Παγωτό λευκή πραλίνα φουντουκιού, με 4 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή ούτε κρυστάλλους


Παγωτό τύπου Bueno White, με 4 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή ή κρυστάλλους

Με τη σοκολάτα έχω μια περίεργη σχέση... είναι φορές που το μόνο που θέλω είναι σοκολάτα κι άλλες πάλι δεν θέλω ούτε να τη δω!!! Δεν μπορώ, λοιπόν, να ισχυριστώ ότι ανήκω στους αθεράπευτα σοκολατομανείς! Ίσως να είναι και καλύτερα γιατί δεν χρειάζεται να απολαμβάνω μόνον σοκολατογλυκά!! Εσύ; Συμφωνείς μαζί μου ή είσαι από τους φανατικούς της σοκολάτας;

Παγωτό τύπου Bueno White, με 4 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή ή κρυστάλλους

Όταν, λοιπόν, πρωτοδοκίμασα τα γνωστά Kinder Bueno White απλά... ενθουσιάστηκα ή καλύτερα τα λάτρεψα!!! Ναι, πολύ περισσότερο από τα αντίστοιχα σοκολατένια! Η μεστή γεύση του φουντουκιού αναδεικνύεται χωρίς την σοκολάτα να την παραμερίζει και να την βάζει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, πριν από κάποιους μήνες όταν είχα δοκιμάσει μια άσπρη πραλίνα φουντουκιού και δεν μου άρεσε καθόλου δεν σκέφτηκα καθόλου να φτιάξω αυτό το παγωτό. Σχετικά πρόσφατα δοκίμασα τις πραλίνες Sissini και τολμώ να πω ότι ενθουσιάστηκα τόσο από τη μεστή τους γεύση που παρά το γεγονός ότι, συνήθως, δεν θέλω να αναφέρω μάρκες (οι αναρτήσεις μου δεν έχουν χορηγό) σκέφτηκα ότι πρέπει να πω την άποψή μου ως food blogger για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Παγωτό τύπου Bueno White, με 4 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή ή κρυστάλλους

Εξάλλου, καλοκαίρι χωρίς παγωτά, γρανίτες, γιαουρτογλυκά, ζελέ και cheesecakes δεν νοείται καλοκαίρι!! 'Ετσι δεν είναι; Δεν θεωρείς ότι αυτά είναι τα κατεξοχήν καλοκαιρινά γλυκά; Ας επιστρέψω όμως στο συγκεκριμένο παγωτό. Είμαι σίγουρη ότι  θα σε ενθουσιάσει με τα ...χαρίσματά του. Είναι εύκολο, γρήγορο, μαλακό και χωρίς καθόλου κρυστάλλους. Κι αν θέλεις περισσότερη γεύση φουντουκιού δεν έχεις παρά να προσθέσεις θρυμματισμένο, καραμελωμένο φουντούκι ή σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού που αν είναι και κροκάν είναι ακόμα καλύτερη! 

Παγωτό τύπου Bueno White, με 4 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή ή κρυστάλλους

Παγωτό λευκή πραλίνα φουντουκιού                  
      Παγωτό τύπου Bueno White, με 4 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή ή κρυστάλλους
        Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Μαλακό παγωτό λευκής πραλίνας φουντουκιού 
Ποσότητα: 1 λίτρο
ΥΛΙΚΑ
    • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
    • 4 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
    • 200 γρ. λευκή πραλίνα φουντουκιού
    • 1/3 κ.γλ. αλάτι
    • 3 συσκευασίες Kinder Bueno White (με 2 στικς)
       
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Βάζουμε τα Kinder Bueno White στην κατάψυξη.
      2. Βάζουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε για λίγο μέχρις ότου γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
      3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και την λευκή πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
      4. Βγάζουμε από την κατάψυξη τις τρεις διπλές συσκευασίες Kinder Bueno White (με 6 στικς) και τα θρυμματίζουμε.
      5. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του παγωτού και ανακατεύουμε καλά.
      6. Βάζουμε το παγωτό σε μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα.
      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
      * Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού κροκάν δηλαδή με κομμάτια φουντουκιού (προσωπικά προτιμώ τη Nocciolata της Sissini).
      ** Ωστόσο, μπορούμε να καραμελώσουμε φουντούκια, να τα θρυμματίσουμε και να τα προσθέσουμε για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με μια οποιαδήποτε πραλίνα φουντουκιού "απαλή". 

      Tante Kiki
      0 Comments
      No