Κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα και μέλι


Κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα και μέλι

Ο καιρός ζεσταίνει όλο και περισσότερο και η ανάγκη για φαγητά εύκολα, γρήγορα, ελαφρά και ταυτόχρονα νόστιμα γίνεται επιτακτική. Εξάλλου, δεν είναι μόνον το καλοκαίρι που λατρεύω τέτοιες συνταγές αλλά όλο τον χρόνο για ένα σωρό λόγους.

α/ Είναι γεύματα που τα απολαμβάνουμε σε χρόνο ρεκόρ.

β/ Μπορεί να τα ετοιμάσει και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα.

γ/ Είναι νόστιμα και υγιεινά φαγητά με λίγες σχετικά θερμίδες ενώ μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ό,τι άλλο θέλουμε αλλά μπορούμε να τα απολαύσουμε και μόνα τους.

δ/ Είναι χαμηλού κόστους γιατί η εποχή που περνάμε δεν είναι και η καλύτερη.

Κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα και μέλι

Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σας μια ακόμα τέτοια συνταγή που είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει όταν την δοκιμάσετε και θα την υιοθετήσετε, ειδικά αν αγαπάτε τη μουστάρδα και τον συνδυασμό λεμόνι με μέλι που είναι διαχρονική αξία. Εμείς ταιριάσαμε το λεμονάτο κοτόπουλο με εξαιρετικές χειροποίητες χυλοπίτες λαχανικών αλλά ταιριάζει εξίσου καλά με ρύζι, πατάτες βραστές ή πουρέ. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε ό,τι θα σας κάνει να απολαύσετε το πιάτο σας χαμογελώντας.

Κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα και μέλι

Κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα και μέλι
Κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα και μέλι

Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Γρήγορη και απολαυστική συνταγή, ιδανική για ελαφρύ γεύμα. 
Μερίδες:4
ΥΛΙΚΑ
    • 3 μπουτάκια (ή στήθη) κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και πέτσα
    • 4-5 κ.σ. μουστάρδα απαλή
    • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
    • 150 ml ροζέ κρασί (ή λευκό)
    • Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
    • 1 κ.γλ. μέλι
    • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.γλ. κορνφλάουρ
    • Αλάτι - Πιπέρι - Ρίγανη
    • Ψιλοκομμένο μαϊντανό & άνηθο
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους*
      2. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κύβους του κοτόπουλου μέχρι να ασπρίσουν και από τις δύο πλευρές.
      3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά λίγο.
      4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει λίγο για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
      5. Στο μεταξύ, σε ένα βαζάκι, αναμιγνύουμε  καλά τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το κορν φλάουρ και 250 ml ζεστό νερό (όχι καυτό) για να λιώσει το μέλι.
      6. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κοτόπουλο.
      7. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σκεπασμένο με καπάκι μέχρις ότου το νερό μειωθεί πάρα πολύ.
      8. Δοκιμάζουμε το κοτόπουλο και αν είναι μαλακό και έτοιμο, αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.
      9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνοδεύουμε με ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες βραστές ή πουρέ.

      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
      *Κόβοντας το κοτόπουλο σε κύβους, μαγειρεύεται πιο γρήγορα και γίνεται πιο νόστιμο γιατί οι κύβοι απορροφούν περισσότερη σάλτσα.
      ΠΗΓΗ : Βιβλίο "40 light συνταγές", S/M Μασούτης

      Κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα και μέλι
      Tante Kiki
      0 Comments
      No