Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!!! Τηγανίτες ή κρέπες;;; Ποιά είναι η διαφορά;; Οι τηγανίτες έχουν περισσότερο πάχος από τις κρέπες! Ναι, είναι εξίσου νόστιμες αλλά πιο... χορταστικές στην κάθε μπουκιά τους!
Τηγανίτες ή pancakes... το ιδανικό ξεκίνημα της κάθε Κυριακής για όλη την οικογένεια! Ποιός δεν τις λατρεύει; Ποιός δεν τις λαχταρά σε κάθε τους εκδοχή; Με λίγο μέλι, σιρόπι ή μαρμελάδα!
Με γλυκό του κουταλιού, κρέμα τυριού, γιαουρτιού ή με σαντιγύ και απλή ξινόκρεμα μπορούν να μετατραπούν από ένα ιδανικό πρωινό σε ένα, εξίσου, ιδανικό κολατσιό και γιατί όχι;; Σε γλυκό!
Οι συγκεκριμένες έχουν κι ένα μυστικό συστατικό... το αρωματικό και πολύ υγιεινό τσάι του βουνού! Τους δίνει ένα υπέροχο, ραφινάτο άρωμα που τις κάνει ...κομψές! Ναι, κομψές! Μόνον έτσι μπορώ να τις χαρακτηρίσω!! Προσθέτοντας την κρέμα γιαουρτιού και τα φρέσκα φρούτα απογειώνονται και δεν αφήνουν περιθώρια ...ούτε να κάνεις πως δεν τις βλέπεις!!
Ένα υπέροχο πρωινό γεύμα σε λιγότερο από μισή ώρα! Πώς να μην τις λατρέψεις! Αρκεί να τις απολαύσουμε χωρίς τύψεις γιατί η Κυριακή (και κάθε άλλη μέρα) είναι πάντα μια ξεχωριστή μέρα που έχει τις δικές της πινελιές... έτσι για να νιώθουμε όμορφα κανακεύοντας τους αγαπημένους μας αλλά και τον εαυτό μας.
Τηγανίτες ή pancakes... το ιδανικό ξεκίνημα της κάθε Κυριακής για όλη την οικογένεια! Ποιός δεν τις λατρεύει; Ποιός δεν τις λαχταρά σε κάθε τους εκδοχή; Με λίγο μέλι, σιρόπι ή μαρμελάδα!
Με γλυκό του κουταλιού, κρέμα τυριού, γιαουρτιού ή με σαντιγύ και απλή ξινόκρεμα μπορούν να μετατραπούν από ένα ιδανικό πρωινό σε ένα, εξίσου, ιδανικό κολατσιό και γιατί όχι;; Σε γλυκό!
Οι συγκεκριμένες έχουν κι ένα μυστικό συστατικό... το αρωματικό και πολύ υγιεινό τσάι του βουνού! Τους δίνει ένα υπέροχο, ραφινάτο άρωμα που τις κάνει ...κομψές! Ναι, κομψές! Μόνον έτσι μπορώ να τις χαρακτηρίσω!! Προσθέτοντας την κρέμα γιαουρτιού και τα φρέσκα φρούτα απογειώνονται και δεν αφήνουν περιθώρια ...ούτε να κάνεις πως δεν τις βλέπεις!!
Ένα υπέροχο πρωινό γεύμα σε λιγότερο από μισή ώρα! Πώς να μην τις λατρέψεις! Αρκεί να τις απολαύσουμε χωρίς τύψεις γιατί η Κυριακή (και κάθε άλλη μέρα) είναι πάντα μια ξεχωριστή μέρα που έχει τις δικές της πινελιές... έτσι για να νιώθουμε όμορφα κανακεύοντας τους αγαπημένους μας αλλά και τον εαυτό μας.
80 γρ. γάλα φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. τσάι του βουνού, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 μεγάλο αυγό (L)
120 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
30 γρ. καλαμποκάλευρο
70 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
Βούτυρο για το τηγάνισμα
Για την κρέμα γιαουρτιού
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
Φρέσκα φρούτα της εποχής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάχνουμε πρώτα ένα αρκετά δυνατό τσάι του βουνού.
Αναμιγνύουμε την φαρίνα, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι (φαρίνα-μπέικιν-καλαμποκάλευρο).
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-6 λεπτά (εκτός ψυγείου).
Σε αντικολλητικό μικρό τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. από το χυλό για τις τηγανίτες και τηγανίζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να δούμε τρυπούλες στην επιφάνεια της τηγανίτας (φωτό).
Γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε, βάζοντας και πάλι ελάχιστο βούτυρο.
Με τον ίδιο τρόπο τηγανίζουμε όλες τις τηγανίτες.
Για την κρέμα γιαουρτιού
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες
Βάζουμε μια τηγανίτα στο πιάτο και από πάνω στρώνουμε λίγη κρέμα γιαουρτιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βάζοντας εναλλάξ τηγανίτα και κρέμα.
Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρέμα και προσθέτουμε ό,τι φρέσκο φρούτο θέλουμε.
Πάντως με το μανταρίνι έχουμε έναν ακαταμάχητο και υγιεινό συνδυασμό.
TIPS
*Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τηγανίτες με σχήμα, χρησιμοποιούμε το ειδικό φορμάκι που είναι για να τηγανίσουμε αυγά μάτια ή αφού ετοιμάσουμε όλες τις τηγανίτες τις κόβουμε με μεγάλα κουπ πάτ.