσης!!Φιλάκια!
Είναι νοστιμότατο πιάτο Δήμητρά μου και αξίζει να το δοκιμάσεις! Κυριολεκτικά χειμωνιάτικη απογείωση!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια για καλημέρα και καλή εβδομάδα!
καλησπερα κικη μου.παρ ολο που με τα μακαρονια δεν τα παω καλα τα λιγκουινι τα λατρευω.και με σπετζοφαι θα ειναι σουπερ.πιειτε και ενα ποτηρακι και για εμας.πολλα φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις αυτό το πιάτο Λίτσα... άντε στην υγειά σου!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ωραίο και σπιρτόζικο πιάτο Κική, ιδανικό για τις πιο δροσερές μέρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ζυμαρικά με σάλτσα και λουκάνικο είναι νομίζω πιάτο που αρέσει σε όλους και αρκετά εύκολο!
Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!
Ναι, Ερμιόνη μου είναι χειμωνιάτικο πιάτο ή τουλάχιστον εμένα έτσι μου φαίνεται!! Πάντως είναι νοστιμότατο!!!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!
Φιλιά!
Μεχρι εδω μοσχομυρισε Κικη μου , τι ωραια ιδεα και χειμωνιατικο σωστο φαγητο και ζυμαρικο που ειναι πολυ της αρεσκειας μας, θα μπει σιγουρα αυτη τη βδομαδα στο τραπεζι το πιατο αυτο, φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ένα πιάτο γεμάτο ενέργεια και νοστιμιά Μαίρη μου που αξίζει να το δοκιμάσεις!!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!
Καλάααα, αυτό θα ξετρέλλαινε τη γιαγιά Κασσιανή που όλο φανταζόταν και συνδύαζε σαν κι εσένα Κικίτσα μου !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Σόφη
Πράγματι το λουκάνικο στα ζυμαρικά δεν παιζεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Είναι εκπληκτικό πιάτο!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!