25η Μαρτίου 2018 - Τα πιο νόστιμα πιάτα

Μια ακόμα φορά ο Μάρτης τρέχει προς το τέλος του κάνοντάς μας διάφορα τερτίπια. Μια ήλιος, μια βροχή, μια κρύο, μια ζέστη. Μου φαίνεται ότι και ο καιρός ακολουθεί το πνεύμα της εποχής που είναι σε ...αναβρασμό κι εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε όλο αυτό και να ...αλλάζουμε ρούχα. Ντύνεσαι ελαφρά... κρυώνεις! Ντύνεσαι βαριά ...ζεσταίνεσαι! Δεν παίρνεις ομπρέλα... βρέχει! Παίρνεις ομπρέλα ...βγαίνει ένας ολόλαμπρος ήλιος κι εσύ την κουβαλάς τσάμπα! Μήπως όμως αυτό θα πει άνοιξη; Κοιμήθηκα εχθές βράδυ με την απίστευτη μουσική μιας δυνατής βροχής και ξύπνησα με την φωτεινή σιγαλιά ενός, σχεδόν, λαμπρού ήλιου παρά το, ελαφρώς, ψυχρό αεράκι που λικνίζει δέντρα και λουλούδια κατά πως θέλει.
Ωστόσο, η εθνική γιορτή ήρθε και μαζί της έρχεται και το Πάσχα... μιαν ανάσα έμεινε. 
Αυτή η εθνική επέτειος με βρίσκει σε μια διαφορετική φάση ζωής. Μια φάση όπου κυριαρχεί η δουλειά και το τρέξιμο, το λίγο μαγείρεμα (γι αυτό και οι ελάχιστες έως μηδαμινές αναρτήσεις) και ένα σωρό νέες επιμορφώσεις και νέα ξεκινήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω χαθεί. Υπήρξαν φορές που σκέφτηκα να κλείσω το αγαπημένο μου μπλογκοσπιτάκι αλλά πάλι... δεν το άντεξα κι έτσι σκέφτηκα να κάνω λίγο υπομονή ώστε να τελειώσει αυτή η μεταβατική φάση και μετά να πάρω απόφαση. Εξάλλου, τις αποφάσεις πρέπει πάντα να τις παίρνουμε ψύχραιμα και με καθαρό νου για να ανταποκρίνονται στην πραγματική μας επιθυμία.
Και τώρα ας δούμε γευστικές προτάσεις για την 25η Μαρτίου, που θα σας κάνουν να λατρέψετε τα πιάτα τούτης της μέρας!
Ξεκινάμε διαβάζοντας ΕΔΩ την τεχνική για να ξαλμυρίσουμε τον υγράλατο/παστό μπακαλιάρο που είναι το παραδοσιακό ψάρι της ημέρας, μια τεχνική απαραίτητη για να έχουμε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
Συνεχίζουμε με διάφορα πιάτα με μπακαλιάρο που θα σας ξετρελλάνουν με τη νοστιμιά τους.
Κι αν θέλετε κάτι διαφορετικό από τις κλασσικές σκορδαλιές δοκιμάστε αυτή την Πράσινη Σκορδαλιά που είναι απίστευτα νόστιμη και αρωματική... έστω και χωρίς φωτογραφίες για σήμερα (εννοείται ότι θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες μέχρι την Κυριακή).
ΥΛΙΚΑ
  • 20 γρ. καρύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα και ζεματισμένες για 1 λεπτό
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου 
  • 1 κ.σ. άνιθο
  • 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες 
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μηλόξιδο
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι και λευκό πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.
  • Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Αφαιρούμε τη φύτρα από το σκόρδο κόβοντας την κάθε σκελίδα στη μέση.
  • Ζεματάμε τις σκελίδες για 1 λεπτό... για να είναι η σκορδαλιά δεν έχει έντομη μυρωδιά και είναι πολύ πιο εύπεπτη.
  • Βάζουμε στο multi τις πατάτες, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το μηλόξιδο και το μισό ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
  • Ανοίγουμε το multi και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο  μείγμα.
Καλά να περάσετε!! 

2 σχόλια:

  1. Μα τι ωραία ιδέα η πράσινη σκορδαλιά!! Αμέσως άστραψε το μάτι μου, θα τη δοκιμάσουμε!! Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι προτάσεις σου είναι λαχταριστές! Εύχομαι να κάνεις όλες σου τις επιθυμίες πραγματικότητα Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!