Μιλφέιγ με κρέμα τυριού-καραμέλας και σαντιγύ βανίλιας ή σοκολάτας


Μιλφέιγ  με κρέμα τυριού-καραμέλας και σαντιγύ βανίλιας ή σοκολάτας

Καλημέρα! Είναι καλή; Θα είναι καλή η εβδομάδα; Και ποια είναι τα κριτήρια που κατατάσσουν μια εποχή, εβδομάδα, ημέρα καλή; Πώς να είναι καλή με τις φωτογραφίες, τις ανταποκρίσεις, τον πόνο και τον τρόμο που βλέπουμε; Πώς να χωρέσει ανθρώπινος νους ότι το 2022 γίνεται πόλεμος, χάνονται ζωές, απλοί άνθρωποι αφήνουν τα σπίτια τους και την καθημερινότητά τους για να σωθούν; Το ξαναζήσαμε με τη Συρία, το ζούμε και πάλι με την Ουκρανία! Πότε θα σταματήσει αυτό το κακό; Κανείς δεν ξέρει! 
Εδώ και μέρες ήθελα να ανεβάσω αυτό το πανεύκολο μιλφέιγ αλλά δεν υπάρχει όρεξη με όλα όσα συμβαίνουν. Ωστόσο, λίγο για να ανέβει η ψυχολογία, λίγο γιατί σε δύσκολες στιγμές τα γλυκά είναι μια ...παρηγοριά, αποφάσισα να σας το προτείνω μια και διανύουμε και την εβδομάδα της Τυρινής, που κάθε είδους γαλακτοκομικό έχει την τιμητική του.

Μιλφέιγ  με κρέμα τυριού-καραμέλας

Πιο γρήγορο και πιο εύκολο δεν γίνεται! Αλλά και νόστιμο και δροσερό! Ό,τι καλύτερο για εκείνες τις φορές που θέλεις ένα γλυκό αλλά όχι να μπεις στην κουζίνα για πολλή ώρα. Αυτό το θεϊκό μιλφέιγ με κρέμα τυριού και καραμέλας κι από πάνω απλή σαντιγύ πασπαλισμένη με κακάο ή σαντιγύ σοκολάτας θα το απολαύσεις μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι μια και συνδυάζεις τη νοστιμιά του μιλφέιγ και τη δροσιά του cheesecake.
Aς κλείσουμε αυτόν τον μαύρο Φεβρουάριο "γλυκά" μήπως και ο Μάρτης μας γλυκάνει λίγο!


Μιλφέιγ  με κρέμα τυριού-καραμέλας και σαντιγύ βανίλιας ή σοκολάτας
Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Μιλφέιγ ψυγείου, χωρίς ψήσιμο, πιο εύκολο δεν γίνεται
Μερίδες: 6-7
ΥΛΙΚΑ
    • 1 1/2 πακέτα σφολιατίνια
    • 300 γρ. τυρί κρέμα
    • 200 γρ. γάλα καραμελωμένο
    • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
    • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (ή 2 κ.σ. κακάο)
    • τριμμένη σοκολάτα
    • πουράκια
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα 300 γρ. από την φυτική κρέμα γάλακτος, το καραμελωμένο γάλα και το τυρί κρέμα χτυπάμε το μείγμα έως ότου αφρατέψει και γίνουν μια κρέμα ομογενοποιημένη.
        2. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
        3. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε  απαλή σαντιγύ.
        4. Την χωρίζουμε στη μέση και στη μισή βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα (ή το κακάο) και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
        5. Ετοιμάζουμε το μιλφέιγ λίγο πριν το σερβίρουμε για να μην "πανιάσουν" τα σφολιατάκια.
        6. Τοποθετούμε τα 2 πρώτα σφολιατίνια είτε "όρθια" είτε το ένα δίπλα στο άλλο, βάζουμε κρέμα καραμέλας, μετά βάζουμε άλλα δύο σφολιατίνια και στο τέλος γαρνίρουμε με σαντιγύ βανίλια ή σοκολάτας.
        7. Πασπαλίζουμε με λίγο κοσκινισμένο κακάο, λίγα σπασμένα σφολιατίνια και διακοσμούμε με ένα πουράκι και μερικές φράουλες (προαιρετικά).

        Μιλφέιγ  με κρέμα τυριού-καραμέλας

        Tante Kiki
        0 Comments
        No