Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι


Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Αν ρωτήσουμε 100 γυναίκες αυτή την εποχή είναι σίγουρο ότι οι περισσότερες ακολουθούν κάποιου είδους διατροφή και όχι απαραίτητα για να χάσουν κιλά.
'Αλλες για να διατηρήσουν τα κιλά τους, άλλες γιατί θέλουν ένα γεύμα ελαφρύ τώρα με τη ζέστη κι άλλες γιατί θέλουν, απλά, κάτι υγιεινό αν και νόστιμο.          
Η σημερινή συνταγή είναι για όσες και όσους θέλουν κάτι ελαφρύ! Για όσες και όσους αγαπούν τις πιπεριές, το κατίκι Δομοκού αλλά και τη δροσιά του γιαουρτιού με μια πρέζα πικάντικο κάρυ τυλιγμένα με την ...γλυκιά, πορτοκαλί θαλπωρής μιας καλοψημένης γλυκοπατάτας! Ένα γεύμα ...σκέτη νοστιμιά!


ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
1/2 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
1/2 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια
1/2 πιπεριά πορτοκαλί, σε καρεδάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. κατίκι
1 πρέζα κάρυ (ή όσο χρειάζεται για να γίνει η γεύση που θέλουμε)
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις τρυπάμε με ένα μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία.
Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε να ψηθούν για 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθός τους... όσο μεγαλύτερες τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζονται).
Για να είμαστε σίγουροι ότι έχουν μαλακώσει, πριν τις βγάλουμε από τον φούρνο τις τρυπάμε με ένα μαχαιράκι.
Όση ώρα ψήνονται οι γλυκοπατάτες ετοιμάζουμε την γέμιση.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.
Τα πασπαλίζουμε με το κάρυ, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αναμειγνύουμε με το γιαούρτι και το κατίκι.
Μόλις δούμε ότι οι γλυκοπατάτες έχουν μαλακώσει αρκετά, τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Κόβουμε ένα καπάκι από την κάθε γλυκοπατάτα (περίπου στα 2/3 από το ύψος τους).
Αφαιρούμε την σάρκα της γλυκοπατάτας από το καπάκι αλλά και από την ίδια την γλυκοπατάτα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια κοιλότητα.
Προσθέτουμε στο μείγμα με τις πιπεριές την σάρκα της γλυκοπατάτας και μετά τις γεμίζουμε.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε και πάλι στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
Tante Kiki
20 Comments
No