Το μεθυσμένο κοτόπουλο της ...αγάπης

Καλημέρα, καλημέρα!! Τσικνοπέμπτη εχθές, Αγ. Βαλεντίνου αύριο! Ελπίζω εχθές να περάσατε καλά και να ευχαριστηθήκατε "τσίκνισμα" όπως η μέρα το ζητούσε! Τώρα σειρά έχει ο τόσο αμφιλεγόμενος άγιος.
Αύριο, λοιπόν, η μέρα ζητάει κόκκινο! Κόκκινο παντού! Από τα λουλούδια μέχρι το φαγητό, το κρασί και το γλυκό. Αγάπη, πάθος, ρομαντισμός όλα είναι στο πρόγραμμα. Κι επειδή όπως έχουμε ήδη πει ο έρωτας περνάει από το στομάχι, σήμερα ας δούμε κάτι κόκκινο για φαγητό που συνδυάζεται πολύ ωραία με το χθεσινό δροσερό, σοκολατοφρουτένιο γλυκάκι που θα βρείτε ΕΔΩ και θα το φτιάξετε σε χρόνο ρεκόρ!
Ξαναγυρνάμε όμως στο φαγητό... τί άλλο πιο κόκκινο θα μπορούσα να σας προτείνω πέρα από ένα μεθυσμένο κοτόπουλο, κατακόκκινο και φρουτένιο;  Ένα πιάτο που αποτελεί ιδανική πρόταση για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνον, μια και τα έχει όλα! Είναι μεθυσμένο (το κρασί το απαιτεί η μέρα πώς να το κάνουμε;), εύκολο και γρήγορο (για να μας αφήνει χρόνο για beauté και χαλάρωση), κατακόκκινο και πολύ νόστιμο, ελαφρύ για να μην χρειαζόμαστε ...σόδες μετά το γεύμα και αρέσει σε όλους ...εντάξει για να μην υπερβάλλω στους περισσότερους.
Εδώ που τα λέμε... ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα υπέροχο κοτοπουλάκι που κολυμπάει μέσα σε ωραιότατη σαλτσούλα; Πάντως όχι εγώ! Προσωπικά το ταίριασα με σπαγγέτι αλλά εσείς συνδυάστε το με ό,τι αγαπάτε περισσότερο... ρυζάκι ή πατατούλες του πάνε επίσης πολύ. Πάμε όμως να δούμε πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζεται;;;
ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
2 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μεγάλο μήλο
1 μεγάλο καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
250 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (ή ντοματάκι κονκασέ)
500 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1/3 κ.γλ. ρίγανη
1/3 κ.γλ. μπαχάρι
1/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 
Για το γαρνίρισμα
Τριμμένο πεκορίνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ψιλοκόβουμε στο multi (δεν πολτοποιούμε) τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το καρότο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν απ΄όλες τις πλευρές μέχρι αν αλλάξει το χρώμα τους και να γίνει πιο άσπρο.
Προσθέτουμε τα λαχανικά (κρεμμύδια, σκόρδο και καρότο) και τα αφήνουμε κι αυτά να σοταριστούν για 1 λεπτό.
Αναμιγνύουμε το κρασί με το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και σβήνουμε μ΄αυτό το μείγμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μπαχάρι, την πάπρικα, το φύλλο δάφνης, το πιπέρι και το αλάτι που θέλουμε.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά με μισόκλειστο το καπάκι για 30-35 λεπτά περίπου.
Μετά τα πρώτα 15 λεπτά, ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο υγρό (νερό ή κρασί).
Μετά τα 35 λεπτά ελέγχουμε εάν το κοτόπουλο είναι έτοιμο και εάν ναι, αφαιρούμε εντελώς το καπάκι ώστε να εξατμιστούν πιο γρήγορα τα υγρά και να μείνει το φαγητό μας με τη σάλτσα του.
TIPS
* Εάν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας, κλείνουμε το καπάκι και μόλις σφυρίξει η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για 20-25 λεπτά. 
Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να μείνει πηχτή η σάλτσα του.
* Με ό,τι κι αν το συνοδέψουμε, πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με λίγο πεκορίνο Αμφιλοχίας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

30 σχόλια:

