Τί σου έχω σήμερα; Μια γλυκιά αμαρτία! Καλοκαίρι είναι και μάλιστα ένα ιδιαίτερα δύσκολο καλοκαίρι... μια αμαρτία γεμάτη νοστιμιά χρειάζεται... δεν συμφωνείς;; Και ποιά είναι η καλύτερη καλοκαιρινή αμαρτία; Φυσικά ένα παγωτό! Ένα παγωτό που θα σε ξετρελλάνει... σου το λέω και το τονίζω! 'Ενα παγωτό άκρως εθιστικό που σαν αυτό δεν έχεις ξαναφάει ούτε έχεις ξαναφτιάξει τόσο γρήγορα, εύκολα και φυσικά χωρίς παγωτομηχανή! Τί είναι, όμως, αυτό που το κάνει μοναδικό;
Περίμενε θα σου τα πω ένα ένα κι αν έχεις αντίρρηση... ξανασκέψου το!
1- Είναι ένα παγωτό που θα σε καταπλήξει με την μαλακή (χωρίς τα γνωστά κρυσταλλάκια του κλασσικού σπιτικού παγωτού) αλλά και ελαφρώς μαστιχωτή υφή του που του την έχει χαρίσει το παραδοσιακό "υποβρύχιο" βανίλια.
2- Έχει τον κλασσικό και αξεπέραστο συνδυασμό βανίλια - σοκολάτα που αγαπούν όλοι, μικροί και μεγάλοι.
3- Τώρα φαντάζομαι... μπορεί να σκέφτεσαι... "καλά τα γράφει αλλά ένα παγωτό που έχει ζαχαρούχο και "υποβρύχιο" είναι απίστευτα γλυκό. Έλα όμως που κι εδώ έχω να σου πω ένα μυστικό;
Γι αυτό προσθέτουμε...
Γι αυτό προσθέτουμε...
- το αλάτι (και μην το φοβηθείς καθόλου) που σπάει την γλύκα του παγωτού
- την Μερέντα σοκολάτας υγείας που είναι λίγο πιο πικρή και "εξισορροπεί" την γλύκα της βανίλιας και
- το γλυκό βύσσινο που με την φρουτένια, ελαφρώς ξινούτσικη γεύση του το απογειώνει.
4- Αααα και να μην ξεχάσω... είναι ένα παγωτό που σου φέρνει στο νου κάτι από πάστα black forest και που μπορεί να γίνει και ανάποδα😉δηλαδή περισσότερη κρέμα σοκολάτας, λιγότερη κρέμα βανίλιας.
Προσοχή όμως...
- μην αφαιρέσεις το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι γιατί αυτό του δίνει έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα και, κυρίως,
- μην σκέφτεσαι τις θερμίδες την ώρα που το απολαμβάνεις, απλά κλείσε τα μάτια κι άσε τη γεύση να σε απογειώσει!
- μην σκεφτείς να το κάνεις μ' αυτό το παγωτό τούρτα γενεθλίων γιατί λιώνει γρήγορα!
Μαλακό παγωτό βανίλια - σοκολάτα με καβουρδισμένα αμύγδαλα
Περιγραφή: Ένα παγωτό βανίλια - σοκολάτα με φρουτένιες πινελιές από γλυκό βύσσινο, ιδιαίτερα μαλακό, εύκολο και νόστιμο.
Ποσότητα: 2 λίτρα (περίπου)
Ποσότητα: 2 λίτρα (περίπου)
- 1 φυτική κρέμα γάλακτος (500 ml)
- 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 2 κ.σ. "υποβρύχιο" βανίλια (όχι μαστίχα)
- 3 κ.σ. Μερέντα σοκολάτας υγείας ή κρέμα σοκοφρέτας ΙΟΝ
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 κ.σ. γλυκό βύσσινο
- 70 γρ. ψιλοκομμένο άσπρο αμύγδαλο, καβουρδισμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 4 κ.σ. γάλα ή νερό και τις 2 κ.σ. "υποβρύχιο" με άρωμα βανίλια.
- Σε ένα μικρό τηγάνι, χωρίς βούτυρο, βάζουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.
- Το βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το "υποβρύχιο" να λιώσει και να γίνει ένα παχύρρευστο υγρό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το λιωμένο "υποβρύχιο" και το αλάτι.
- Χτυπάμε την κρέμα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά (να μην σφίξει και γίνει σαν σαντιγύ).
- Προσθέτουμε τα
- Χωρίζουμε σε άλλο μπολ το 1/3 (ή όση κρέμα θέλουμε για την σοκολάτα) της κρέμας.
- Προσθέτουμε την μερέντα ή την κρέμα σοκοφρέτας και ανακατεύουμε λίγο με κουτάλι για να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
- Σε ένα μπολ μεγάλο (2 λίτρων) μεταλλικό ή πλαστικό, βάζουμε το 1/3 από την κρέμα βανίλιας.
- Έπειτα, ρίχνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας.*
- Περιχύνουμε με τις 3 κ.σ. γλυκό βύσσινο.
- Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά, το άλλο 1/3 από την κρέμα βανίλιας, την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και τέλος τις υπόλοιπες 3 κ.σ. από το γλυκό βύσσινο.
- Τέλος, προσθέτουμε το τελευταίο 1/3 από την κρέμα βανίλιας.
- Βάζουμε στην κατάψυξη του ψυγείου για 5 ώρες (τουλάχιστον) ή για 1 νύχτα.
- Βγάζουμε και σερβίρουμε σκέτο ή προαιρετικά με ένα μπισκοτάκι παγωτού που φτιάχνουμε με τη συνταγή που βρίσκουμε ΕΔΩ.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
* Αν δεν θέλουμε το παγωτό σε στρώσεις, μπορούμε με ένα μαχαίρι να ανακατέψουμε λίγο την κρέμα σοκολάτας με την κρέμα βανίλιας κάνοντας σχέδια όπως στο κέικ μαρμπρέ.