Στον απόηχο της 25ης Μαρτίου και με την ευκαιρία της σκορδαλιάς που κάποιοι στο τριώροφο δεν αγαπούν και τόσο, έφτιαξα ένα dip με αβοκάντο, μοσχολέμονο (δηλαδή lime) που λατρεύω με λίγο σκόρδο αλλά και καρύδια. Η συνταγή μου βασίστηκε στην ιδέα της σκορδαλιάς με ψωμί και καρύδια και δεν το μετάνιωσα. Το άλειμμα με το αβοκάντο έγινε ανάρπαστο, ειδικά, από όσους δεν ήταν σκληροπυρηνικοί της σκορδαλιάς.
'Ετσι, σήμερα και μετά την επιτυχημένη γευστική δοκιμή, σας παρουσιάζω το ιδιαίτερο αυτό άλειμμα με το αβοκάντο που έχει τη δυνατότητα να γίνει και πιο σκορδάτο, αυξάνοντας το σκόρδο, δηλαδή να γίνει μια σκορδαλιά με αβοκάντο και καρύδια. Ο άνηθος είναι ακριβώς αυτό που λέμε "το κερασάκι στην τούρτα" μια και του χαρίζει επιπλέον άρωμα και νοστιμιά.
Σίγουρα είναι ένα άλειμμα που θα γίνει το αγαπημένο σου μια και ταιριάζει όχι μόνον με τηγανιτό ή ψητό παναρισμένο ψάρι, ψαρομπουκιές, κοτομπουκιές, ζυμαρικά αλλά είναι τέλειο και με κριτσίνια και λίγα ντοματίνια ή με νάτσος για βραδιές μπροστά στην τηλεόραση ή στη βεράντα, τώρα που "καλοκαιριάζει", με μια μπυρίτσα και καλή παρέα. Αξίζει να το δοκιμάσεις!
Άλειμμα (Dip) με αβοκάντο καρύδια και σκόρδο
Περιγραφή : Ένα υπέροχο και υγιεινό άλειμμα
Μερίδες: ένα μπολ
ΥΛΙΚΑ
- 1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
- Χυμό από 1 lime
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο (ή κρύο νερό)
- 60 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ.άνηθο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο άλειμμα.
- Διορθώνουμε, έτσι ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε ως προς την οξύτητα, το αλάτι αλλά και το πόσο πηχτό είναι το άλειμμα και απολαμβάνουμε με νάτσος, κριτσίνια ή φρυγανισμένο ψωμί.