  1. πω πω μου τρεχουν τα σαλια τωρα!
    καλο σκ να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεθυσμένο, νόστιμο και "αγαπησιάρικο" το κοτοπουλάκι με ενθουσίασε με το που το είδα!! Σίγουρα θα ενθουσιάσει και τον αγαπημένο μου όταν του το μαγειρέψω!!!
    Χρόνια πολλά για την αυριανή ημέρα, Κική μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία συνταγή Ειρήνη μου και αξίζει να τη δοκιμάσεις!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Πολύ νόστιμο δείχνει το μεθυσμένο κοτοπουλάκι σου Κική μου, νομίζω θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό Βαλεντίνο!
    Φιλιά, να περάσεις πολύ όμορφα αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι ελαφρύ και πολύ νόστιμο Έλενά μου!!
      Ελπίζω να πέρασες καλά!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσει το μήλο που έβαλες μέσα και φαντάζομαι με το κρασί δεν είναι μόνο μεθυσμένο αλλά γλυκό και ζουμερό!Το λιγουρεύτικα...να είσαι καλά βρε Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γλυκό και ζουμερό και φρουτένιο!! Είναι λουκούμι!

      Διαγραφή
  5. μμμμμμ τελειο,φαινεται τοσο λαχταριστο,μου αρεσε η ιδεα του μηλου στο κοτοπουλο ,συνηθως το βαζουμε στο χοιρινο,μ αρεσε παρα πολυ και θα το δοκιμασω σιγουρα!!!!!
    καλο σαββατοκυριακο κικιτσααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ το στο κοτόπουλο και θα καταλάβεις γιατί λατρεύω αυτή τη σάλτσα.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχο το κοτόπουλο, εμένα μου κάνει για ωραιότατο Κυριακάτικο γεύμα ή για οικογενειακή συγκέντρωση. Μου αρέσει το μήλο και το ημίγλυκο κρασί που έβαλες, σίγουρα η σάλτσα βγαίνει τέλεια, αρωματική και όχι πολύ βαριά. Το προηγούμενο γλυκάκι τώρα το είδα, άψογο επίσης και συμφωνώ πως ένα μικρό σοκολατογλυκό με σαντιγύ είναι μια χαρά για βαλεντινο-γιορτή, δε χρειάζονται πολλά & βαριά εδέσματα.
    Καλό Π/Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα Έφη μου... η σάλτσα είναι υπέροχη, φρουτένια, γλυκιά και με ευγενική γεύση!

      Διαγραφή
  7. Φαγηταρα Κικη μου!!!!! Μου αρεσει το λεπτουτσικο σπαγγετι που χρησιμοποιησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά λατρεύω το σπαγγέτι Νο 10 Χρυσαυγή μου και το χρησιμοποιώ συχνά!

      Διαγραφή
  8. Τί νοστιμη καί αγαπησιάρικη συνταγή Κικίτσα μου!!
    Πολύ gourmet πιάτο!!!Καί μέ ξεχωριστή γεύση!!!
    Happy Valentine's Day!!Καλά νά περάσεις!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιάτο με ευγενική γεύση Δήμητρά μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Πωπωπω νοστιμιές! Να γλύφεις και τα δάκτυλα σου! Φιλιά Κική μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μούρλια είναι Χριστίνα μου! Αξίζει να το δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  10. Πραγματικά πολύ εύκολο πιάτο Κική... αυτό είναι το καλό που έχει το κοτόπουλο, με λίγα υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε θαυμάσια πιάτα που ενθουσιάζουν όλο τον κόσμο!
    Το μήλο μου κάνει εντύπωση ομολογώ και σίγουρα η συνταγή σου μου κεντρίζει το ενδιαφέρον!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ερμιόνη μου ...συνήθως αρέσει σε όλους και η σάλτσα του είναι υπέροχη!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Κοκκινιστό και μεθυσμένο κοτόπουλο με μακαρόνια!!!!!!!!!!
    Σούπερ φαγητό!!!!!!!!
    Ρίξε μπόλικη μυζήθρα...δε θέλω πεκορίνο!!

    Καλημέρα Βασιλική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμο και με μυζήθρα δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω αν κι εγώ λατρεύω το πεκορίνο Αμφιλοχίας!!

      Διαγραφή
  12. Πωπω Κική, τι νόστιμο που φαίνεται!
    Εντυπωσιακή συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσο θα το ήθελα εδω μπροστά μου...πόσο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχο το κοτόπουλο και η σάλτσα με το κρασί και το μήλο μου ακούγεται εξαιρετική! Είναι αυστηρά για του Αγίου Βαλεντίνου ή μπορώ να το κάνω και μια Κυριακή;
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σάλτσα είναι υπέροχη και φυσικά επιτρέπεται να το κάνουμε και Κυριακές και γιορτές!!! χαχαχα
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Εύκολο, νόστιμο αλλά με γκουρμέ εμφάνιση! Αυτά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι πολύ ωραίο!!! Χαίρομαι που σου άρεσε!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!