Η πρώτη γλυκιά συνταγή του 2022 ήθελα να είναι σοκολατένια με βαθιά νοστιμιά και ταυτόχρονα υγιεινές τσαχπινιές. Εύχομαι σε όλους τους φίλους, γλυκιά και νόστιμη να είναι αυτή η χρονιά μια και τα τελευταία δύο χρόνια μας πίκραναν αρκετά. Brownies, λοιπόν, για σήμερα και μια συνταγή εύκολη και όχι μόνον!
Kαι μπορεί αυτό το brownie να το θεωρώ ένοχο γιατί χάλασα την πρώτη διατροφή της νέας χρονιάς αλλά δεν μπορώ να του θυμώσω καθόλου μα καθόλου γιατί αξίζει! Κάθε μπουκιά του κι ένας αναστεναγμός ευχαρίστησης... με κλειστά μάτια φυσικά για να έχει όλη την προσοχή που του αξίζει! Εξ άλλου, οι μικρές απολαύσεις στη ζωή και ειδικά όταν είναι σοκολατένιες είναι απαραίτητες και είναι αυτές οι μικρές στιγμές γαστρονομικής ευτυχίας που κάνουν τις μέρες μας πιο φωτεινές.
Η συνταγή αυτή είναι το πρώτο δωράκι που σας έχω για το 2022. Δική σας! 💖
Brownies με σοκολάτα, ταχίνι, καρύδια και cranberries
Περιγραφή : Ταχίνι, σοκολάτα, μαύρη ζάχαρη, καρύδια και cranberries καταλήγουν σε ένα υπέροχο γλυκό.
Μερίδες: 9 ή 12 (μικρότερες) - (ταψί 23x23 εκ).
ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 150 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης (κατά προτίμηση)
- 150 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι μαυροδάφνη
- 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 150 γρ. φαρίνα αυτοδιογκούμενη, ολικής άλεσης
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν
- 2 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. τζίντζερ
- 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 50 γρ. cranberries
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε στο μπολ του το μπέικιν, την κανέλα, το τζίντζερ, τα καρύδια και τα cranberries και ανακατεύουμε λίγο.
- Σε ένα μπολ (που μπορεί να μπεί επάνω σε κατσαρόλα με βραστό νερό, χωρίς όμως να ακουμπά στο νερό), βάζουμε την μαύρη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ταχίνι και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαυροδάφνη.
- Προσθέτουμε (σε 2 δόσεις) τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, κανέλα κλπ) στο υγρό μείγμα (σοκολάτα, ταχίνι κλπ).
- Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι 23x23 εκ., αλείφουμε με ελάχιστο σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη.
- Βάζουμε μέσα το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνειά του και βάζουμε στο φούρνο, στη μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για 17-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 9 ή 12 μικρότερα κομμάτια.
- Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε ιδανικά με παγωτό, σαντιγύ ή απλά στραγγιστό γιαούρτι που του προσθέτει, επίσης, δροσιά