Οι λουκουμάδες του Βενετσιάνικου καρναβαλιού


Οι λουκουμάδες γιαουρτιού του Βενετσιάνικου καρναβαλιού

Αυτή είναι η αγαπημένη μου εβδομάδα! Κι αν με ρωτήσεις γιατί θα σου απαντήσω γιατί είναι η εβδομάδα της Τυρινής που έχουν την τιμητική τους τα γαλακτοκομικά προϊόντα που τόσο αγαπώ! Έτσι σήμερα θα την τιμήσω με μια διαφορετική συνταγή... λουκουμάδες με γιαούρτι!
Beignets, bugnes, crêpes, gauffres για τους Γάλλους και τους Βέλγους, frittelle για τους Ιταλούς, λουκουμάδες, σβίγγοι, τηγανίτες κάθε είδους για μας. Τα τηγανητά γλυκά της Αποκριάς υπάρχουν παντού! Και μπορεί να έχουν λίγο περισσότερες θερμίδες αλλά ...αξίζουν! Μια και μπήκαμε, λοιπόν, στο τριώδιο ας γλυκαθούμε με τους ιταλικούς λουκουμάδες του Καρναβαλιού (frittelle) σ' αυτή την εύκολη εκδοχή τους.

Οι λουκουμάδες γιαουρτιού του Βενετσιάνικου καρναβαλιού

Συνήθως οι frittelle γίνονται με αυγό και μαγιά (κάτι σαν ντόνατς), χωρίς αυγό με μαγιά (πλησιάζουν περισσότερο τους δικούς μας λουκουμάδες αλλά έχουν και σταφίδες ή και λικέρ λιμοντσέλο) αλλά και με γιαούρτι, μπέικιν, χωρίς αυγό και σταφίδες. Αυτή είναι η εκδοχή που θα σου δείξω σήμερα, μια και όπως είπαμε είμαστε και στην εβδομάδα της Τυρινής και το ελληνικό έθιμο θέλει τυρί, αυγά, γιαούρτι, γάλα αλλά και μακαρόνια να βρίσκονται στο προσκήνιο. Διάβασε τη συνταγή και, κυριολεκτικά, θα ξετρελαθείς. Γιατί; Θα σου πω...

Οι λουκουμάδες γιαουρτιού του Βενετσιάνικου καρναβαλιού

Πρώτα πρώτα, γίνονται πολύ γρήγορα επειδή δεν έχουν χρόνο φουσκώματος. Δεύτερον, γίνονται εύκολα γιατί απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα και μέχρι να ετοιμάσεις το τηγάνι και το ηλιέλαιο (σε 10 λεπτά δηλαδή) είσαι έτοιμη να τους τηγανίσεις. Τρίτον, γίνονται πεντανόστιμοι και, ενώ είναι τηγανιτοί (όπως οι παραδοσιακοί λουκουμάδες) τους αφήνεις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και είναι ΟΚ! Τέταρτον, οι σταφίδες τους ταιριάζουν απίστευτα! Δοκίμασέ τους και θα καταλάβεις τί εννοώ!!
  • Κι αν ψάχνεις και άλλες γλυκές και αλμυρές λιχουδιές για την εβδομάδα που διανύουμε και είναι της Τυρινής δεν έχεις παρά να δεις ΕΔΩ που θα τις βρεις όλες συγκεντρωμένες.
Οι λουκουμάδες γιαουρτιού του Βενετσιάνικου καρναβαλιού

Οι λουκουμάδες του Βενετσιάνικου καρναβαλιού
                    Οι λουκουμάδες γιαουρτιού του Βενετσιάνικου καρναβαλιού
                   
                       Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Κλασσικό αποκριάτικο ιταλικό γλυκό
Μερίδες: 30-35 ανάλογα με το μέγεθος
ΥΛΙΚΑ
    • 125 γρ. γιαούρτι αγελάδος (απλό)
    • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 50 γρ. ζάχαρη
    • 40 γρ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
    • 200 γρ. αλεύρι τύπου 00, κοσκινισμένο*
    • 100 γρ. γάλα
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 100 γρ. σταφίδες ξανθές και μαύρες
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό με 2 κ.σ. κονιάκ για 10 λεπτά.
        2. Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αραβοσιτέλαιο, το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
        3. Στο αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
        4. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
        5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.
        6. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
        7. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια ποσότητα και με ένα μαχαίρι (όχι μυτερό) τη σπρώχνουμε στο τηγάνι με το λάδι.
        8. Μόλις, είναι έτοιμη η πρώτη παρτίδα λουκουμάδες, τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να αφήσουν το περιττό λάδι.
        9. Ύστερα, έτσι όπως είναι χλιαροί, είτε τους καλύπτουμε με κρυσταλλική ζάχαρη, είτε τους πασπαλίζουμε με άχνη ή αν θέλουμε τους περιχύνουμε με λίγο μέλι.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        Αλεύρι τύπου 00 είναι το αλεύρι για τη ζύμη πίτσας.

        Πηγή : Παραλλαγή συνταγής από ΕΔΩ

        Οι λουκουμάδες γιαουρτιού του Βενετσιάνικου καρναβαλιού

        Οι λουκουμάδες γιαουρτιού του Βενετσιάνικου καρναβαλιού
        Tante Kiki
        0 Comments
        No