Φασολάκια λαδερά


Λαδερά φασολάκια με πατάτες

Ζώντας σε μια Μεσογειακή χώρα με έναν τεράστιο πλούτο λαχανικών και φρούτων η νοστιμιά ενός πιάτου δεν εξαρτάται πάντα από κάποια πολύπλοκη τεχνική μαγειρέματος ή κάποια ακριβά και σπάνια υλικά. Αντίθετα, θα έλεγα, τα ταπεινά, καθημερινά υλικά που παράγονται σε αφθονία στη χώρα μας όταν είναι φρέσκα και καλής ποιότητας εξυψώνονται σε μοναδικής νοστιμιάς πιάτα που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπου που τα καταναλώνει. Το ότι το ελληνικό-μεσογειακό μικροκλίμα παίζει τεράστιο ρόλο στη νοστιμιά και την ποιότητα των πρώτων υλών το συνειδητοποίησα όταν ήμουν στον Καναδά όπου υπήρχαν όλα τα λαχανικά αλλά η νοστιμιά τους ήταν πολύ κατώτερη των αντίστοιχων ελληνικών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τουρίστες λατρεύουν την ελληνική-μεσογειακή κουζίνα!

Λαδερά φασολάκια με πατάτες

Μια διαχρονική συνταγή θα σας δώσω σήμερα... απλή, καθημερινή, εύκολη με μεγάλη νοστιμιά σε κάθε εποχή γιατί, ας μη ξεχνάμε, φασολάκια μπορούμε να βρούμε όλο τον χρόνο στη χώρα μας, το καλοκαίρι φρέσκα και τις υπόλοιπες εποχές κατεψυγμένα. Κι ας μη βιαστούμε να καταδικάσουμε τα κατεψυγμένα γιατί έχει αποδειχθεί ότι διατηρούν ακέραιες τις βιταμίνες τους. Ωστόσο, αν το καλοκαίρι έχει κάποια φαγητά που το χαρακτηρίζουν ένα από αυτά είναι τα λαδερά φασολάκια που τα μαγειρεύουμε με φρέσκια, ώριμη ντομάτα και τα συνοδεύουμε με την αγαπημένη μας φέτα αλλά και φρέσκο ψωμί, ιδανικό για "βουτιές" στη σάλτσα.

Λαδερά φασολάκια με πατάτες

Φασολάκια λαδερά με πατάτες, κόκκινη πιπεριά και ψιλοτριμμένο καρότο λοιπόν, μια συνταγή τόσο γνωστή από τις γιαγιάδες και τις μαμάδες μας που οι περισσότεροι λατρεύουμε. Μια συνταγή που δικαιώνει τη φήμη της Μεσογειακής κουζίνας ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να την μαγειρέψουμε από την προηγούμενη μέρα χωρίς να χάσει ίχνος από τη νοστιμιά της.

Λαδερά φασολάκια με πατάτες

Φασολάκια λαδερά
Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Καθημερινό πιάτο θεϊκής νοστιμιάς
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
    • 500 γρ. φασολάκια πλατιά (καθαρό βάρος)
    • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες
    • 1 μικρό καρότο ψιλοτριμμένο
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη
    • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
    • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι - Πιπέρι - Πάπρικα γλυκιά
    • 1 κ.γλ. ζάχαρη
    • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
       
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα τα φασολάκια με λίγο νερό και τα ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά.
        2. Ρίχνουμε το νερό και αδειάζουμε τα φασολάκια σε ένα μπολ.
        3. Στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψιλοτριμμένο καρότο, την πιπεριά και τις πατάτες, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
        4. Ύστερα, προσθέτουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε κι αυτά να σοταριστούν για άλλα 6-7 λεπτά, ανακατεύοντάς τα ώστε να σοταριστούν όλα.
        5. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 300 ml νερό.
        6. Μόλις το φαγητό πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε  να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
        7. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον μαϊντανό και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για άλλα 10-12 λεπτά.
        8. Ελέγχουμε αν τα φασολάκια έχουν μαγειρευτεί όπως θέλουμε ή είναι ακόμα σκληρά και στη δεύτερη περίπτωση προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ακόμα 5-10 λεπτά.
        9. Τελειώνουμε το μαγείρεμα όταν τα φασολάκια είναι όσο τραγανά ή μαλακά θέλουμε και η σάλτσα έχει μείνει με το λάδι της.

        Λαδερά φασολάκια με πατάτες
        Tante Kiki
        0 Comments
        No