Άργησα εφέτος... πολύ άργησα!! Όλο τον χρόνο το παγωτό βανίλια δεν λείπει από την κατάψυξη και τώρα, παρά τις ζέστες ένα παγωτό διαφορετικό δεν έφτιαξα!
Λίγο τα τρεχάματα, πολύ η ...κλασσική καλοκαιρινή τεμπελιά, ακόμα περισσότερο το ότι όλοι οι ...πελάτες στο τριώροφο προτιμούν βανίλια και σοκολάτα, η άλλη γεύση του παγωτού αργούσε να έρθει και μαζί της το ανάλογο ...ποστ!!! Τα νεύρα μου!!!
Κι ένα ηλιόλουστο πρωινό, με τον ήλιο να έχει αποφασίσει ότι θα μας δείξει τί σημαίνει καλοκαίρι... έφτασε ένα τηλεφώνημα που ανήγγειλε τον ερχομό φίλων αγαπημένων! "Να η ευκαιρία!" αναφώνησα και... σίγουρα, δεν εννοούσα την παλιά εκπομπή ταλέντων!! Οποιοσδήποτε είχε αντίρρηση ...αγνοήθηκε παντελώς (ακολούθησα αποφασιστικά...αμετακίνητη γραμμή ...γερμανική) και το ζαχαρούχο φυλακίστηκε μέσα στην χύτρα ταχύτητος για να μην ...χάνουμε και χρόνο!! Ο αντιρρησίας... (βλέπε...αγαπημένος συγγενής και κάτοικος τρίτου ορόφου!!) έφτιαξε ένα άλλο συμπληρωματικό γλυκό, μια ωραία υγρή ινδοανανοκαρυδόπιτα (ΕΔΩ) που του ταίριασε ...γάντι και που συνόδευσε το πολυαναμενόμενο (εκ μέρους μου!) παγωτό dulce de leche με κάθε επισημότητα και περισσή περηφάνεια!
'Εψαξα, βρήκα, διάβασα ένα σωρό συνταγές μα τελικά η επιθυμία υπερτέρησε της λογικής και έκανε ό,τι ήθελε... μα, ό,τι ήθελε!!! Με άλλα λόγια το παγωτό έγινε τελικά καραμέλα-ινδοκάρυδο που σερβιρίστηκε με αράπικα φιστίκια ή τριμμένη κουβερτούρα που του πάει τρελλά γιατί σπάει την καραμελένια του γλύκα και όλοι κατέληξαν ότι η ...δημιουργός του είχε δίκιο που επέμενε τόσο!!
Δεν έχετε παρά να το φτιάξετε για να διαπιστώσετε τη νοστιμιά του! Κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα καρύδας μπορείτε πολύ απλά να την αντικαταστήσετε με φυτική σαντιγύ.
ΥΛΙΚΑ
- 500 ml κρέμα καρύδας (1 κουτί)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο (Δείτε ΕΔΩ πώς γίνεται)
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ (ή κούσταρ πάουντερ)
- 1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Έχουμε ετοιμάσει από πριν το καραμελωμένο γάλα και το έχουμε βάλει στο ψυγείο για να είναι πολύ κρύο.
- Παίρνουμε τα 2/3 από την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε λίγο με το μίξερ για να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε και το καραμελωμένο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στο ψυγείο.
- Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγη κρέμα καρύδας απ' αυτήν που κρατήσαμε.
- Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα.
- Την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
- Ύστερα, την προσθέτουμε στο ήδη κρύο παγωτό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από 30 λεπτά, βγάζουμε και ανακατεύουμε και πάλι.
- Εάν θέλουμε, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά (αν και δεν είναι ανάγκη) μετά από 30 λεπτά.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
- Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το παγωτό στο ψυγείο για 10-12 λεπτά.