Ατομικά cheesecakes με μελομακάρονα


Ατομικά cheesecakes με μελομακάρονα

Τί να πω; Καλά το έλεγα εγώ... "δεν θέλω να έρθουν τα Χριστούγεννα γιατί θα τελειώσουν γρήγορα!" "Παιδική λογική και καθόλου ταιριαστή με την τρέχουσα ηλικία σου" άκουγα τον άτιμο τον εαυτό μου να μου φωνάζει! Τί να κάνω όμως; Είμαι φανατική των Χριστουγέννων, των γιορτών αλλά και των διακοπών. Τις λατρεύω περισσότερο κι από τις μεγάααλες διακοπές του καλοκαιριού! Μάλιστα! Το ίδιο λατρεύω και τα γλυκά τους... μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κορμός... τα καλύτερά μου! Το αν δεν γίνεται να ...καταβροχθίσω όσα θέλω είναι μια άλλη... πονεμένη ιστορία! Πάντως, κάθε Χριστούγεννα τα φτιάχνω ανελλιπώς γιατί Χριστούγεννα χωρίς να μοσχοβολήσει το σπίτι μέλι, κανέλα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και βούτυρο, δεν λέγονται Χριστούγεννα!

Ατομικά cheesecakes με μελομακάρονα

Οι γιορτές έρχονται και περνούν και, κάθε μα κάθε χρόνο, μελομακάρονα μένουν. Κι άντε οι κουραμπιέδες, αυτοί διατηρούνται περισσότερο. Τα μελομακάρονα όμως τα φοβάμαι. Και μια που τα φοβάμαι πάντα φροντίζω να "φεύγουν" σε λίγες μέρες.

Ατομικά cheesecakes με μελομακάρονα

Αυτά τα Χριστούγεννα, περίσσεψαν λίγα περισσότερα και κάπως έπρεπε να αξιοποιηθούν. Έτσι, μεταλλάχθηκαν στο πιο απλό και γρήγορο γλυκό του κόσμου... ένα κατάλευκο cheesecake χωρίς ψήσιμο (φυσικά). Θεϊκό γλυκό με ελάχιστη προσθήκη μελιού (αν το θέλεις πιο γλυκό) και φυσικά λίγη κανέλα στην κρέμα. Ένα γλυκό που δεν χρειάζεται να πολυψάξεις για να το βρεις.  Αυτή, όμως, είναι η δική μου εκδοχή!

Ατομικά cheesecakes με μελομακάρονα

Αν, λοιπόν, έχεις κι εσύ ακόμα μερικά μελομακάρονα ετοίμασε στα γρήγορα την απλή κρέμα τυριού που θα διαβάσεις στη συνταγή, πάρε μερικά ποτηράκια χαμηλά ή ψηλά δεν έχει σημασία αρκεί να είναι διαφανή για να φαίνεται το γήινο καστανό και η χιονάτη κρέμα, κόψε μερικά μελομακάρονα και ιδού το κλασσικό πιά αλλά καταπληκτικό, πορτοκαλομελένιο γλυκό. 

Ατομικά cheesecakes με μελομακάρονα

Ατομικά cheesecakes με μελομακάρονα
Ατομικά cheesecakes με μελομακάρονα
Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Το απόλυτο γλυκό της ανακύκλωσης.
Μερίδες: 6-8 ποτηράκια
ΥΛΙΚΑ
    • 500 γρ. τυρί κρέμα
    • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    • 1/2 κ.γλ. κανέλα
    • ξύσμα πορτοκαλιού
    • 2 κ.σ. κονιάκ
    • 12-15 μελομακάρονα, σπασμένα σε μικρά κομμάτια με το χέρι (για την βάση και την επικάλυψη)
    • καρύδια ψιλοκομμένα (και αυτά από τα μελομακάρονα)
    • λίγο μέλι και λίγο κανέλα (προαιρετικά)
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Βάζουμε σε ένα μπολ, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, την κανέλα, το κονιάκ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα παχύρρευστο σαν γιαούρτι.
      2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σφίξει το μείγμα.
      3. Μοιράζουμε τα 2/3 από τα "σπασμένα" μελομακάρονα στα ποτηράκια.
      4. Μοιράζουμε την κρέμα τυριού.
      5. Περιχύνουμε με λίγο μέλι και καλύπτουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα μελομακάρονα.
      6. Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα.
      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
      Δοκιμάζουμε την κρέμα μόλις την φτιάξουμε για να δούμε μήπως την θέλουμε πιο γλυκιά. Αν ναι, τότε προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαφρώς χλιαρό μέλι (χλιαρό για να μην είναι παχύρρευστο και να ομογενοποιηθεί εύκολα).

      Ατομικά cheesecakes με μελομακάρονα

      Tante Kiki
      2 Comments
      No