Τάρτα με πράσα, μανιτάρια και καπνιστό τυρί Μετσόβου



'Ενας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων που καταλήγει σε μια μεγάλη αγάπη, αυτή την τάρτα. Μια τάρτα που η νοστιμιά και  η τσαχπινιά της δεν θα απογοητεύσει ποτέ κανέναν. Πράσα, μανιτάρια και καπνιστό τυρί Μετσόβου γίνεται να μην καταλήξουν σε μια μοναδική συνταγή; 


Τη συγκεκριμένη τάρτα την έφτιαξα για το Πασχαλινό τραπέζι αλλά περίμενε υπομονετικά στη σειρά για να κάνει την εμφάνισή της. Σίγουρα είναι μια τάρτα που θα την αγαπήσεις, σου το εγγυώμαι αυτό! 


Αλλά για να τα δούμε ένα ένα. Τα πράσα την γλυκαίνουν περισσότερο από το κρεμμύδι και, εξάλλου, ήταν τα τελευταία πράσα που είχα στην κατάψυξη, οπότε να και η ανακύκλωση! Τα μανιτάρια της δίνουν σώμα και μια υπέροχη γήινη νοστιμιά, το Μετσοβόνε την απογειώνει ενώ η κρέμα γάλακτος την κάνει ζουμερή όσο δεν πάει. Κι όλα αυτά μέσα σε μια υπέροχη, μπισκοτένια ζύμη. Συνολικά κάθε μπουκιά και μια γαστρονομική απόλαυση.


Τάρτα με πράσα, μανιτάρια και καπνιστό τυρί Μετσόβου
             
                   Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Μια μοναδική σε νοστιμιά τάρτα
Μερίδες : Μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 εκατοστά
ΥΛΙΚΑ
    Για τη ζύμη
    • 250 γρ. αλεύρι μαλακό
    • 125 γρ. κρύο βούτυρο, σε μικρούς κύβους
    • 1/2 κ.γλ. αλάτι
    • 3-4 κ.σ. πολύ κρύο νερό

    Για τη γέμιση
    • 500 γρ. ασπρομανίταρα σε φέτες
    • 4 πράσα κομμένα σε μικρές ροδέλες
    • 2 κρέμες γάλακτος μαγειρικής με λίγα λιπαρά (2 x 250 ml)
    • 150 γρ. τριμμένο μετσοβόνε (καπνιστό τυρί Μετσόβου)
    • Αλάτι - Πιπέρι - 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        Για τη ζύμη
        1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και 2 κ.σ. πολύ κρύο νερό.
        2. Ζυμώνουμε γρήγορα, για να μη ζεστάνουμε τη ζύμη που μόλις ετοιμαστεί την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε για 20-25 λεπτά στο ψυγείο.

        Ετοιμάζουμε τη γέμιση
        1. Σε αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε ζεστάνει, βάζουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν έως ότου βγάλουν τα υγρά τους και τα απορροφήσουν.
        2. Ύστερα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε.
        3. Προσθέτουμε τα πράσα και τα αφήνουμε κι αυτά να σοταριστούν.
        4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βγάζουμε από το τηγάνι.
        5. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.
        6. Τέλος, προσθέτουμε και το Μετσοβόνε, ανακατεύουμε και η γέμισή μας είναι έτοιμη για να την προσθέσουμε στη ζύμη της τάρτας.
        7. Βάζουμε τη γέμιση επάνω στη ζύμη της τάρτας.

        Ψήνουμε την τάρτα
        1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
        2. Ψήνουμε για 30 λεπτά (περίπου) ή μέχρις ότου δούμε την επιφάνεια της τάρτας καλοψημένη και τη ζύμη της να έχει ένα καστανόξανθο χρώμα.
        3. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

        Τάρτα με πράσα, μανιτάρια και καπνιστό τυρί Μετσόβου


        Τάρτα με πράσα, μανιτάρια και καπνιστό τυρί Μετσόβου
        Tante Kiki
        0 Comments
        No