Brownie bitter με 2 υλικά (χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι)



Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Η πρόταση της εβδομάδας σήμερα έρχεται Δευτέρα (αντί για Τετάρτη) κι αυτό γιατί αφορά σε ένα γλυκό για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνον. Είναι το πιο απλό brownie του κόσμου, γίνεται μόνον με αυγά και σοκολάτα και έχει μόνον ένα μυστικό για να πετύχει, το καλό χτύπημα των αυγών. Η υφή του είναι μοναδική, κάτι ανάμεσα σε κέικ και futz. Φυσικά, μπορείς να το κάνεις πιο πλούσιο προσθέτοντας κάποιον ξηρό καρπό ή να το απογειώσεις προσθέτοντας λίγο στιγμιαίο καφέ και λίγο αλάτι αλλά, πίστεψέ με (και για να είσαι εδώ και να διαβάζεις αυτές τις γραμμές μάλλον έχεις δοκιμάσεις τις γεύσεις που προτείνω) και χωρίς καμία άλλη προσθήκη γίνεται σούπερ σοκολατένιο και θεϊκό.

Brownie bitter με 2 υλικά (χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι)

"Αυτή η γεύση δεν φωτογραφίζεται!! Είναι για τους σκληροπυρηνικούς της σοκολάτας!!" αναφώνησε από την πρώτη κιόλας μπουκιά ο πιο δύσκολος κριτής του τριώροφου που δεν μου χαρίζεται ποτέ. Χάρηκα, όσο δεν φαντάζεσαι! Κι όμως, του απαντώ, δεν έχεις δίκιο! Κι όχι γιατί δεν φωτογραφίζεται αλλά γιατί φωτογραφίζεται και μάλιστα πολύ όμορφα από την μικρή κόρη σου και μικρή μου ανιψιά ! Για έλα να δεις! Τα credit της φωτογράφησης, λοιπόν, στο "γυμνασιάκι" μας, τη Βασιλική.

Brownie bitter με 2 υλικά (χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι)

Ας επιστρέψουμε όμως στο brownie αυτό! Όπως καταλαβαίνεις για τους σοκολατομανείς είναι το ιδανικό γλυκό, της τελευταίας στιγμής κι όπως σου είπα, χρειάζεται μόνον γύρω στα 8-10 λεπτά χτύπημα των αυγών, ενώ ταυτόχρονα η σοκολάτα λιώνει στο φούρνο μικροκυμμάτων. Το δεύτερο που χρειάζεται είναι η σοκολάτα να είναι καλής ποιότητας. Από κει και ύστερα, έχεις επιλογές διάφορες. Το θέλεις πολύ bitter; Βάζεις μόνον κουβερτούρα. Το θέλεις λιγότερο bitter; Βάζεις μαζί με την πικρή κουβερτούρα και μια ποσότητα κουβερτούρα γάλακτος. Μπορείς να του προσθέσεις λίγο στιγμιαίο καφέ (εγώ έβαλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού ντεκαφεϊνέ) ή και λίγο αλάτι. Η γεύση; Απίστευτη, κυριολεκτικά!

Brownie bitter με 2 υλικά (χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι)

Κι αν θέλεις να γιορτάσεις  τη γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου με το ταίρι σου ή με όλη την οικογένειά σου, και είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η σοκολάτα είναι έρωτας, τότε μόλις βρήκες το ιδανικό γλυκό! Σούπερ σοκολατένιο, εύκολο, γρήγορο (δεν χρειάζεσαι παρά ένα δεκάλεπτο για να το βάλεις στο ταψάκι, σε φόρμα ή σε τσέρκι και άλλα 25 λεπτά περίπου για ψήσιμο) αλλά και οικονομικό.

Brownie bitter με 2 υλικά (χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι)

Brownie bitter με 2 υλικά 
            
            Print Friendly and PDF
Περιγραφή :Πιο σοκολατένιο και πιο εύκολο δεν υπάρχει
Μερίδες: 9 (ταψάκι 20 x 20)
ΥΛΙΚΑ
    • 4 αυγά μεγάλα (L)
    • 300 γρ. (3 φακελάκια) σταγόνες κουβερτούρας *
        
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Χτυπάμε τα αυγά (ολόκληρα)  για 9-10 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να πάρουν ένα υπόλευκο χρώμα χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση το σταθερό μίξερ. 
      2. Η υφή τους πρέπει να θυμίζει μαρέγκα.
      3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
      4. Όση ώρα χτυπιούνται τα αυγά λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει (εάν έχει ζεσταθεί).
      5. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στα αυγά σε 3 δόσεις, διπλώνοντας (όχι ανακατεύοντας) από κάτω προς τα πάνω προσεκτικά (για να μη φύγει ο αέρας από τα αυγά) μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
      6. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι (ή φόρμα ή τσέρκι) 20 x 20 εκατοστά και γεμίζουμε με το μείγμα.
      7. Βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μπήξουμε ένα ξυλάκι (για σουβλάκια) στο κέντρο του brownie και όταν το βγάλουμε να μην έχει υπολείμματα.
      8. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε με σαντιγύ, μόνο του (προσωπική άποψη είναι υπέροχο μόνο του) ή με παγωτό βανίλια.

      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
      Εγώ επειδή δεν έχει καθόλου ζάχαρη, έβαλα 2 φακελάκια (200γρ.) σταγόνες κουβερτούρας και 1 φακελάκι (100γρ.) κουβερτούρα γάλακτος.
      Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε  στη σοκολάτα 1/2 κ.γλ. νεσκαφέ και 1 πρέζα αλάτι.


      Παραλλαγή συνταγής από : ΕΔΩ

      Brownie bitter με 2 υλικά (χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι)
      Tante Kiki
      0 Comments
      No