Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!
Η ζέστη καλά κρατεί, το καλοκαίρι προχωρά ακάθεκτο και οι παραλίες γεμίζουν ολοένα και περισσότερο! Είναι η εποχή που το καρπούζι και το πεπόνι κυριαρχούν σχεδόν πανηγυρικά παρά το πλήθος των πολύχρωμων φρούτων που νοστιμίζουν την ζωή μας.
Κάποιο καλοκαίρι στην Άνδρο... χρόνια πριν, καθισμένη με παρέα σε μια μικρή ταβερνούλα, παρατηρούσα άναυδη μια ξένη να πασπαλίζει με αλάτι το καρπούζι και να το ...καταβροχθίζει με λαιμαργία!! Γέλασα... "μα καλά γιατί δεν το συνοδεύει με μια φέτα υπέροχη φέτα;" αναρωτήθηκα. Αυτοί οι ξένοι... ούτε να φάνε δεν ξέρουν!
Καλοκαίρι 2016 και μια σαλάτα με καρπούζι, αβοκάντο, κρεμμύδι, μαϊντανό και θρυμματισμένη κατσικίσια φέτα στέκεται καμαρωτή μπροστά μου! Δροσιά, απόλαυση, εναλλαγή γλύκας και αλμύρας ξεσηκώνουν τον ουρανίσκο! Τελικά το αγαπημένο μου κατακόκκινο φρούτο πάει με όλα... ακόμα και με λαδολέμονο και κρεμμύδι!! Μια σαλάτα που έχει ήδη υιοθετηθεί στο οικογενειακό τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα2 φέτες καρπούζι κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
1/2 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
80 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελιές Καλαμών, σε ροδέλες (προαιρετικά)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Βάζουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο και απολαμβάνουμε μια δροσερή σαλάτα.