Η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας


Η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας

11.30 πρωί της περασμένης Δευτέρας. Εχθές ήταν μια από κείνες τις Κυριακές που δεν υπήρχε γλυκό στο τραπέζι... έτσι... για να κόψουμε λίγες θερμίδες! Κατόπιν, βέβαια, της λαϊκής κατακραυγής στο τραπέζι εμφανίστηκε το παγωτό βανίλια σοκολάτα. Σήμερα, Δευτέρα και, όρθια από τις 7 το πρωί, αφού πήγα το ένα από τα παιδιά στο σχολείο μια και έχουν αντίθετο κύκλο (έτσι για να πηγαίνω εγώ κάθε μέρα στο σχολείο σε πείσμα των ...περιορισμών!! 😜) επέστρεψα και σήκωσα πια τα χαλιά... Ιούλιος κόντεψε να φτάσει!

Η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας

Κάπου εκεί γύρω στις 11.30 τελείωσα, κυριολεκτικά και μεταφορικά κι έπεσα κατάκοπη στον καναπέ! Πώς θα ήθελα τώρα κάτι σοκολατένιο μαζί με έναν καφέ θα ήταν ό,τι καλύτερο! Και τότε ήταν που θυμήθηκα! Κάπου την έχω αλλά πού; Μαζεύοντας κούραση και βαρεμάρα και με ό,τι δυνάμεις μου είχαν απομείνει πήγα στο γραφείο και, ναι, ήταν εκεί... καρφωμένη στον πίνακα ανακοινώσεων.

Η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας

Πήρα το άσπρο χαρτάκι από παλιό ημερολόγιο στο χέρι μου. Αλήθεια, σου το είπα; Σιχαίνομαι να πετάω τα παλιά ημερολόγια, ειδικά αν δεν έχουν καμιά σημείωση μέσα και γι αυτό τα χρησιμοποιώ για συνταγές, σημειώσεις και ψώνια! Αυτό το μικρό, κατάλευκο, μακρόστενο χαρτάκι είχε πάνω του κάτι που το ήθελα πολύ. Κάτι που έψαξα πολύ για να το ξεχωρίσω. Μια συνταγή για μαγική, θεσπέσια, ιδανική σοκολατόπιτα που το ένστικτό μου προσπαθούσε να με πείσει (εύκολο ήταν, δεν χρειαζόταν ιδιαίτερος κόπος) να την φτιάξω!

Η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας

Κουρασμένη είσαι ...σκέφτηκα! Πρέπει λίγο να ξεκουραστείς, έχεις και φαγητό από εχθές... μια χαρά! Έλα όμως που ο πειρασμός επέμενε κι εγώ στριφογυρνούσα το χαρτάκι στο χέρι μου διαβάζοντάς το ξανά και ξανά;; Δεν βαριέσαι... θα την φτιάξω, πρέπει να την δοκιμάσω αλλιώς θα με ...στοιχειώσει η σκέψη της. Υλικά έχω, εύκολη είναι, άντε ...σήκω, με ...παρακίνησα! Και σηκώθηκα! Και ήταν ό,τι καλύτερο έκανα εκείνη την Δευτέρα και ό,τι καλύτερο σοκολατένιο έχω απολαύσει! 

Η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας

Η σοκολατόπιτα αυτή, εύκολη, ζουμερή, αφράτη και βελούδινη, το όνειρο και το πάθος του κάθε σοκολατομανή έγινε αμέσως η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας. Είναι εθιστική, μεθυστική και απόλυτα ιδανική για να καλύψει με δυο-τρεις μπουκιές την επιθυμία σου για γλυκό! Μετά από τις πρώτες μπουκιές δεν χρειάζεσαι πια κανένα άλλο γλυκό! Σου το λέω και σου ζητώ να με εμπιστευτείς! Εξάλλου, σου είπα ποτέ υπερβολές; Αν έχεις ξανάρθει εδώ θα ξέρεις ότι όχι... υπερβολές δεν λέω! Αλλά ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείς απόλυτα είναι να την φτιάξεις! Εγώ τη συνταγή σου τη δίνω! Αφού την δοκιμάσεις, το ξανασυζητάμε!  Αααααα! Και να μην ξεχάσω... είναι το ιδανικό γλυκό για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες γι αυτό το αφιερώνω σε όλους τους υποψηφίους ευχόμενη "Καλή επιτυχία"!

Η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας

Η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας
Η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας

Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Μια ιδιαίτερη σοκολατόπιτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα 
Μέγεθος: Σοκολατόπιτα με 25-26 εκ. διάμετρο
ΥΛΙΚΑ
Για την σοκολατόπιτα
    • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
    • 4 αυγά μεγάλα
    • 100 γρ. βούτυρο 
    • 250 γρ. ζάχαρη λευκή  (καστανή ή ζάχαρη καρύδας)
    • 60 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
    • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 20 γρ. κακάο (σκόνη)
    • 1 κ.γλ. καφέ στιγμιαίο (προαιρετικά)

          Για το γλάσο
        • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
        • 100 ml γάλα
        • 1 κ.γλ. μέλι
          ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
          1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
          2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν.
          3. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό, το ζεσταίνουμε μέχρι να κοχλάσει και αποσύρουμε από την "φωτιά". Επάνω στην κατσαρόλα, τοποθετούμε ένα μπολ με το βούτυρο, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τον στιγμιαίο καφέ.
          4. Αφήνουμε να ζεσταθούν τα υλικά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κουβερτούρα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά ο καφές και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
          5. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου έχουμε ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και φουσκωμένο.
          6. Προσθέτουμε, το μείγμα λιωμένης κουβερτούρας με το βούτυρο και τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
          7. Τέλος, προσθέτουμε ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με μαρίζ / ξύλινη κουτάλα, το μείγμα του μπολ, αλεύρι - μπέικιν πάουντερ - κακάο.
          8. Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού μας με αντικολλητικό χαρτί, για να την ξεφορμάρουμε εύκολα.
          9. Ψήνουμε την σοκολατόπιτα για 30 λεπτά περίπου, αφού την ελέγξουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί (όπως δοκιμάζουμε τα κέικς).
          10. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε την σοκολατόπιτα να κρυώσει καλά πριν την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
          11. Ετοιμάζουμε το γλάσο, ζεσταίνοντας το γάλα και ρίχνοντας μέσα το μέλι και την κουβερτούρα.
          12. Μετά από 3 λεπτά, ανακατεύουμε το μείγμα και περιχύνουμε μ' αυτό την σοκολατόπιτα.
          13. Διακοσμούμε την σοκολατόπιτα με φράουλες ή με ξηρούς καρπούς και την σερβίρουμε σκέτη, με παγωτό βανίλια ή σαντιγύ.

          ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
          Αυτή τη σοκολατόπιτα δεν την ξεχνάς! Το καλοκαίρι την γαρνίρεις με φρέσκα φρούτα (ιδιαίτερα φράουλες) και παγωτό. Τον χειμώνα με βύσσινο γλυκό και σαντιγύ.

          Πηγή: Παραλλαγή συνταγής από ΕΔΩ

          Η σοκολατόπιτα της καρδιάς μας
          Tante Kiki
          2 Comments
          No